Alla inlägg under maj 2011

Av Lena Carlsson - 10 maj 2011 12:50

Igår hade jag ju som sagt bilen på Dyra Verkstan. När jag sen skulle hämta ut den, he-he, hade jag glömt att de hade middagsstängt just då. Men så var det. Så jag fick i all hast springa ifatt bussen, hej och då! Sen ägnade jag hela resan åt att undra hur jag skulle komma hem? Slutar man 22:00 kan man snarare lugnt räkna med att inte hinna med 22:10-bussen. Men som tur var fanns det en B-åsbo som jobbade till 22. Ibland ska man ha flax.

Nu är iaf bilen fix och färdig, inga mer pip om "service jetzt" och lamporna lyser. Det är skönt bara det. Och lönen är snart slut... Fast från Billiga Verkstan får man bara en räkning endera dagen, så den vet jag inte hur hög den är. Det gamla hederliga problemet bromsklossarna var iaf näst intill fastrostade - bromsar jag för mesigt igen? Hade samma på Felician! Så går det när man släpper gasen långt innan själva stoppet och gliiider fram!

Idag har jag, förutom att hämta bilen, också köpt de batterier jag glömde igår (fast de stod på lappen) och satt i. Har tagit ut alla mina solcellslampor, gamla som nya, samt mina harar och trädgårdstomte. Sen har jag varit på kyrkogården och planterat sommarblommor, kan ju säga att jag var överlägset först! Alla andra hade penséer! Hoppas jag kan ta det lugnt ett tag framöver nu, om jag vattnar flitigt ska det nog gå. Såg ingen orsak till att sätta penséer igen (eeh...de förra blev dåligt satta av mig och inte så vattnade, så...). Egentligen vet jag att folk tycker, att jag borde ta några av mina tulpaner i trädgården och ha i vas med, men de är ju så förtvivlat fina där de står...!

Så fort jag fått ut alla mina solcellslampor, gick solen i moln, förresten.

Av Lena Carlsson - 9 maj 2011 09:03

Kennert i P-ås var ute en dag förra veckan och skulle plantera ny skog. Hade med sig granplantor i en spann, där han tog några åt gången och petade ner i marken. När han hållit på ett tag, hörde han ett väsande. Tänkte då, att är det en sorts fågel jag kommit för nära? Nej, såg ingen. Jaha, vad var det då?

Jo men se där, på marken. Han hade ställt spannen med plantorna i, rakt på en huggorm.


Av Lena Carlsson - 9 maj 2011 08:29

Idag är jag utan bil igen, för nu är den på Dyra Verkstan. Hoppas inte AMF får se den där... Det finns folk som såg när den var där förra gången, då när jag kört hem utan framlyse... Iaf så lär jag mig ju aldrig att DV öppnar först 08:00, utan jag steg upp när telefonen ringde, dvs jag hade ju detta inlagt, så det ringde och påminde. Som tur va, för jag hade glömt att bilen skulle iväg!! Hur kunde jag glömma det???!!

Igår var jag nere i Blekinge, först vaknade jag vid fyra men körde förstås inte då! Steg bara upp och fixade kaffe och smörgås, sen körde jag ut till "Stigs brygga" och satt där och myste lite. Det är ett fint ställe, är man morgonpigg så kan man se solen gå upp över sjön. Det är egentligen ett privat område (sommarstugor) men somliga har rätt att köra in där...    Sen körde jag hem och fixade riktig frukost, och fortsatte mumsa och läsa tidningen. Efter det var klockan sju, hade det då varit någon ordning på mig så hade jag kört då, men istället la jag mig och sov i tre timmar till. Sen var det verkligen hög tid att ge sig iväg!

Denny och Britt var redan där förstås och i full sväng. Molly sprang mig till mötes och Dolly skällde ettrigt (de är vovvar). Dolly låter som om hon just skulle hugga, men det gör hon förstås inte, hon har bara den rösten. De ska hyra ut stugan tre veckor i sommar. Denny och Britt alltså, inte hundarna!

Jag hade ju också tänkt hyra ut i sommar till tyskar, men det är ju försent nu. Kanske jag klarar av det till nästa sommar om jag raskar på. Men det är "tusen" saker att fixa innan, jag trodde de skulle ge mig ett handtag (det sa de förra sommaren), men det skulle de ju uppenbarligen inte, jag menar de vet ju vad som krävs. Nu ska jag komma ihåg allt och fixa allt själv, och jag släpar efter väldigt. Ringa den här tysken som står för det har jag inte heller vågat. Dessutom fattade jag att han skulle ringa mig. Så nu känns det som en besvikelse, men jag får väl som sagt hugga i så det står klart till nästa sommar då. Jag städade igår iaf, men nästa gång ska jag ta med varmvatten så jag kan torka golv och liknande. Möblerat om enligt tyskt önskemål har jag med. Värst blir nog att tömma brunnen... Borde man ha Farmartjänst till, de har säkert en pump... Att jag ska stå och fjanta med en spann tar ju en hel vecka. Dessutom har jag ingen stång med hake på, inte ens ett långt snöre med hake på. Måste jag med ordna. Och så står jag under tiden och tror att jag ska ramla ner i brunnen.

Nu borde jag repa mod och ringa Plåtis i Kallinge. Fast jag vet å andra sidan inte om jag har numret kvar, ha-ha. Kanske bättre ta Älmeboda bygg direkt. Så slipper jag ta omvägen runt 118100. Det lär komma mer avsnitt i den följetongen.

Av Lena Carlsson - 7 maj 2011 16:11

Nu har jag mat- och vattenpaus i gräsklippandet! Det inspirerade inte över sig att stiga upp idag på morgonen, med tanke på att min enda plan var att klippa gräs. Samt skaffa blommor till kyrkogården. Tänkte dessutom vara überpräktig och köpa blommorna i B-ås, så att jag verkligen kom igång tidigt med klippandet. Men sen när jag fått i mig frukost och började tänka klart, insåg jag att det nog vore roligt att åka till stan trots allt och gå på torget. Så det gjorde jag, och sprang i endel affärer med. Bl.a hade Lindex  klänningar i skylten, som jag bara måste in och prova. Väl inne fanns det fler, en annan sort längre in. Och nu ska vi inte längre ha åsikter ifall ni-vet-vilka sätter ut huvudet i ärmen och handen nån annanstans, för så lyckades jag med göra!! Trasslade mig ur den klänningen och hämtade en som var två storlekar större. Fast den satt...nja. Det var konstigt nog inte fläsket på mitten av mig som var problemet, utan balkongen ovanpå! Det var dragkedja i sidan, och jag fick snirkla mig för att få ihop den.

Klänningen som jag såg i skylten satt trevligare - bara det att den liksom den andra hade inbyggd underkjol. Den var lite trasslig, när jag fått ner framsidan satt tyget på ryggen uppe vid nacken. Jag tänkte att den är nog inget för mitt tålamod. Men sen hade jag den i huvudet ända tills jag kom hem, så vem vet... Superbillig var den, 199:-, så jag kan inte skylla på det.

Väl hemma började jag alltså i all ordentlighet klippa gräset. Det var ganska tradigt i solgasset - I'm feeling hot-hot-hot - men i skuggan var det riktigt angenämt. När jag klippt hälften, och var på stycket ut mot backen, passade min bosniska granne Marsha på att bjuda in Evert på kaffe. Naturligtvis skulle de sitta ute, och givetvis på framsidan, som då är alltså nästan rakt emot där jag klipper. Gissa vad jag kände mig trevlig som dånade på med en gräsklippare när de fikade. Men när jag klippt 3/4 av tomten la klipparen av, soppatorsk. Det är därför både den och jag har vila, den måste ju kallna. Jag med förresten, var så svettig att jag började frysa så jag fick ta på mig en träningsjacka för att hålla värmen!

Ikväll är jag bortbjuden på grillfest, så måste snart ut och klippa det sista. Puh!

Hm hm, i denna värmen hade den där klänningen suttit fint ikväll... Mm-m...

Av Lena Carlsson - 6 maj 2011 20:08

Idag har jag varit riktigt präktig, både städat och bakat. Ja, i den ordningen dessutom! Andra människor bakar först, jag lär få göra om endel. Å andra sidan har jag inte våttorkat golvet än! Jag var trött på förmiddagen men satte mig över det och hivade ut mattorna. Det var tvunget att dammsuga, jag dammade förstås först. Och så har jag tvättat ur ugnen och mikron. Haha, att skura ren ugnen var lättare än jag trodde, så varför har jag dröjt med det?? Fast jisses vad svart trasan blev...

Jag bakade en mjuk kaka och vaniljscones.

Igår skulle jag lära mig att lägga in bilder i datorn. Givetvis stod allt på engelska. Idag hittade jag en såndär "instruktionsbok" - på norska och danska... Hjälpte inte heller! Jaja, det blir väl ett annat århundrade då...

När jag var klar med bakningen fixade jag lite enkel mat, och satt ute och åt, premiär i år!! Sen lät jag disken stå och körde ut till B-holms badplats istället, satt i solen där och lyssnade på vågorna. I tre timmar, det var ju inte riktigt meningen!! Men det gäller att passa på, snart får jag inte ha den för mig själv längre. När jag kom hem stod disken kvar, så då tog jag den.

Jag var trött innan jag började städa, och jag är riktigt trött nu kan jag säga. Tur man är treledig denna helgen. För egentligen skulle jag klippt gräset med idag, men nu får jag väl göra det imorgon.



Av Lena Carlsson - 3 maj 2011 14:08

Jamen hörni, hurdant är vädret?? Maj månad och snön vräker ner stundtals! Hagel och snö, iskallt verkligen, man vill ju inte gå ut... Hade jag väl inte behövt heller på min lediga dag, om jag inte måst till jobbet, men jo nu är det så för vi ska utbildas i ämnet demens. Iofs har de två andra gångerna inte varit så pjåkiga trots allt.

Bilen är jag tokig på, den säger ju till med en högt pipande när det är tid för service. Så jag tog den till ena verkstan här i samhället. Men piper om "service jetzt" gör den ändå. Noterade också när jag körde hem från jobbet i söndags kväll, 22:30 sådär, att jag inte hade några framljus!!! Jag körde hem på vinst och förlust med hjälp av

1) kännedom om vägen!

2) parkeringslyset

3) de vita strecken på vägen

Det var inte något jag vill göra om särskilt ofta!!! Hade inte klockan vid det laget varit 22:38 så hade jag svängt in i B-torp och frågat om de ville köra före eller nåt. Funderade också allvarligt på att vända tillbaka och stanna på jobbet över natten. För det var riktigt kymigt längs skogspartierna. Hade det kommit ett vilt djur så hade jag inte sett det t.ex

Apropå det, så såg jag en älg i Gulebodatrakten när jag körde hem från Blekinge då på Valborgs. Ett älgakliv över diket och den hade stått på vägen. Men det var en ko, och som jag har sagt förut så har de mer trafikvett än tjurarna.

Idag har jag plockat två buketter vitsippor, den ena behöll jag själv och den andra fyllde jag ut med blåborrar och lungört och satte på kyrkogården. Där hade påskliljorna nästan gett upp, men det hade de på de andra gravarna med, så det var inget. Får ta ett ryck nån dag.

Av Lena Carlsson - 1 maj 2011 08:16

Japp, då tycker jag att ni haft det lugnt och skönt några dagar, så nu är jag på gång igen!! Vädret är ju jättebra, ska liksom vara sol såhär års. Jag har hängt ut ett par svängar tvätt, doftar som ni vet sååå väl när den kommer in! Ska byta gardiner idag, har lila uppe nu, det är ju försent liksom... Jag är i valet och kvalet på dem som Midas och Flye har i det stora fönstret, de är inte snygga egentligen... En person och jag pratade igår om att ha loppis på ena eller andra sättet. Finns tre sätt:

1) bakluckan

2) Stortorget

3) gratisvarianten

Den där sista hade några här i samhället prövat: man sätter helt enkelt ut grejerna med en lapp att det är gratis och bara att ta! Gissa att sakerna gick åt!!

Och saker har man ju, gardiner inte minst.

Är man istället ädel, väntar man ett tag tills Lions ska ha sin loppis / auktion i augusti. Fast då får ju de pengarna, inte jag.

Vad gjorde jag då i Valborg, ser på rubriken ut som att jag

1) satt ensam hemma och glodde på tv    eller

2) satt hemma ensam och söp

Näh, jag gjorde inget av det! Jag satt, iofs ensam, i Blekinge och hade det bra! Även om det var attans kallt, 12 grader inne. Och blåste ute, en ovanlig vind faktiskt för den kom från Småland ner till Blekinge, från ena änden av sjön till den andra. Det är ovanligt att det blåser så! På resan ner sjöng jag "Vintern ra..." och "Oh hur härligt majsol ler". Så var det avklarat. Elden såg jag på hemvägen i Yxnanäs. Och fyrverkeriet här hemma i B-ås! Alla bitar kom med! Som festmat hade jag köpt med grillade kamben med potatissallad.

Och jag slipper ha huvudvärk idag!

Har inga planer för dagen, ska ju jobba med början klockan två. Liksom imorgon, tisdag, onsdag och torsdag. Jaja. Nästa helg blir det arbetsdag i G-ås!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards