Alla inlägg under juni 2011

Av Lena Carlsson - 22 juni 2011 10:06

Då minsann var jag hemma igen! Bussen till Burg avgick från Växjö vid halv fem igår morgon, och vi kom hem vid 21:00 igen. Det är ett bra stycke att åka emellan, men jag sov en hel del, löste korsord och lyssnade på vad de andra pratade om. På båten skulle jag absolut ha wienerbröd och kaffe - ute på däck. Det var ingen bra idé, det blåste friskt - så wienerbrödet höll på att blåsa iväg! Det var frasigt och bra, och låg på en papptallrik och de väger ju inte så mycket. Samma med kaffet i en pappmugg, ju mer jag drack desto lättare blev den ju! Det hade varit en syn om ett wienerbröd virvlat iväg över relingen...

Somliga satsar hårt på Midsommarafton, kan man ju säga. Två bilar hade släpkärran med sig, och dessa var proppfulla med framförallt öl. Två, vad jag kallar skåpbilar, var fullproppade från golv till tak med flaskor med spännande innehåll. Jag min mes köpte 3 flaskor, detta pga klantighet! På färjan köpte jag en necessär, vilken jag iofs har behövt länge, och då räknade jag fel på euron, så jag hade inte särskilt mycket pengar kvar! Å andra sidan kunde jag t.o.m göra ett impulsköp. Jag skulle själv ha en flaska vitt vin och en med whiskey, men den där whiskeyn var för avancerat så det fick vara. Däremot köpte jag en flaska rött nånting till B-torp som tack för det där i påskas (!), och sen kunde jag inte låta bli en flaska "Lagunilla" åt Gunilla Q! Och ja, jag köpte 2 flaskor whiskey sen med, sånadär pyttesmå som är typ 1 dm höga... Rätt lagom till mig!

När vi kom till affären och jag skulle vara där i 2 1/2 timme "utan pengar", kändes det som en evighet. Vad skulle jag göra hela tiden? Och sen visste jag inget om förrän vi skulle köra på färjan igen! Så fort gick tiden.

Idag ska IG och jag beundra linnéor. Och på morgonen insåg jag till min förskräckelse att jag fyller år imorgon! Det kan ju hända att det kommer någon, inte alla år gör det det men ibland, så jag måste ju både baka och städa idag, samt klippa häcken detta tråkiga elände. Imorgon måste jag köra ner till G-ås, det blir min present till mig själv. Undrar vilken tårta jag ska göra? Det blir inte nödvändigtvis jordgubbstårta iaf! Ja, vi får se...




Av Lena Carlsson - 20 juni 2011 13:56

Nu är jag nöjd och belåten, det borde jag kanske inte vara helt, men jag har klippt gräsmattan! Den såg ut som en blomsteräng. Fast jag försökte spara så många prästkragar som möjligt, inte helt lätt, det är synd om de prästkragar som jag körde ihjäl såhär precis före midsommar - de är ju verkligen midsommarblomster! Men jag behövde ta det som var runt om helt enkelt.

Nu regnar det ute. Så lagom! Gräsklipparen står inne i källaren. Jag har en bröddeg på gång som jäser. Visst har jag fördelat dagen väl! Velar om, ifall jag ska baka briocher eller inte. Fast varför inte egentligen. Eller nån annan sorts ljust bröd.

Igår var jag ute och gick med Lisa Katt. Har väl aldrig varit med om maken - Lisa gick med stora, bestämda steg ner till sjön! Det gick inte att vända henne - hon skulle gå den stigen! Hon marscherade raskt på, en regnskur kom men Lisa lät sig inte bekomma - fatta detta: en katt som älgar på ner mot sjön när det regnar! Hon stannade inte förrän hon fick se sjön - då blev det tvärstopp. Sen vände hon.

Och vad gjorde jag senare på kvällen - jo, saboterade Svenssons tv. Hur pinsamt var inte det? Vi fick ringa Görgen till slut för att fixa den igen.

Nu ska jag se om inte degen är färdigjäst. Det ska bli Bondbröd i korg.

Av Lena Carlsson - 18 juni 2011 18:15

Idag har pappret skrivits på, av Sofie och mig, de andra var ju inte där, så nu är det liksom klappat och klart med G-ås. Denny, Britt, Sofie och Marcus var där samt förstås Molly och Dolly, det var full fart. Gräsklippning, grenröjning (de jag släpat iväg och slängt i skogsbrynet, låg nu i skogen), städning, husinspektion! Sofie verkade väldigt nöjd med det hon såg. Även hönshuset fick besök! Allt gräs blev klippt, det var större än Marcus hade trott! Jojo! Men det kändes bättre än på jag vet inte när, när jag körde hem. Och huset sen! Det stod minsann och sträckte på sig, det såg helt plötsligt nöjt och belåtet ut...

- Äntligen börjar jag komma upp i mitt rätta värde! såg det ut att säga. Och sen:

- Jaha, och vad står du där och glor på?

Så nu känns allt så bra, så bra. Om en vecka kommer Sofie dit igen med sina kompisar, hon har fått nyckel och Simon får väl med sin idag. Jag hade däremot för mig att jag hade en nyckel till gallren hängande innanför dörren men där var ingen. Aja då får jag väl ta ner en av dem jag har här hemma.

Det var jobbigt, lika jobbigt som vanligt, att köra så långt idag. Trots att jag har semester, ha-ha-ha! På nervägen köpte jag förresten kakor till fikat: Markusbollar! Så nu kan konditor Sofie baka såna när andan faller på. Nu vill mina stackars pippiar bli överhängda.

Av Lena Carlsson - 17 juni 2011 15:50

Nu har jag fixat min dator själv. Igår när jag var "halvvägs" mot alla ärenden jag hade på Internet - hade t.ex massor att säga här - så förlorade jag kontakten med Internet. Den försvann helt! Inget att göra mer än att stänga av och hitta på något annat. Sen försökte jag på nytt idag .- samma resultat! Men så försökte jag igen, och då gick det. Nu är jag här.

Vad jag skulle säga igår, var väl ungefär att det var så fint väder, så när jag körde hem hade jag velat stanna i en skogsbacke med en kopp kaffe! Varför finns det inte ett "take away kaffe" i Rottne?? Poulsen, kan inte du börja med det när du blir pensionär. Nu fick jag sätta på när jag kom hem och köra ut igen. Fast det är inte samma sak. Dessutom var jag trött som ett as när jag kom hem. Men det blev en snabbtur till Skärsjön vid Lilla Heda iaf. Sen var jag ännu tröttare. Faktiskt såpass att jag undrade om det var åska i luften.

Men idag är jag pigg! Jag har semester, jag har semester!!! Då är man pigg! Nu får jag göra vad jag viiiiill.

Jag har förresten redan sett nästa sommars nöje: bo på en Jumbojet. Eller hur! Jodå, heter Jumbo stay och står på Arlanda.

Hur jag gjorde för att bota datorn själv? Äh, enkelt för en dokumentadministratör: jag skulle gå ut i köket i något ärende, och då snubblade jag på kabeln till själva det där kortet som sitter i datorn, så den och flera kablar flög. När jag satt i dem igen, hade jag Internet tillbaka.

Av Lena Carlsson - 15 juni 2011 10:03

Idag kan ni kommentera igen, för idag är jag glader! Kvart över sju ringde telefonen, det var Arnolds glasmästeri som undrade om jag var hemma idag, så skulle de komma på förmiddagen. Och de kom en timme senare, snabba ryck! Så nu har jag ett fönster i råglas i badrummet, det är så härligt att kunna duscha med lyset tänt sen när det är mörkt ute, och ändå veta att ingen ser in längre! Tjo-hoo!

Annars är vädret kallt. Jag velar vilket hotell jag skulle vilja bo på, ifall jag skulle ha ett evenemang att besöka på Gärdet.

1) sovsal i Backpacker Inn, med 300 sängar, och bara 2 km till evenemanget?

2) hotellrum lågbudget, där man även kan hyra cykel, 6 km till evenemanget? Det lutar starkt åt det sista, sovsalar med 300 sängar är inte min grej! Jag skulle inte sova en minut om jag skulle dela sovrum med 299 andra som jag inte vet något om. Dessutom kanske jag snarkar och stör alla andra.

Nej, nu drar det ihop sig mot elvakaffe. Överväger att baka något också... Såg ena festliga tårtor på en annan bloggsida, ritade av tre för framtida bruk... Tänk vad man själv är fantasilös inser man när man ser sånt - jämt är de runda! Trögbock, jag kunde väl skära ut figurer eller "måla" på roliga saker... Nejdå. Aja det ska jag ändå inte baka idag. Men något enkelt kanske... Eller om jag väntar till fredag när jag ändå ska fira att semestern börjar?

Av Lena Carlsson - 14 juni 2011 16:23

Idag har jag lämnat in en filmrulle, och så, vad ska man säga...lämnade jag in kvittot som blir typ när man pekat ut de digitala foton man vill framkalla! Det låter ju inte klokt! Kan man inte säga "lämnat in den digitala rullen med"? De är färdiga den 21 juni, den dag jag åker till Burg, men jag kommer väl hem igen. Och kan lösa ut dem dagen därpå. Blir många och blir roligt...

Än har jag inte börjat bli nervös över mina resor, snart hög tid... Är ju bara sju dagar kvar till den första, sen fyra dagar till så kommer nästa, och så bara en dag emellan till den tredje...!

Jag har också fixat nycklar till Nöjda Släkten (andra kallar det Kära Släkten, men jag tror nog de är nöjda med!). Fast glömde göra extranycklar till Hönshuset, så...det får de väl göra själva!

Jag fick för mig att köpa mjölk igår, fattar inte varför eftersom jag redan hade en nästan ny dunk. Men å andra sidan kan jag göra crepes ikväll, med skaldjursstuvning eftersom jag också har en påbörjad förpackning kräftstjärtar. Man får inte låta något förfaras! Och så har jag varit iväg och plockat linnéor! Fanns såna massor, att det doftade bara man gick förbi dem... Jag hade en födelsedag på kyrkogården idag, i den mån man kan ha det, så skulle plockat ängsblommor. Men sen tyckte jag att jag hade bättre blommor i trädgården, så det blev jasmin, blå lilja och prästkrage. En rätt fin bukett om jag får säga det själv! Sen jämte, i den stora vasen då, satte jag en pytteliten bukett linnéa!

Kusinen från storstan har hört av sig via mail, det händer typ en gång vartannat år. Hon skrev mycket om "paradiset Getterås". Beklagade att de aldrig var där med sina barn, men de har ju så mycket att göra!

När jag skulle köra till Dalbo idag då för nycklarna, fick jag stopp vid rondellen där. Så länge att ett polisbils-elände hann att köra dit och ställa sig bakom. Och då kunde jag ju inte fräsa ut i tillfälligt ledig lucka och chansa som jag brukar, och alla andra körde också sååå lydigt. Så jag fick stå i tid och evighet innan det blev helt "rent". Säkert hade de skrattfest i bilen bara för det.

Roligt på studentfesten: Britts bror och en till skulle ligga över i en annan lägenhet i Älmhult. Innan de skulle gå sa Britt:

- Vill ni ha en whiskey innan ni går bort?

Så de kommer lite glada till Den Andra Sidan? Eller?


Av Lena Carlsson - 12 juni 2011 17:32

Jag gjorde Denny glad i fredags med förresten: hi-hi, han fick köra min bil! Sånt kan naturligtvis glädja vem som helst som inte är Skoda-ägare själv.

Jag försökte få katten Viola till att lägga sig i soffan där jag låg, det hade varit mysigt. Men hon var ute efter mat, inte visste jag det. Lustigt förresten, jag som alltid brukar muta folks hundar med ätbart när ägarna inte är med. Men vid halv fem på morgonen kunde jag ju inte börja röja runt och leta efter kattmat.

När jag kom hem idag satt grannarna ute i badkläderna, och hade tvätt på linan. Inte visste jag att det varit sånt väder, jag har ju jobbat! Trodde bara det var väder i största allmänhet.

'Igår när jag kom hem, bakade jag "Humlans maränghymn". Sen hade jag med den till P-ås, och halva gick åt. Mums mums, jag ska verkligen köpa den boken! Om man dividerar ett ton med 13 så eller nej, jag tror inte jag ska skriva mer om det förresten.

Imorgon ska vi på jobbet ha p-möte - och sen ska vi in till stan och äta. Alltså, vad ska jag ha påååå mig?? Det ska passa både till gympadojor och matstället, även om det inte är någon restaurang direkt...

Förut hällde jag över resten av mina (svenska) jordgubbar i min vågskål för jag skulle ha tag i 125 gr. När jag gjort det så var det en, om än liten, snigel i kartongen. Gott med jordgubbar va? Den var köpt på ICA. Det gick inte att slå kartongen mot något hårt för att få ut odjuret, så jag fick gå bort till miljöstationen med den. På vägen dit sträckte snigeln ut sig, så den levde med dessutom. Tänk att den kartongen har jag haft i mitt kylskåp.

Kanske ska jag se det som att jordgubbarna inte är besprutade?


Av Lena Carlsson - 11 juni 2011 17:07

Då har jag varit på studentfest! Den var rolig och glad på alla vis, nybakade studenter är ju glada...! Vi gick till Haganässkolan och såg Simon och de andra rusa ut, sen promenerade vi i takt  efter musikkåren och alla studenter med sina visselpipor och diverse tutor, till torget. Eftersom släkten helt lämpligt bor vid torget kunde vi helt kungligt stå på balkongen och se när studenterna åkte runt på traktorvagnar, lastbilsflak, i itusågade husvagnar och diverse andra fantasifulla åk. Vi slängde iväg serpentiner, och när öronen inte längre pallade all student-glädje så gick man in en stund. Jag passade på att ringa dem i P-ås, så att de fick en liten aning om hur studenter kan låta. Jag vet ju hur det låter i den byn när någon har student - gode tid, det är knäpptyst! Man tar sina blommor och gåvor och går in till grannen - och sen har man festen med familj och grannar inomhus! Nej, de behövde verkligen uppleva lite väsen tycker jag. Nåja, jag ska dit ikväll, så då ska de nog få veta.

Idag sa jag till kusinbarnen ifråga, att de ska få överta G-åshuset. Det känns bra att ha det avklarat, för jag fungerar ju som jag gör:

1) jag får en god idé, talar om den för folk.

2) jag ångrar mig kolossalt

3) jag får inse att det var en bra idé trots allt. Detta kan hända om jag så bara beställer en resa, och det var så nu. Jag undrar väldigt mycket om det är fullt normalt att ge bort en sommarstuga man har, att endast behålla stugan i tio år fastän det var många turer innan jag fick den och om jag gjorde rätt. Men tankarna går runt och stannar alltid vid att jag gjorde rätt. Sen kan man tycka att jag kunde behållt stugan i tio - femton år till och varit stolt ägare, men det hade ju inte blivit roligare att ge bort den då.

Förra året firade jag Midsommar i sommarstugan i P-ås med dåligt samvete - i år kan jag göra det utan dåligt samvete, för jag vet att Sofie är i G-ås! Bra! Det är så jag menar - huset slipper stå ensamt.

Jag är riktigt trött men nu ska jag snart iväg - måtte jag komma ihåg att jag ska jobba imorgon!! Nåja, det är bara 6 dagar kvar till SEMESTER! Om man är optimist och räknar att den börjar den 18:e. Då kan jag vila ikapp!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards