Alla inlägg den 17 maj 2011

Av Lena Carlsson - 17 maj 2011 19:25

Nu ska här skrytas om mig först dock! Jag hittade ett nytt recept på Drömmar, gjorde dem och åååh vad möra, platta, spruckna, bleka och fina de blev! Möra och sega i smaken, jag måste bara tala om detta förstår ni! I rena glädjen bakade jag Landgångar med, som också blev bra, hi-hi på mig!

Jo, Helena. Hon bor mitt emellan G-ås och Tingsryd (vore rena drömläget för mig). När hon var 18 tog hon körkort, men vid 21 fick hon en tumör i huvudet, så hon har inte fått köra bil sedan. Jag har tappat räkningen på hur gammal hon är nu, ska rådfråga Eniro, ett ögonblick! Nej, de visste inte. Aja, klart mycket yngre än mig... Hon jobbar inom äldreomsorgen i Växjö, och har lika oregelbundna tider som jag. När hon ska till jobbet, tar hon mopeden in till Tingsryd, och därifrån tar hon bussen. När hon ska hem, nu vet jag inte om de jobbar ända till 22 precis som vi men i alla fall, tar hon bussen ner till stan, sen vidare därifrån tillbaka till Tingsryd - och så mopeden sista milen! Detta, brudar, är tuffa tag höst och vinter tycker jag!!!

Vega å sin sida, bodde "i andra änden av sjön", d.v.s min sjö Getråsen. I ett hus som ligger i slutet av en privat väg, vi snackar långt ute i skogen, visserligen med sjöutsikt. Hon jobbade på ålderdomshemmet, som det hette då, i Eringsboda. Över en mil emellan, kan tänka mig en mil och tre kilometer... Sisådär. Detta cyklade Vega, till och från jobbet, utan en enda gatlykta längs hela vägen! Som ni vet, som varit i min stuga, så är det väl en 7 km landsväg, sen in i rena skogen. Tänk att cykla detta ensam på hösten och vintern! Jag träffade Vega förra året var det väl, och tanten, runt 80 - 90 nånting, hade figur som en tonåring.

Det är såna bruttor man kan tänka på, när man själv sitter i bilen på väg till och från jobbet. Rediga envisa smålänningar!


Av Lena Carlsson - 17 maj 2011 12:26

Igår läste jag en bakblogg, och drabbades själv av full inspiration till att baka! Hade ju också något att fira, så jag snodde ihop en sockerkaka som blev hög och fin. Så då ville jag göra en småkaka med, det doftar ju så väl... Bestämde mig för drömmar...men det blev mardrömmar! Vet inte ett skvatt vad jag gjorde för fel, men kan säga att degen gav uttrycket "smuldeg" ett ansikte. Gick inte att få ihop dessa till bollar och de klumpar som ändå hamnade på plåten, blev stenhårda. Det hjälper inte ens att doppa dem! Finns det någon kunnig person som vet vad jag troligen gjorde för fel? Överväger att göra om dem idag, tänkte att jag kanske hittar något bra recept på Internet.

Idag hade jag planerat in att åka till G-ås och klippa gräset borta vid ormahiet. Det har ju varit iskalllt hela helgen, så jag förväntade mig det idag med. Nehej! Istället är det helt plötsligt varmt - och regnigt. Allt jag inte behövde, så jag är hemma. Får väl baka och ringa några samtal, de ska ändå ringas.

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards