Alla inlägg under november 2009

Aj

Av Lena Carlsson - 12 november 2009 11:09

Idag har jag av någon outgrundlig anledning ont i händer och fingrar. Uppe hos Ramona höll ridningen på att gå i stöpet, för det var knepigt att dra sadelgjorden. När jag kom hem var det samma sak: de är ömma på något sätt.

Ramona, ja. Idag markerade hon direkt vem som skulle ha kommandot idag, genom en rejäl bakutspark! Men sen mot slutet av ridtiden lydde hon skänklarna riktigt bra. Sista fem minuterna fick hon lufsa som hon ville - och är hon komisk eller! Det finns en liten dörr på bortre kortsidan av ridhuset, och där stannade hon och tittade ut genom rutan, om hon såg till kompisarna... Jodå, de gick där. Lufs lufs några varv, sen bytte hon plötsligt och började gå i andra varvet! Förresten var hon rolig redan ute i hagen. De hade en bale med hösilage, och i den hade hon grävt en håla, så hela huvudet gick i och bara öronen stack upp. Därinne hämtade hon sina strån - naturligtvis var det varmare där! Varför äta kallt gräs när det finns varmt?

Nu ska jag skaka ner frukosten, sen är det elvakaffe och så köra till jobbet. Imorgon ska jag jobba kväll igen, fredag till trots, men det innebär att denna veckan har jag sovmorgon sju dagar i rad!!

Av Lena Carlsson - 10 november 2009 18:13

Gud vilken skön dag jag har haft idag. Jag är så nöjd med den! Vid halvåtta nånting på morgonen körde jag upp till Ramona, hon var jättelerig så det tog bra lång tid att borsta fram en häst. Men nu hade jag ju den tiden. Ridningen gick ganska bra, det var med suck från Ramona men hon gjorde faktiskt vad jag sa. Vill säga, efter en kvart tyckte hon att det var dags för långa tyglar och skritta av, men hon utförde ändå sina rörelser. Ävenså det blev på rätt långa tyglar!  Glad

Så hade vi modevisning, och den nya grimman passade precis! Så den får hon i julklapp. När jag kom hem var jag hungrig som en mindre varg, klockan drog mot halvelva. Dags för frukost! Fast först hade AMF ringt, hon ville byta tur på fredag. Fredagen den trettonde. Men det går väl bra! Sen gjorde jag en liten frukost som sagt...en mindre brunch rättare sagt: fil, müsli, äggröra, bakade scones, stekte bacon, bryggde kaffe... Mums! Det tog jättelång tid att äta, var färdig prick 12:00.

I eftermiddags var det som sagt brandinfo på jobbet, tre timmar. Och nu kokar jag soppa och har stekt fågel. Svartsoppa och gås! Ha, säkert. Rödbetssoppa och kyckling är närmare sanningen. Men jag kan ju alltid ta lite äppel till pippin. Jag har knappt aldrig varit i närheten av en riktig gåsamiddag, så jag gör som jag tycker. Soppan är klar om tre minuter, så see you en annan dag.




Av Lena Carlsson - 9 november 2009 18:39

Jag har via telefonbanken tagit reda på hur mycket pengar jag har kvar av månaden så att säga - oops, det blev att spara direkt! Och så har jag fått Eons räkning idag. Ajaj! Så jag planerade att gå in och kolla mailen samt blogga blixtsnabbt. Men så fort jag kom in på den där hemsidan eller första sidan vad det nu heter, ringde det på dörren. In stövlar Tobbe Rooth. Förklarar sig med att han var på återvinningen och då kom att tänka på mig. Tack för den, Tobbe!!

Hemma satt lilla Rosrot och trodde inte alls på att han var här. Nänej! Men herregud, han skulle ju bara mäta mitt köksgolv! För den nya korkmattan. Store tid!  Flört. Ha-ha-ha-ha.....!

Ute ösregnar det och blåser. Jag har räfsat ihop hälften av mina löv idag. Det var meningen att det skulle blivit mer, men jag tog slut. Energin tog slut. Det är så när man jobbat helgen. Imorgon ska vi ha brandinfo på jobbet. Så idag var liksom ändå enda chansen, för imorgon försvinner hela eftermiddagen.

Ska bli kul (ska det?) att se vilken dag Inger och jag tar oss till Ullared. Fast onsdag-torsdag i vecka 3 samt måndag-tisdag i vecka 4 på schemat är jag ledig.

Jag planerar att hälsa på en pensionär ikväll. Hon som inte svarade i telefonen förra gången.

Av Lena Carlsson - 8 november 2009 13:30

Idag körde jag ner och la en ros på graven när jag ändå skulle köra till jobbet. Det är ju Fars dag. Tråkigt nog hade mitt ljus i lyktan slocknat. Och det var förstås bara mitt på hela området som hade. Jag blev verkligen inte alls glad, det såg ut som om jag ville ha det så. Det var väl min feghet som spelade in, jag tände ljuset vid middagstid i fredags, istället för att köra ner efter jobbet (22-tiden). Så nu blir det en tur till affären idag igen för några ljus.

På jobbet har det varit bra i alla fall, vi har gjort lite som vi velat Sofie och jag. Vi har typ vänt på några regler, så t.ex har de fått sovmorgon som ville. Sen medan jag sprang och bäddade, slängde soporna och liknande som jag "sparat till sen", passade Sofie på att klippa vårdtagarna! De blev jättefina!!

Precis när jag skulle gå hem vid 12, ringde Vonka sig sjuk. Hon skulle jobbat ikväll. Vonka då, kunde du inte bestämt dig igår redan!! Så Sofie satte sig vid telefonen och ringde alla vikarier (även en som flyttat till Stockholm) och alla ordinarie som kunde tänkas. Tror ni folk kan en sånhär dag? Till slut åtog sig Inger att komma i alla fall, fast hon skulle ha middagsgäster. Håhåjaja. Hoppas det går lätt och smidigt ikväll.

Nu har potatisen kokat klart! Hörs en annan dag!  Skrattande

PS. Empans skäl för att inte jobba var överlägset bäst. Ha-ha! Ds

Av Lena Carlsson - 6 november 2009 22:11

Jaha, då var jag precis hemkommen från jobbet och innanför dörren kom jag prick 21:55! Enligt vissa ska man ligga i sängen och sova 22:00. Så nu får jag snabba mig på! Snabbt som tusan in i pyamasen, borsta tänderna, tvätta mig, duns i säng och sov! Yes jag klarade det på mindre än fem minuter!

Ha, säkert. Jag klarar i alla fall inte att sova klockan 22, särskilt inte om jag jobbat kväll. Man ska rapportera av, man ska duscha och klä om, köra vägen emellan... Sen väl hemma nu så har jag tvättat håret, ska diska, ta en kopp kaffe, lägga upp benen, se hur det går i Idol... Det kan inte hjälpas att klockan ringer för ännu en arbetsdag klockan 05:15 imorgon. Jag vet att jag klarar det, trots att det sägs att jag inte orkar en hel arbetsdag. Herregud, har jag ännu en enda gång somnat på jobbet??

Det är väl sånt man gör hemma framför tv:n sen? He-he, jag har till och  med gjort det framför tv:n hemma hos vänner. En gång somnade både A-C Svensson och jag. Ha-ha-ha-ha....... Skrattande. Det låter inte klokt men är sant.

Nu får jag avsluta för idag, jag måste diska som sagt. Ha det!

Av Lena Carlsson - 5 november 2009 18:28

Idag var det riddag igen, det gick väl sådär... Jag prövade med samma dressyr som de hade i Rödje i tisdags: två volter på ena långsidan och skänkelvikning på andra. Ramona är rätt bra att göra volter, om hon vill alltså, men idag blev det av nån anledning runda volter i vänster varv och öglor i höger. Ändå är hon modell bräda i vänster varv. I det högra åtminstone makaron! Före ridpasset lyckades hon slita sönder sin grimma, så när vi var tillbaka i boxen stängde jag dörren ordentligt. För ordentligt, för när jag sadlat av och det, var jag inlåst! Jag slet och jag drog på alla sätt och vis, men sprinten satt där den satt. I tre kvart stod vi där innan Amanda kom och låste upp utifrån. Nja...jag undrar hur jag ska lösa detta framledes? Det går ju inte att låsa in sig två gånger i veckan.

Å andra sidan - är det någon man ska ha som sällskap i detta läget, så är det Ramona! Hon var helt lugn, stod med halvslutna ögon och tog igen sig, och ville gärna bli klappad på halsen. Inte huvudet, det ville hon ha ifred, men halsen, mmm...

Jag däremot kände mig dum och klumpig, försökte t.o.m klättra ut men var för ovig. Annars har jag klättrat ut ur boxar förr när jag varit inlåst. Dessutom frös jag. Rynkar på näsan

Jag har funderat lite på vad Ramona vill ha i julklapp. Men nu blir det en ny grimma. Har redan köpt den, tänk att jag dessutom hade vett att köpa den på hemmaplan! Vi får ha modevisning på tisdag, hoppas den passar. Den är i alla fall trendig: svart och vit.

Av Lena Carlsson - 4 november 2009 11:16

Nu kan jag tala om för de läsare som inte bor i Kronobergs län, att idag snöar det här! Jag såg några fnyk redan vid nio-tiden men tänkte att det kunde det väl inte ha varit. Men sen när jag gick ut så var luften full av fnykande snöflingor! Det var väl det som blåste in igårkväll / inatt.

Nu har jag varit på banken och sorterat i bankfacket ihop med en personal. Det var behövligt! Massor med gamla papper som jag kunde slängt för flera år sedan. Men sen vet man ju inte själv vilka som är viktiga, det kan ju finnas även bland gammalt "skräp".

Igår fångade Vonka en stor - och jag menar stor! - spindel på jobbet, den var på väg i full fart in till en vårdtagares lägenhet. Sen gick jag ut upp till rondellen och slängde den på åkern. Fast innan dess gick jag förstås in i personallägenheten och sa "Happy Halloween!" och skrämde slag på några ur personalen.  Skrattande

Igår i stallet, det glömde jag nämna, när lektionen var slut, så var jag ju stelfrusen. Så det blev ganska åbäkigt när jag skulle ner från läktaren. Jag tänkte att de kunde väl ha en trappsteg eller något eftersom det är lite högt emellan, och sen tog jag mark med ett brak. Alla hästar som gick just där tog till flykten och Gunilla ramlade av. Hon blev sittandes och jag trodde hon slagit sig, det hade ju varit mitt fel. Men sanningen var att hon suttit på Labello i andra tankar, och nu funderade på varför hon satt i sågspånet! Sen sa hon:

- Avslutningen är räddad! De som ramlar av måste ju bjuda på vin på avslutningen. Så visst måste man säga att jag gjorde en god gärning?? Ha-ha-ha!

Av Lena Carlsson - 3 november 2009 22:26

Jag har fått en irriterande ovana, att ligga sömnlös vissa nätter! Det är när jag jobbar till 21:15, och sen ska börja 07:00 nästa morgon. Det har hänt tre gånger, senast då natten till idag. Jo, jag sov visst lite på morgonkvisten men så ringde ju klockan halv fem. Så har jag jobbat hela dagen ( 7-15). När jag körde hem var det bara sängen jag såg fram emot. Men si, så var det tisdag och det var bara hem och ta på ridkläderna! Lika bra att få det överstökat och så känna efter hur trött jag var efteråt... Ramona klafsade med ut ur hagen, till sin utebox. Så länge jag höll på med henne och jag red, tänkte jag inte på om det var kallt. Det kände jag sen när jag körde därifrån. Och då fick jag för mig att sticka ut till Rödje och tantgruppen istället!  Förvånad

Att sitta en timme i ett ridhus är ice-cold. Snacka om Jägermeister! Tårna övervägde, som så många gånger förr i det ridhuset, att säga upp bekantskapen. Efteråt i stallet delade jag ut havre och fick tillbaka lite värme. Ut igen, kallt, för fika i klubbstugan.  Där var ingen värme på alls.

Framåt tio ut i blåsten, och väl hemma ner i källaren för dusch och hårtvätt. Ni som hängt med vet att jag stängt av värmen där nere till fömån för pelargoniorna, rummet där jag s.a.s klär om håller 5-10 grader max. Jag övervägde att gå upp blöt faktiskt, för vid det laget frös jag riktigt och hade gett upp tanken att bli varm mer idag. Men nu sitter jag här, påklädd och rätt uppvärmd, ska blåsa håret med sen ska jag lägga mig. Varmt!! I hope! Skrattande

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards