Direktlänk till inlägg 1 november 2013

Dessa hästarna ska väl också vara tillnämnda på nätet?

Av Lena Carlsson - 1 november 2013 12:43

Tur att datorn kommer ihåg lösenordet hit åt mig säger jag bara...

Jag sökte lite på altavista efter hästar som varit i Rödje. Fick bara träff på Danson... Så då skriver jag väl lite här då om dem jag vet bott där!

Luring - ett brunt russ som var min favoritponny på tidigt 70-tal. En pålitlig ponny som inte kom med några större överraskningar namnet till trots.

Fritjof - en praktiskt taget exakt likadan pålle. För att bättra på det så stod de bredvid varann i stallet. Naturligtvis var det något som skilde i utseendet men bruna russ var de båda. Fritjof kunde ibland bjuda sin ryttare på små överraskningar.

Tuborg - ställets shetlandsponny. 80 cm hög. Hade en dansk ägare! Tuben utnyttjade sin ringa storlek genom att springa under staketet runt paddocken. I galoppen tvärstannade han ofta och satte ner huvudet. 8 avramlingar på en lektion var inget ovanligt. Han var helt svart.

Blackie - brunsvart men jag vet inte rasen, lite större än Tuborg. Hans sadelgjord gick inte att dra åt helt så det hände att sadeln snurrade runt. Blackie hade egenheten att han bet folk tyvärr. Annars var han trevlig.

Pushkin Lögeland - dansk New Forest! Svart med vit bläs. Kom från samma stuteri som Jeffersson Lögeland. Pushkin var halvhög och en väldigt duktig och trevlig häst.

Jeffersson Lögeland - egentligen en privathäst som började gå lektioner rätt sent i livet. Också en bithäst.

Pia - en welshponny som var helt vit. Söt i utseendet och kunnig men även hon en bithäst. Hette egentligen Silvana.

Primus - ännu ett brunt russ! Jag har bara ridit på Primus nån gång så har inte så mycket att säga, men han var säkert trevlig.

Uganda - stor häst som verkligen passade till sitt namn! Hon gjorde verkligen det! Mycket snäll och trevlig häst.

Jaha, det var väl från det gamla stallet det. Det vill säga på 70-talet när jag började rida. Känns som att jag glömt någon av Pushkins storlek, men kommer jag på det får jag väl skriva ett PS då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena Carlsson - 25 oktober 2014 18:06

Idag har jag en slöööö dag, antar jag! Först körde jag in till torget och köpte ljung samt en krans, så nu kan jag ge mig ner och fixa graven när jag vill, och sen hem och äta frukost. Den blev sen den, ja... Nåja sen har jag inte gjort mer. Behöver ...

Av Lena Carlsson - 19 augusti 2014 18:56

Läser andras bloggar och tänker att jag kanske behöver skriva något själv... Fast vet inte vad. Efter detta ska jag i alla fall koka potatissoppa för det skulle jag gjort igår, men som jag höll på med annat så tog tiden slut. Dystert väder är det, ...

Av Lena Carlsson - 17 juli 2014 14:51

Jaha, jag hade tänkt stänga av datorn men nu har undulaterna somnat så ja, då får jag väl låta dem sova en stund då. Annars hade jag tänkt gå och sätta på en kopp java, det är ju tre timmar sen förra gången! Ute är det bra väder, dvs inte strålande s...

Av Lena Carlsson - 9 juni 2014 17:13

Jo, jag tänkte som så att ett inlägg här i halvåret kan ni ju ändå få... så här kommer ett. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det är tur att datorn kommer ihåg mitt användarnamn och lösenord. Min arg-blogg har jag däremot tappat bort - ig...

Av Lena Carlsson - 7 april 2014 10:47

Läste en annan persons blogg och kom på vilken evighet sen det är sen jag var här... Oj då. Jaha, det har blivit vår säger de. Förvisso kallt ute. Jag funderar på vilken dag eller vilka dagar jag ska gå ut med Daisy denna veckan. Ikväll kommer ju Lin...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Skapa flashcards