Alla inlägg under juni 2011

Av Lena Carlsson - 9 juni 2011 09:13

För lite sen satt ju Flye uppburrad och bara sov i två dagar. Nu idag är det Midas tur. Han ser inte vidare glad ut på ögonen heller. Jag hoppas verkligen att inte det ska hända något med honom nu mitt i allt annat!

Jag själv har äntligen skickat ett mail som släpat efter, iofs inget viktigt men lite skvaller från en B-holmsbo i förskingringen till en annan! Sen ska jag fixa lite som Simon ska få imorgon, jag ska beställa blommor till begravningen nästa fredag (jag jobbar då, men ska skicka blommor), glädje och sorg i samma affär och på en gång. Och sen ska jag klippa mig...iaf toppa det... AMF ska klippa sig riktigt imorgon, och då insåg jag att jag kan inte komma som en häxa imorgon efm. Frågan är om jag får klippa mig i samhället här eller i stan. Knäppt nog så har jag för mig att jag måste fixa allt nu på förmiddagen! Varför det, jag är ju ledig? Fick stiga upp för tidigt med, redan fem i sex, för det mullrade i skyn. Jag menar, man vet aldrig hur det blir, och jag måste ju dels få in tidningen och dels få kaffe på termos innan det brakar löst! Men det gick, och redan halv sju sken solen igenom igen, så det blev ingen åsk.

Spanade efter torp att hyra igår. Fanns en hel lägenhet i Tolg, tror jag vet vilket hus, för 8000:- / vecka, en banvaktstuga i Össjöbol (av alla ställen!) och en liten stuga i Urshult på 45 kvadrat. Halledosingen, 45 kvadrat! Men det var bara veckovis de hyrdes ut. Jag vill ju ha fri tillgång hela sommaren! Jaja, söker vidare... Ett ställe jag föll för låg endast 5 meter från vattnet, och ett låg ännu närmare. Det där med 5 meter till vattnet, ja, ska nog se på det en gång till! Jag är ju sån, att jag kan utan vidare fästa mig vid ett hus till som är "mitt", även om G-ås nu är G-ås just, men det står ju kvar  som sagt!! Så kära läsare, in med förslag!

Av Lena Carlsson - 8 juni 2011 17:43

Det var inget roligt beslut jag fattat, om att ge G-ås ny ägare. Egentligen förstår jag inte varför jag gjort det, hur jag ska kunna vara av med det som betyder mest av allt i världen för mig. Jag ångrar mig ganska kolossalt emellanåt... *snyft*

Men, om jag har tänkt rätt, och det tror jag att jag har, så blir det i slutänden ganska bra! De i Älmhult är inga omöjliga personer, och jag har ju inte sålt det. Jag har bara gett bort den tunga delen så att säga, den del jag nog får tillstå att jag inte sköter! Jag sitter hellre med en god bok / tidning än klipper gräset t.ex I svartare stunder tänker jag att "nu får jag aldrig mer göra det", men gör jag just det nu då? Nej, det gör jag inte. Och helt hopplöst och omöjligt är det inte för framtiden!! Det är ju inte så att jag nu blir portförbjuden där (ska snyta mig), mej kan de inte stoppa, ha-ha! Jag kommer liksom nu, att kunna köra ner precis när jag känner för det, och stanna de timmar jag vill. Vi kommer säkert att hitta en lösning.

Ska förresten bli rätt kul att se vad de gör av det de får, fast en sak är säker: kröker de en enda spik i huset så blir det stryk! Vi vet heller inte vad husspöket Jöns tycker om det här. De kanske inte vågar övernatta där, hi-hi! I såfall kommer jag som ett skott! För jag vågar, herregud!

Den värsta tanken, som dessutom är helt sann, är att jag nu blir som min mormor!! Jag kommer att sitta på en stol och kommendera ungdomen, ha-ha! Och sen kanske jag gör som Görgen sa, skaffar något här. Så jag kan pipa dit när jag kommer hem på kvällen och mysa runt lite. Inte ha tio mil enkel resa. Jag har satt både honom och AMF i arbete om de vet något torp åt mig.

Nån mer som vet? Max Ramkvilla eller Växjö, inte längre tack!! Jag hyr det gärna, så slipper jag renovera ett torp till.

Och en sak till: om jag nu känner såhär för att byta ägare - och få behålla bästa delen! - i Getterås: hur ska jag då känna det när jag ska sälja Parkgatehuset????

Nu ska jag försöka snyta mig och sen åka och bada.

Av Lena Carlsson - 7 juni 2011 11:42

Inatt var det åska här, sent också, och jag löste korsord under tiden. Ett utmärkt tidsfördriv. Då kan man ha lyset tänt och slipper se blixtarna. Fast det var ett "lagom" åskväder, tur det inte blev värre. Det, och jag, tycks iaf ha hållit undulaterna vakna, för de sitter och sover som stockar idag.

Innan jag stigit upp idag, hörde jag ett väldigt jamande utifrån. Det var modell hankatt, och lät nära så jag steg upp och tittade ut genom det öppna fönstret. Då var det en vit katt inne hos Bladhs. Det sägs ju att vita katter är döva, men det var då inte denna! När jag pratade med den kom den sättandes, och när den nosat runt lite la den  sig på en platta i solen. Jag gick ut på trappan, och då kom den, strök sig medan den spann och spann... Jag fick klappa den, den är väldigt kelen och tam. När jag gått in, jamade den utanför. Jag stängde in fåglarna och släppte in katten, men den nosade runt och sen ville den ut igen.

När jag skulle äta frukost på uteplatsen, kom katten igen. Den strök omkring och var allmänt mysig, men tiggde inte mat som väl var. Till slut la han sig på tidningen, försökte först ligga i knät men mina shorts var för hala så han åkte ner hela tiden. När han råkade rulla sig över bordkanten, gick jag in. Då gick han med, fast då fick jag rädda fåglarna! Själv hade jag vita katthår över hela mig.

Det är verkligen en väldigt tam katt, har säkert en familj någonstans. Jag vet att jag har sett den förr på samhället. Till slut gick den ut, men la sig på trappan. När jag tittade ut, låg den på ett trappsteg i solen - och på andra sidan samma trappsteg satt en skata. Beslöt kalla katten Blixten.

Lite efter tio hade han gett sig iväg, och jag har inte hört skatorna heller.

Igår firade jag Nationaldagen i Getterås, de timmar jag fick. Sen skulle jag hem och jobba, det var surt det kan jag säga, men jag sög ut de minuter jag hade i G-ås. Världens bästa G-ås.

Av Lena Carlsson - 5 juni 2011 10:03

Vill bara göra ett tillägg om mina fåglar.

Flye sitter på den "lilla" av de stora trägungorna, och Midas satt ovanför. Midas var på tjafs-humör, ville nog ha bort Flye därifrån, så han skällde och hackade efter Flye som lutade sig bakåt för att inte bli hackad. Till slut tröttnade Flye och tog Midas stjärtfjäder i näbben.

Då teg Midas och hoppade därifrån.

Av Lena Carlsson - 5 juni 2011 06:40

Jag fick inte någon blund, uti arla morgonstund! Så vad gör man då, jo man kan sitta av tiden här. Skriva om allt spännande jag gjort av min treledighet - klippt halva häcken t.ex Ajaj-aj träningsvärk! Jodå.

Igår vid halv sju på morgonen ringde telefonen. Modigt en lördagsmorgon va? Det var Birgitta V, som sa att frukosten serverades nere vid sjön om 20 minuter. De bor på ett gods, så visst duger det åt mig med!    . Hon hade brett mackor och så juice och kaffe till det   . För den som tycker att ägg borde ingått, så fanns det med - inrullat i ett tunnbröd. Sen efter det körde jag till Ramkvilla marknad. Det gäller att gå när man är ledig! Jag köpte tre pelargoner för 100:-, och så fem strumpor. För riktiga sparare fanns alternativet 12 strumpor för 100:-, men så många nya får inte plats i min byrålåda. Sen skulle jag egentligen haft några rullar soppåsar med, men det kommer fler marknader! De jag har är inte slut än.

Jag träffade EN jag kände! Det tycker jag var lite lite? Förra året stötte jag på massor av känningar? Det var Gunnel Malm i år förresten. AMF skulle ju med åka dit, var gömde hon sig?

Efteråt hade jag fika med mig, hittade en bra, skuggig skogsbacke där jag mumsade i mig det. Sen framåt kvällen fick jag se en lapp om att det var B-holmsdagen igår. Varför måste det vara på samma dag då?? Nu hade jag ju missat den!

Kvällsmaten blev grillat i sommarstugan i P-ås. Billig dag jag hade va?? Åt ingenting hemma! Görgen hade sågat ner ett träd, som jag nu inte kommer på vad det hette, och A-Ch utlovade ett kok stryk. Det verkar hoppfullt inför mina planer på att ta ner Humle & Dumle samt häcken. Jag undrar ifall Stellan är pigg på att ställa upp där, jag menar det är ändå han som sågar? Svenssons har förresten skaffat en katt till, Tusse, igårkväll hade han varit hos dem ett dygn. Han har råkat ut för en trafikolycka och ska rehabilitera sig. Lisa, två år, morrar och fräser när de ses. Stackars Tusse. Men A-Ch:s ambition är att de ska bli vänner och kunna sova jämte varann, och det lyckas säkert.


Av Lena Carlsson - 3 juni 2011 16:04

OK, då var första delen avklarad! Och det lilla bihanget... Jag pratar om min årliga häckklippning. Oj vad det är tråkigt. Men idag har jag till min egen förvåning som sagt fixat den allra tråkigaste sträckan, plus den lilla bit som finns efter garaget in mot Sura Grannens.

En blir rent trött. I bästa fall också solbränd. Och får träningsvärk. Som väl var fick jag några avbrott av grannen Tina rakt över backen (hon jag skrev om sist, som kan visa sig i bikini samt har en snygg sambo då, Fredrik!). Jag har ju länge tänkt bjuda in dem på kaffe, dels har de aldrig varit här inne och dels står de som nummer två på listan av folk som kan mitt larm. Så då måste de ju veta hur man gör, kodnummer och andra saker. Vid tre pep Tina och Fredrik iväg på mc:n, ska vara borta hela helgen. Öland skulle jag tro!! Jag sa att de skulle akta sig, de visste inget om den där olyckan vid Marklanda igår.

Aj, det tar emot här och där...

Tina och jag pratade bl.a om ledighet. Jag är ju överförtjust bara över att jag är treledig denna helgen! Tina och Fredrk jobbar båda på ortens stora företag, det som håller hela detta samhället upprätt, och de är lediga torsdag-fredag-lördag-söndag-måndag. Ändå fanns det de som gnällde över, att de inte kunde gå hem vid middag i onsdags! De skulle gärna kunna få byta med oss och jobba inom vården lite. Tina tyckte att det var höjden av dem, påpekade att "tänk så bra vi har det här!". Jag är bara fullt benägen att hålla med.

Nu ska jag åka till sjön och bada. Sen ikväll ska jag ha buffé, sån som andra människor (de lediga!) hade igår: sparrissallad, inkokt lax och potatissallad. Redan nämnda grannars barn (tonårskillar) är hemma själva, de ska grilla så jag fick i uppgift att se till så inte huset brann upp! Nåja, i så fall är jag ju på andra sidan granne med Åsa som är brandman.

Tycks ha varit en jobbig dag för flera: Midas och Flye sitter och sover nu. Jag funderar på att ta ut buren imorgon, de ska väl också ha sommarluft.

Av Lena Carlsson - 2 juni 2011 09:25

Undrade just varför grannarna var hemma. Och så var det ingen tidning heller. Herregud jag jobbar ju idag, JAG hade behövt en tidning iaf!

 
Av Lena Carlsson - 1 juni 2011 16:41

Ikväll borde man inte sitta inne och blogga, man borde åtminstone sitta ute!! Men jag ska väl snart rafsa ner det här...sen kan jag gå ut. Behöver plocka gräslök t.ex och sen borde jag rycka upp mig ur min feghet och kontakta Bertil E. Det är han som jordfräser mitt trädgårdsland.

Sen, usch och till allt elände, måste jag börja klippa häcken. Ska göras i juni, och ju tidigare man börjar desto fortare blir man kanske klar...såvida jag inte delar upp den i 30 bitar förstås. Men, tar man ett ryck om dagen ska det nog gå bra! Sen i höst åker den upp - eller ner - iaf i kröken, där får folk säga vad de vill. Kom igen Stellan! Det är du som har motorsågen. Sen får jag väl asa hit Farmartjänst till att gräva upp rötterna.

Ja, det senaste är det. Hur ska jag få upp rötterna? Jag hade tänkt B-ås Gräv. Nej det  fick jag inte: de är så dyra så! Jaså, jahaja... Men Farmartjänst då? Nej, de är säkert också dyra! Jaja, OK, får väl gräva för hand då... Men min lilla frökenspade...

Mina grannar rakt över backen sitter ute. Knallbruna redan, förrädare... Jag vet att jag borde bjuda in dem, det borde jag gjort för länge sen. Kanske skulle rycka upp mig denna helgen? De är ju inte rent farliga, det har liksom bara inte blivit av... Varannan helg går ju bort t.ex Och sen måste jag städa isåfall, de har aldrig varit inne i detta huset, så... Man vill ju visa det från sin bästa sida! Apropå det, ni skulle se vilken snygg kropp han har, göta-petter... Och så är han minst 20 år yngre än jag, ha-ha-ha! Ja, hon kan också visa sig, i bikini, utan att skämmas för den delen. När jag tänker på det är det bara jag bland grannarna som inte kan det.

Det blev som tur var ingen åsk natten som gick, så jag tog ifatt natten innan. Nu utlovar kvällstidningarna nya stora åskväder på väg in från Deutschland. Och ehec-viruset kommer med därifrån! Himla otrevligt land!


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards