Alla inlägg under juli 2011

Av Lena Carlsson - 6 juli 2011 08:27

Nu minsann är jag husägare dubbelt! Eller ja, jag har väl fortfarande bara ett - men den här sommarstugan i Lenhovda blev också min till slut! Jag gick ut på den sidan igår men då var den inte kvar, så jag tog för givet att den gått till de i Spanien. Men sen vid nio igårkväll ringde han Börje, och sa att mannen "i Spanien" hade så stort intresse av att sy, så han behövde el i huset helt enkelt. Så nu var det jag och ett par från Växjö kvar, och då hade jag första tjing. Och jag sa ja, så nu ska jag hyra det från första augusti (tror jag det blir) och ett år framåt!

Så nu får vi se hur det blir! I G-ås är det också folk nu, tyskar antar jag, tänk vad de kör långt kan man ju tycka nu...

Bakningen igår gick bra, nästan lite för bra.. Andra plåten bullar blev lite överbakta, för jag stängde av ugnen då och efter 8 minuter var de fortfarande ljusa. Så de fick stå inne några minuter till och vips vart de lite väl bra gräddade. Men herregud de är fullt ätbara för det! Jag förstörde dem inte helt. Jag kan kanske ta med kaffe och bullar till "G-ås 2" på torsdag och fira med? OK jag vet att det inte heter så, men jag kommer väl ändå att säga fel! Apropå det så är det synd att skogen inte finns kvar i G-ås, för nu skulle det vara kul att stå där som en älg och se vad Älmhultarna tar sig för nu när de har båda husen... Men det går inte!

Nu ska jag fixa frukost av något slag. Sen idag ska jag röja inne och köra med trimmern ute (gud vad tråkigt men resultatet kanske blir bra). Behöver dammsuga bilen med, samt planera min packning inför helgen.


Av Lena Carlsson - 5 juli 2011 14:02

Idag när jag var på hemväg från mitt morgondopp, såg jag något rött i hallonsnåren. Gissa vad: hallonen är mogna!! När jag kom hem hade jag inte med bikinins överdel, så jag fick köra tillbaka, och då hade jag med mig en liten bytta. Däri plockade jag först smultron (hade plockat fler om inte myggen varit så envisa), och sen fick jag lätt ihop säkert en dl hallon! Jag hade önskat mig en särskilt mumsig frukost, och det fick jag ju på så sätt! De bären smakade bra i yoggin. Det satt inte lika bra med myggbettet jag fick på ögonlocket...

Just nu bakar jag en jordgubbspaj, och sen ska jag baka bullar. Degen jäser nu, jag blev så sugen på kanelbullar förut av någon anledning. Vet att jag skrev igår att jag skulle köra till G-ås idag, men det ändrade sig alltså till bakning.

Idag har jag haft lite utdelning av saker, AMF fick några vissnade vallmor, ni vet själva frökapseln. Och de i P-ås fick ett salt/peppar-kar som ser ut som kor, riktigt söta kor, en vit och en svart, som jag köpte igår.

Nu ska jag baka bullar, kanelbullar! För jag tänkte ha utflykt i eftermiddag... Det har jag iofs haft för mig innan med utan att det blivit något. Vi får se! Jag är glad att jag inte är i Halmstad idag, eftersom de varnar för nåt gasutsläpp där, man ska stanna inne och stänga fönster, dörrar och ventiler. Men var ska en turist ta vägen? Nej, hemma bäst som vanligt!

Av Lena Carlsson - 4 juli 2011 19:12

Idag har jag gjort en resa igen, fast inte den som det var tänkt. Den kommer inte att bli av alls, utan jag for till Halmstad istället. By bus. Dubbeldäckare! Det smiter iväg två såna bussar på förmiddagen, till Halmstad via Ljungby, så jag tänkte att en dag ska jag åka med. Så varför inte idag. Tio över åtta gick första bussen så då var jag på plats, satte mig förstås uppe, näst längst fram.

Jag undrar för mig själv varför man satt in en dubbeldäckare på just den vägen... Hur många tycker att vägen till Ljungby är sevärd, upp med en hand?

Halmstad är en trevlig stad, även fast jag aldrig varit där förut. Så jag visste inte vart jag skulle göra av mig, men följde skylten med "Centrum", och där var ju allt. Jag fikade direkt eftersom jag kom dit tjugo i elva, det var ganska akut med andra ord. Sen passade jag på att byta ut bläckpatronerna jag köpt i Växjö för skrivaren vägrade samarbeta med dem. Så bra att få det gjort! Jag hade med dem för jag hade tänkt att göra det när jag kom tbx till Växjö. Sen hittade jag inte mindre än tre affärer som sålde heminredning, alltså inte möbler utan snarare saker att pipa över! Jag letar ju efter en (emalj-)skylt med texten "gröt ", det fanns förstås ingen, men en massa andra! Jag köpte förresten fyra bokstäver så jag kan göra en skylt själv då då, när jag kommit på hur den ska bli. När jag kommer tillbaka till Halmstad nästa gång ska jag ha pengar med mig, och ska jag shoppa runt i de här tre affärerna!!

På hemvägen var det också dubbeldäckare, då satt jag inte bara uppe utan dessutom längst fram! Lite spänning i tillvaron så!

Den  här sommarstugan jag varit och sett på, finns inte längre kvar på Internet. Alltså gick den uppenbarligen till de där som var och såg på den efter mig. Aja så kan det gå. Mister du en står det tusende åter, jag har ett helt år på mig att hitta något annat.

Imorgon ska jag göra jordgubbspaj, för så till vida jag inte kan skrämma liv i de djupfrysta äggvitorna redan ikväll. Överväger också ett besök i G-ås imorgon, inte så lämpligt kanske men ett kort ett iaf... Vi får se. Det kanske är skräpväder, ett förfärligt åskväder är ju på ingång. Annars tänkte jag att vi kunde åka och se på det där spökhuset i F-måla, vad säger du Josefsson? Det tar inte så många minuter av din tid! Åskar det samtidigt så blir det skjuss på upplevelsen *ryser*!

Av Lena Carlsson - 3 juli 2011 18:51

I min hemliga blogg skrev jag idag om inte mindre än tre grejer som jag inte kan bestämma mig hur jag ska göra! Nu tänker jag inte nämna det här och visa hur knäpp jag är - man har ju ett rykte att tänka på however - och  det där med stugan t.ex., vet ni ju redan... Nu velar jag om, ifall jag ska skrämma liv i grillen ikväll, det tar ju ungefär en halv dag för mig att få eld t.ex

Idag har jag varit duktig och hjälpt till med att lasta ved - säg inget till någon men det kändes mest pinsamt! De frågade igår om jag ville komma med idag, och idag då så tänkte jag att "det kan behövas lite styrketräning". Men som sagt när jag väl var där, det blev så pinsamt för först då skulle vi äta middag ihop. Då hade jag liksom inte gjort en handtag förut, medan de hade jobbat i trädgården en massa. Sen for vi in till Sandsbro och lastade / staplade ved då, och sen fikade vi. Med bullar, kex och mögelostar, småkaka samt jordgubbar med glass och kaffe till. Men jag kände mig mest glupsk.

Jag började förresten dagen med att vid halvåtta åka ut till B-holm och bada. Det var kallt det, fast jag stannade i en stund ändå. Sen frös jag hela förmiddagen och fick ha långärmat på mig inne. Alla grannar som var ute, var klädda i kortärmat... Men sen kände jag att det faktiskt var varmt ute, så jag gick inte ut i långärmat. Igår hade de förresten åska så husen hoppade i P-ås, nån mer som hörde den?

Av Lena Carlsson - 2 juli 2011 17:16

Jaa, just så låter det här nu... Nej, det regnar inte, äsch jag hittar på men jag är ju inne också! Vore jag ute hade det nog plaskat...av svett. Det är rent oliiiidligt outhärdligt värme-kvavt ute! När jag åkte hem från stan var det riktigt rysliga åsk- och regnmoln bortåt Åby och det hållet, men här är sol och sol. Naturligtvis ska det väl åska inatt som först.

Jag tänkte pipa upp till P-ås sen, har 3 buntar kort att visa dem, samt att de ska få behålla korten från konserten i Drev. Mina überhurtiga bosniska grannar ligger ute och krafsar i rabatten. Känner inte de värmen?? Hade jag vetat att Älmhultarna var i G-ås idag, och åtminstone om jag kört bil in till stan, så hade jag med kört ner. Men nu åkte jag buss, och kanske ändå jag har det bättre hemma, huga för att köra 20 mil i denna värmen...

Några vita molntussar kommer seglandes. Men de skrämmer ju ingen. Visste ni förresten det senaste på kycklingfronten? Att de, packade i lådor på lastbilar som kan frakta 6500 kycklingar kan få en skräckresa till slakteriet. Tiotals miljoner av dem överlever inte infångandet, packningen och transporten.

Grilla kyckling ikväll, mmmmm, någon?

Och 10 000 hästar försvinner varje år, ingen vet vart. Men många tror att de forslas till slakterier i typ Belgien och Italien, där slakterierna betalar mycket mer för hästar än i Sverige. Och försöksdjuren kvävs långsamt ihjäl när de får Botox, men vem bryr sig när man ser sina stora rynkor? Vi vill ju inte ha rynkor, så vadå om inte försöksdjuren vill ha botox? Detta testas på nytt varje gång en sats botox har tillverkats, så det var inte bara en gång i början.

Ut och sola er nu!

Av Lena Carlsson - 1 juli 2011 18:07

Nu ska det bli ett kort inlägg till (om jag kan!). Jag har varit och sett på det här torpet, och nu vet jag varken ut eller in. Det var trevligt och så på alla vis (men hade en sak gemensamt med Utter-hotellet faktiskt: var nånstans står man och borstar tänderna och tvättar sig???), enda jobbet att se fram emot tycktes vara gräsklippning (!), samt att hålla elden igång ungefär. Och hämta vatten en bit ner i skogen, det var ett rätt komiskt ställe för brunnen faktiskt... Typ 50 meter från huset. Men det var fint vatten.

Problemet är nu egentligen enbart: vill jag hyra in mig på ett helt år? Det är ingen snöskottning dit på vintern, utan alternativet var att gå från bommen. Men kan man ställa bilen där då, kan man ju undra då?

Alla intresserade har nu inte varit där och sett det än. Så jag kanske inte ens får det. Men om jag nu får det... Usch, mitt arma huvud    eller ska vi säga    . Fast det känns ju rätt bra att hyra, det är mycket mitt men finns ändå en ägare i bakgrunden. Usch ja vad man kan ställa till det för sig.

Av Lena Carlsson - 1 juli 2011 10:56

Det får väl bli en twitter idag! Det skulle vara jag till det va, jag som är så bra på att fatta mig kort...kan inte skriva ett vykort utan behöver ett helt brev...

Jag har äntligen ryckt upp mig och ringt på det här torpet som ligger här i krokarna, som kusin vitamin rekommenderade åt mig. Så nu ska jag iväg och se på det i eftermiddag. Men det är ett par (60 år) som har första tjingen, så det är inte säkert att jag får det. Som jag tänker: jag överlever ändå. Får jag inte detta så har jag ett år på mig att hitta ett annat, inte lika nära kanske men ändå. Jag ska ju ändå inte hyra något en vecka i år, det är försent.

Ja, det behöver vändas och vridas många gånger det här. G-ås kostade mig inte ett öre utöver en och annan renovering, nu går det iväg 2000:- i månaden isåfall. Resor - eller torp på nära håll. Praktiskt att hyra och inte äga! Det står där hela tiden - på ont och gott. Helt omodernt - och jag hade tänkt att nästa stuga ska ha elström, vatten osv! (Garaget i B-torp). Man kan odla där (om det nu inte finns mördarsniglar men det sa han inget om). Åkrar och ängar runt om ist f skog (synd det). Hyra på ett helt år - eller veckovis?

Som ni ser, jag har mycket att tänka på just nu bara med detta! Bra tips mottages gärna!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards