Alla inlägg under maj 2011

Av Lena Carlsson - 17 maj 2011 19:25

Nu ska här skrytas om mig först dock! Jag hittade ett nytt recept på Drömmar, gjorde dem och åååh vad möra, platta, spruckna, bleka och fina de blev! Möra och sega i smaken, jag måste bara tala om detta förstår ni! I rena glädjen bakade jag Landgångar med, som också blev bra, hi-hi på mig!

Jo, Helena. Hon bor mitt emellan G-ås och Tingsryd (vore rena drömläget för mig). När hon var 18 tog hon körkort, men vid 21 fick hon en tumör i huvudet, så hon har inte fått köra bil sedan. Jag har tappat räkningen på hur gammal hon är nu, ska rådfråga Eniro, ett ögonblick! Nej, de visste inte. Aja, klart mycket yngre än mig... Hon jobbar inom äldreomsorgen i Växjö, och har lika oregelbundna tider som jag. När hon ska till jobbet, tar hon mopeden in till Tingsryd, och därifrån tar hon bussen. När hon ska hem, nu vet jag inte om de jobbar ända till 22 precis som vi men i alla fall, tar hon bussen ner till stan, sen vidare därifrån tillbaka till Tingsryd - och så mopeden sista milen! Detta, brudar, är tuffa tag höst och vinter tycker jag!!!

Vega å sin sida, bodde "i andra änden av sjön", d.v.s min sjö Getråsen. I ett hus som ligger i slutet av en privat väg, vi snackar långt ute i skogen, visserligen med sjöutsikt. Hon jobbade på ålderdomshemmet, som det hette då, i Eringsboda. Över en mil emellan, kan tänka mig en mil och tre kilometer... Sisådär. Detta cyklade Vega, till och från jobbet, utan en enda gatlykta längs hela vägen! Som ni vet, som varit i min stuga, så är det väl en 7 km landsväg, sen in i rena skogen. Tänk att cykla detta ensam på hösten och vintern! Jag träffade Vega förra året var det väl, och tanten, runt 80 - 90 nånting, hade figur som en tonåring.

Det är såna bruttor man kan tänka på, när man själv sitter i bilen på väg till och från jobbet. Rediga envisa smålänningar!


Av Lena Carlsson - 17 maj 2011 12:26

Igår läste jag en bakblogg, och drabbades själv av full inspiration till att baka! Hade ju också något att fira, så jag snodde ihop en sockerkaka som blev hög och fin. Så då ville jag göra en småkaka med, det doftar ju så väl... Bestämde mig för drömmar...men det blev mardrömmar! Vet inte ett skvatt vad jag gjorde för fel, men kan säga att degen gav uttrycket "smuldeg" ett ansikte. Gick inte att få ihop dessa till bollar och de klumpar som ändå hamnade på plåten, blev stenhårda. Det hjälper inte ens att doppa dem! Finns det någon kunnig person som vet vad jag troligen gjorde för fel? Överväger att göra om dem idag, tänkte att jag kanske hittar något bra recept på Internet.

Idag hade jag planerat in att åka till G-ås och klippa gräset borta vid ormahiet. Det har ju varit iskalllt hela helgen, så jag förväntade mig det idag med. Nehej! Istället är det helt plötsligt varmt - och regnigt. Allt jag inte behövde, så jag är hemma. Får väl baka och ringa några samtal, de ska ändå ringas.

Av Lena Carlsson - 16 maj 2011 17:12

Idag kan jag nog skriva ut det jag hummade om igår, det verkar inte vara så farligt iaf... Jag tror jag har kommit till en lösning.

Sent i lördags kväll, jag jobbade ju till 21 och sen innan man är hemma och det, så kände jag en hård liten grej i vä armhåla. Den var verkligen hård och satt där den satt, rubbade sig inte. Alla kan nog förstå vad jag trodde det var. Djupt in satt den med.

Trots att jag jobbat delad tur, och hade två heldagar framför mig, sov jag inte särskilt mycket den natten. Och jag kände mig mycket ensam...

Men vad är att göra när det är helg, och framför allt jobbhelg? Det var till att tänka att "jag ringer tidigt måndag morgon, det är inte så många timmar dit". Så det gjorde jag idag. Strax efter åtta - telefonkö. Eftersom jag ringde från jobbet - på egen mobil dock! - kunde jag ju inte sitta hur länge som helst. Tog upp en tant - och bäddade åt henne, vad rackarn skulle jag göra det för - och sen var klockan tre minuter över nio, och telefontiden var över! Jaha. Fick ringa igen strax efter ett - då var det upptaget och upptaget. Ringde växeln - i växdet var telefonkö för att få svar i växeln!!! Aldrig varit med om maken!! Kunde inte sitta där hur länge som helst igen. Jobbtid och dessutom p-möte halv två. Får ringa imorgon...

Men efter mötet, när vi duschade, kände jag efter igen. Den fanns inte kvar! Jag kände efter varv på varv, hårdare och djupare in för varje varv - den var puts väck! När jag kom hem tog jag ett varv till - kändes precis som vanligt igen! Trots detta ringde jag sjukvårdsupplysningen, och de hade en bra förklaring. Ska nog trots detta söka på vårdcentralen imorgon, för att bli så nära hundra som möjligt. Jag tycker också att jag har ju nyligen varit på mammografi, det borde inte poppat upp så fort. Jaja, hade det varit skarpt läge hade jag väl bölat för det, och nu när det förhoppningsvis inte är något, och jag har gått i sån spänning flera dagar, så ska jag väl böla för det!! Kanske. Eller spar vi det till en annan gång, när jag dessutom glömt vad det handlade om.

Men nu har jag en aning om hur jag reagerar på blotta misstanken om, att det allra värsta skulle hända... Och jag tänkte, jag med alla mina semesterplaner! Blir kanske inget med dem, och hur ska jag då motivera mig när jag ringer återbud? Kändes till och med, som att det vore futtigt ifall det åskat i lördags natt! Vadå ett åskväder, det finns värre saker liksom! Får väl se vad jag säger sen i sommar, när det verkligen blir åsknätter...

Av Lena Carlsson - 15 maj 2011 18:26

Jag glömde säga i förra inlägget, att jag sett två igelkottar i år. Båda var överkörda.   vad säger man.

Av Lena Carlsson - 15 maj 2011 17:48

Nu har jag jobbat helgen. Imorgon ska jag byta tur, tyckte AMF och det gick bra. Jag tror det är en win-win situation, de som får kvällen kommer att gilla läget bergis! Och så får AMF stiga upp en halvtimme tidigare, det är värt endel...

Har hänt lite saker för mig i helgen, vi får se när jag talar om vad. Det beror på hur allting utvecklar sig. Jag kanske inte skriver något om det här oavsett. Kan säga att det skrämmer mig ialla fall. Stundtals. Andra stunder tänker jag inte på det. Just nu vill jag egentligen ha imorgon bitti så fort som möjligt på något sätt, men får försöka hålla mig lugn. Och det är inte jobbet jag längtar så efter!! Eftersom jag skulle jobbat kvällen imorgon så tänkte jag ringa ett viktigt samtal på morgonen, men nu måste jag försöka komma åt att göra det oavsett.

Jag såg inte Eurovision song contest igår kväll, rätt jag slutade vid nio. Eftersom jag nu råkade skrämma upp mig så. Stundtals inatt ångrade jag att jag gjorde så... Ja, vilket var bäst... Aja, i vilket fall som helst så har jag inte hört mer än ett enda bidrag - Sveriges - så kvittar vilket. Men han kom visst trea iaf, det var bra gjort.

Av Lena Carlsson - 13 maj 2011 10:44

Vilket godis tänker du på?


1)  Engelsk leksak............................................
..................................................
......

2)  Plats i fotbollslaget.....................................
..................................................
..

3)  Pojke med lampa.............................................
..................................................
.

4)  Gott på kvällen...........................................
..................................................
.....

5)  Positiv...........................................
..................................................
......................

6)  Dans.............................................
..................................................
........................

7)  Evighet..........................................
..................................................
.....................

8)  Tarzanläte i skogen............................................
............................................

9)  Djurpark..........................................
..................................................
..................

10) Kortspel..........................................
..................................................
.................

11) Fiskmannens vänner............................................
...........................................

12) Smeknamn på tennisspelare.....................................
..................................

13) Blomma............................................
..................................................
..................

14) Damnamn...........................................
..................................................
................

15) Sällskapsdam......................................
..................................................
............

16) Smällare..........................................
..................................................
..................

17) Fågelläte.........................................
..................................................
..................

18) Låter det i toastolen.........................................
..............................................

19) Simmärke..........................................
..................................................
................

20) Sångare...........................................
..................................................
.................


Var så god att mumsa på!

Av Lena Carlsson - 12 maj 2011 19:16

Nu är jag hemma igen, just hemkommen från Blekinge! Det var liksom bara bestämt att jag skulle dit idag, även om jag inte körde hemifrån förrän klockan tolv ganska exakt. Fast först var jag ju tvungen att klanta: hade inte bensin nog att ta mig ens till Blekinge, så larmade, låste, löste ut pengar på ICA och tankade. Sen var det bara gräsklipparen som skulle lastas in, så jag stövlade in i källaren...

Alla har väl redan räknat ut vad som hände. Larmet gick igång. Det var väldigt högljutt! Telefonen ringde, från SOS Alarm. Men nu vet jag ju att det fungerar iaf!

När jag väl satt i bilen igen, kom jag självklart på att jag inte tagit med bensin till klipparen. In igen, larma av, ner i källaren, ut till bilen, in igen och larma på...

Världens Finaste Getterås bjöd på molnigt väder så det var en ren fröjd att klippa gräs. Denny, min kusin i Älmhult, hade förvisso klippt närmast huset, bort till brunnen och ner till E4:an vid vattnet, men jag ville ha bort allt! Eftersom det var lite högt gräs allaredan, såg man inte alla pinnar och kvistar, utan det dundrade och small ganska friskt. När jag bara hade en sträcka kvar, bort till dasset (!), tyckte jag det låg en orm i det höga gräset vid päronträdet. Så jag backade några meter och stängde sen av. Fast varför? Var det ens en orm, så var den säkert skräckslagen. Jag hade ett dödligt vapen i händerna, med vilket jag kunde strimlat den. Men, istället planterade jag 4 påskliljor (sånadär med lökar i kruka), går det så går det.

Grästorvorna var ganska ovilliga att släppa till jord.

Efter detta var jag genomsvett nog att gå ner till sjön och bada! Det var verkligen riktigt härligt. Den sjön är ju så liten att den var uppvärmd. Sen satt jag på bänken på Hallen både länge och väl. Tänk att en tolftedel av den sjön är MIN!

Tillbaka till igår! Jag såg halva "Arga snickaren" (det förvånar mig att han alls får några uppdrag?!), sen ett program om mormoner, av den orsak att jag mer än dyrkade The Osmonds en gång i tiden. De har visst den åsikten, att jorden visar alla tecken på att Jesus är på väg tillbaka nu. Han kommer snart, i deras bok står t.ex att det börjar med att havet svämmar över sina bräddar, typ tsunami. Och alla möjliga naturkatastrofer tyder på detta. Och när Han kommer (vilket nån annan himla sekt har sagt sker om 12 år), ska alla människor dö och jorden förgöras. Fast de, som har en tro, klarar sig förstås bäst!

Man undrar ju: varför då? Alltså varför döda ihjäl alla människor och förstöra jorden? Liksom tanken med det hela? Om vi nu är skapade till Guds avbild, är Han trött på oss eller? För att vi inte sköter oss.

Förresten finns det ju redan förstörelsevapen och grejer till att utplåna jorden flera gånger om redan, så det kan vi fixa själva.

Och om tolv år, vilka det nu var som har den åsikten?? Vad kvittar det egentligen då att jag klippte gräset idag? Kunde ju fått växa...nu på det sista... Aja man får väl försöka ha så roligt som möjligt den tid man har kvar då.

På samtalet igår fick jag förresten till mig, att jag inte ska skriva mer, det ska jag sluta med, utan prata istället. Så nu ska jag avsluta bloggen, och så ringer jag mina läsare och rabblar upp allt i telefonen istället. Fast vad man gör på fritiden ska man ju egentligen inte prata om på jobbet, fast som alla vet det gör jag. Egentligen ska man bara prata sjukdomar där. Jag undrar om jag får skriva en kladd innan jag ringer? Eller kan jag naturligtvis lufta det som händer med mina undulater. Bäst börja sköta sig, kanske jag får högre lön!

Av Lena Carlsson - 11 maj 2011 19:57

Då var jag äntligen här! Har susat runt lite: skrivit en enkät i Word, kollat mailen, skrivit ett surt inlägg på min hemliga blogg...

Idag hade jag mitt lönesamtal, usch vad jag var nervös innan. Det blev ju inte bättre för att Lina sa "jag skulle vara skitnervös". Men det gick ganska bra, naturligtvis fick jag ett B på ett svar (=acceptabelt), men också ett E vilket betyder "utmärkt". Fast sen å andra sidan fanns det de som hade flera E. Och jag vet inte...det är ju däråt man strävar, men nu gäller det att suga i och behålla det där E:et också!

Nu satte min varmluftsblås igång äntligen, jag ställde in den för en halvtimme sen nånting att blåsa kyla. Men den har tigit fram till nu, snarare blev det varmare här inne och det behövdes då inte!!! Men nu fick jag fart på den. Jag tror det hänger ett par feta åskmoln över sjön... Det gör det så himla varmt och konstig härinne med.

Imorgon är jag ledig, tänkte mig till Blekinge men vädret har ju endel att säga till om. Fast åska blir det förstås inte förrän till helgen, särskilt natten mellan fredag och lördag, för jag jobbar fredag kväll och delad tur lördag.

Nu är klockan 20:00, nu ska jag se på tv. Hej svejs!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards