Alla inlägg under november 2009

Av Lena Carlsson - 22 november 2009 10:05

Allvarligt talat hörni, vad gör jag för fel varenda gång jag försöker mms-blogga? Texten kommer med men inte bilden. Det är tråkigt, börjar bli  Skrikandes! Jag vill ju lägga ut en bild på Ramona, var uppe och tog den igår, den blev riktigt bra utan att skryta. Jag följer punkt för punkt hur det står att man ska förfara, men icke. Ja, jag förhandsvisar på mobilen också innan jag sänder! Tekniska personer som kan det, får gärna höra av sig! 

 Det är info-möte med Attendo både måndag och tisdag på jobbet, och på tisdag har vi ett annat möte sen efteråt. Bestämde mig igår kväll, vid midnatt nångång Skrattande, att gå båda mötena på tisdag. Annars kör jag ner till Blekinge imorgon bitti, Tingsryd på hemvägen, sen hem och vimsa, och så ut igen och till jobbet. Verkar korkat!

Ett annat vel jag har, är hur mycket energi jag ska lägga ner till advent. Jag menar, lördagen jobbar jag 11:30 - 21:15, och på söndagen går halva dagen till kören. Lite nya blommor i fönstren med putsade fönsterbrädor ja, nya gardiner ja, men baka? Varför det? Jaja, vi  får se.

Av Lena Carlsson - 21 november 2009 10:27

Telefonen ringde förut. Jag tänkte att det är säkert från jobbet, vet att de sökte personal igår när dagpersonalen gick hem, för det fattades idag. Visserligen har jag semester men vad gör man, det är inte kul att stå där ensam en helgdag! Men nej, det var ett 011-nummer. Tänkte jag svarar inte, men sen var jag så dum att jag lyfte luren ändå. Tänkte att "jag nyper av dem".

Det var ingen där så jag la på igen. Sen letade jag rätt på numret på Eniro. Det går under svarta listan, såna man inte ska svara på.

Men nu har jag redan gjort det. Så nu ser jag för mig såna där tidningsrubriker där folk fått betala 5000:- för att de svarade. Jaja, det lär jag ju få se i nästa räkning iså fall. Usch!

Idag är det dassigt väder ute, sa de inte att det skulle bli sol idag? Eller var det Inger som fått fel för sig, det var ju sol igår. Det är inte kallt men det ser kallt ut! Inger ska förresten till Kosta outlet idag, hur orkar hon? Å andra sidan vore det kul att köra dit med och se henne yra runt där med, ha-ha-ha!!

Av Lena Carlsson - 20 november 2009 17:21

Idag steg jag upp klockan 04:00! Har varit i Ullared med Inger, Christel och Uffe. Det var jobbigt det! Vi kom redan lite efter åtta och då var där inte mycket folk (sa Inger som varit där förr). Men jag tyckte ändå att jag hade fullt upp med att akta så jag inte körde på någon och dessutom hålla undan bakåt, så jag inte stod ivägen. Fast det gjorde jag ändå. Båda delar. Jag vet inte om jag riktigt förstår vitsen med Ullared, OK om man bor i närheten. Visst är där billigt, men det var långt dit, så ska man räkna in bensinpriset med... Och det kan man gott göra som skäl till att inte köra dit!   Flört Jag menar, jag kommer inte att sätta mig i bilen och köra dit själv nån dag.

Den där adventsstädningen jag mumlade om, jo jag har börjat på den. Men det är långt ifrån klar, huga huga! Fast nu har de lovat fint väder imorgon och sen regn och blåst tre dagar i rad, så det ska nog bli klart, ett rum i taget! För även om jag känner mig fallfärdig nu, så har jag väl repat mig till imorgon.

Någon av de där dagarna ska jag köra ner till Blekinge med. Och stänga för vintern. Om jag kör ner på måndag så kan jag förena nytta med nöje, och köpa en ridjacka till vintern i Tingsryd. För det fanns inga i Ullared, och inga andra jackor heller i den storlek som jättar som Inger och jag drar. Det fanns max M, resten var XS eller S. Jo, en fanns det, men den kändes inte som att den stod emot -15 grader eller kallare. Vi körde förresten sträck hem till Växjö. Utan kaffepaus, fatta detta.

Av Lena Carlsson - 18 november 2009 09:34

Vill bara upplysa mänskligheten om, att nu har jag ledigt 7 dagar på rad:

*onsdag - torsdag före helg

*fredag bytt med Vonka, för jag ska till Ullared

*lördag - söndag har jag semester

*måndag - tisdag efter helg

Och vad har jag då lyckats pricka för väder, jo mörkgrå moln, regn och blåst. Som någon annan skrev i sin blogg, nu får det bli städning! Jag ska slå ihop höst-, advent- och julstädningen mer eller mindre. Det är otroligt behövligt nu ska jag säga. Undrar bara just i vilket rum jag ska börja. Egentligen skulle jag vilja starta i hallen, det är ju första intrycket folk får. Just nu står både lagårdsstövlarna och ridskorna där, det är inte meningen... Men stövlarna ska tillbaka i kväll och ridskorna ska jag ha imorgon bitti.

Fast först nu ska jag skura mig själv. Och sen skrämma igång tvättmaskinen. Och ja, när den där städningen är klart, är det väl dags att blaska av mig själv igen...

Så ska jag ta ut pengar till fredag, och ta in sista, nej, det talar jag inte om förresten! Det finns gränser även för min dumhet! Till sist ska jag orka med kören ikväll också. Låter verkligen som att jag inte har tid att sitta här! Kom förresten på att jag nog ska byta gardiner också. Varför kom jag på det? Och varenda natt tänker jag på att jag måste komma ihåg att dammsuga filtren i luftvärme-grejen. Det ska göras var tredje vecka, just det... Nej, usch vad trött jag blev nu... Vi hörs en annan dag...


Av Lena Carlsson - 17 november 2009 19:36

Om någon skulle råka vara nyfiken på hur ridningen gick idag, så har jag inte ridit. Men jag har varit uppe och klappat om Ramona i alla fall... Ibland får jag för mig att något ska hända när jag rider, då vill jag inte köra dit alls. Men när man väl är där, står nära Ramona och känner hennes värme och stora lugn så smittar det av sig. Då vet jag att jag inte kört i onödan. Hon är lika lugn som hon är stor, och betänk då att hon är ardenner.

Ikväll i alla fall, så besökte jag henne i hagen. Och som det brukar sluta, när hon tycker att audiensen är över så går hon. Ikväll med stora kliv i leran, bort till vad jag antar är deras sovhörna. När jag kom stod hon med bakdelen mot balen med hösilage, så antagligen var hon mätt och belåten.

Och så dagens älg! Nu kan man ju inte köra vanliga vägen, så jag körde om Vartorp hem. På ett av fälten mellan Grännastämma och Drev, gick en älgko med två kalvar och betade. Jag nästan tvärstannade. De stod som förstenade och bara glodde, och jag satt och glodde på dem. Två bilar passerade, utöver dem var där knäpptyst! Det gladde mig att de kommit undan älgjakten med livet i behåll alla tre. Till slut beslöt mamma ko att jag var ofarlig och kalvarna återgick till att beta.

Förslag på vad jag ska ha till kvällsmat, någon? Jag vet inte alls, jag är bara hungrig.

Av Lena Carlsson - 16 november 2009 18:01

Hördu Rosrot, 23:an är inte den Nya Vägen, det är Den Tilltrasslade Vägen. Man vet inte var man ska vara ifall det är mörkt ute, och om man svänger in i högerfilen för att släppa förbi bilen bakom, så svänger den också in i högerfilen. Jag i alla fall är ett enda stort Ivägen.   Rynkar på näsan

Jag säger som Nino på pizzerian: jag har inget att skriva om idag. Det har varit lugnt på jobbet, och sen har det rätt inte hänt något. Kanske för att jag nyss kommit hem, men, nej, jag har inga planer för kvällen. Jo, jag ska förstås se "Sveriges fulaste hem". De gör bra program, Simon och Tomas. Undrar just vad de skulle göra om de kom hem till mig. Inte för att jag tycker att jag har det fult  - Flört - utan ändå! Ha-ha! Bara undrar... Ve dem, ifall de kastade en enda möbel. Eller gjorde supermodernt inomhus, jag menar, huset är ändå byggt 1946, och lite får man ju tänka på det. Det är nästan att man sitter här och undrar hur gammalmodig jag är egentligen?  Å andra sidan var att installera Internet, bland det första jag gjorde när jag flyttat in.

Igår såg jag "Vem kan slå Filip och Fredrik?". Till min förtret vann de själva. Den här Magnus, Sveriges starkaste man, var ju med. Fast han imponerar inte på mig. Jag tycker det är otäckt när folk kan dra bilar och lastbilar. Jag har sett det live i Helsingör en gång. Fast det är säkert miljövänligt, det går ju inte åt bensin och blir inga avgaser etc...  Obestämd

Av Lena Carlsson - 15 november 2009 19:37

Åååååhh! Idag har jag räfsat ihop och fått iväg löven på baksidan. Hela tomten är klar, det är så skööönt! Förvisso har inte grannens äppelträd fällt sina gula löv än, och endel av dem kommer in till mig, men herregud det lilla. Jag öste mina kompostlådor fulla, hällde flera lass på landet och skam till sägandes 8 säckar i skogen. Ja, de var inte fulla förstås, jag ska ju orka med dem också. Och jag la förstås inte plastsäckarna i skogen, jag tömde dem bara. Vet inte om man får göra så, men tänker att förmultnar de hemma hos mig så gör de väl det i skogen. När jag tömt de två sista, och just startat bilen igen (det var en liten skogsväg), kom det en älg springande inte långt framför! En ståtlig älgtjur. Spännande! Tänk vad de älgar på fast det är ojämn mark...När jag körde hem från jobbet i fredags, kom det två älgar längs nya vägen. Jag kom lilla vägen från Eke, så de korsade liksom min väg, på sin färd mot elljusspåret. De var också fina, tror det var en ko och en tjur. Varav kon gick före, som sig bör!  Flört.

Av Lena Carlsson - 14 november 2009 11:03

Jaha, hörni, här sitter jag och dräller. Jag har egentligen massor av löv som väntar mig, hela baksidan är kvar. So what? Det är vindstilla ute! Och jag ska gå ut, klockan är faktiskt bara elva!

Jag har just stängt av Nyhetsmorgon. Tv:n måste ju vila emellanåt. Just innan jag stängde av visade de en sekvens från nya filmen "The Cove", handlar om vad japanerna gör med de delfiner som inte går till delfinarier. Framgick inte vad som skiljer ena delfinen från den andra i det fallet. I alla fall så fångas de med nät, och som sagt blir de kvar så binds de i nån lämplig fena (om jag fattade rätt) och huggs ihjäl med spjut. Huggs och huggs. En delfin försökte sticka mot land, hoppandes över näten, men när den kom rätt långt in så blödde den för mycket, tog ett andetag och sjönk sedan död.

Hon som filmade grät.

Alternativet japanerna hade, var förstås att släppa dessa delfiner lösa igen. Men så smart är inte människan, om de kommit på att man kan tjäna pengar även på dem. Så de säljer delfinköttet som valkött, hej hopp! Motiv som de skyller på för att inte erkänna pengar? Lika självklart det: delfinerna äter upp all fisken i havet. Fy skäms!

Fast han som spelat in filmen sa att delfinen funnits i 55 miljoner år, och att det är människan som fiskar ut haven.

Det är väl som älgarna i skogen: de måste jagas för de äter av träden annars. Hu hu!

Detta med delfinerna har ingen känt till förrän nu. Ja kära medmänniskor, det är säkert mycket djurplågeri som vi inte känner till. Ännu. Människan tycks ha särskilt god uppfinningsrikedom vad gäller det. Dock har filmen redan haft stor effekt. Även om han som spelat in den, är hotad till livet i Japan.

Sista bilden visade hur havsviken, efter slakten, inte var blå eller grön som havsvatten är, utan rött, rött, rött...


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards