Alla inlägg under juli 2011

Av Lena Carlsson - 18 juli 2011 19:28

Men det var inte hela världen faktiskt. Jag la mig extra tidigt igår kväll (för att vara jag var det otroligt tidigt), när de semesterfirande grannarna nyss gått in, halv tio typ. Men det var skönt det med på sätt och vis! Kanske skulle göra det till en ny vana, vem vet... Se hur länge det håller.

Det var väldigt lugnt på jobbet eftersom en gått bort under tiden jag varit ledig, det gjorde en hel del. Vi hade dessutom en Ung i Vården hos oss, så vi var 2 1/2 personal! Det gjorde till det med.

När jag körde hem stannade jag och plockade blommor, så jag var inte hemma förrän sextiden (slutade fyra). Kände för att fräscha upp huset lite... Imorgon ska jag väcka grannarna genom att klippa gräset här hemma. Och på onsdag ska jag krafsa vidare med häcksaxen.

Sen när lönen kommit om en vecka, ska jag hämta ut trimmern, ha-ha! Ja usch, jag borde aldrig ha tankat bilen då i lördags. Tänk att man alltid ska vara så klumpig. Om jag inte gjort det så hade jag väl inte haft så slut på pengar som jag har nu. Aja det brukar lösa sig! He-he ibland känns det tveksamt men som sagt det går säkert.

Av Lena Carlsson - 17 juli 2011 16:01

Idag har halv-flitiga jag klippt gräset runt huset i "G-ås 2". Det var ju så bra väder på förmiddagen så det kändes kul. Vill säga jag måste ju krångla till det ända tills det fina vädret försvunnit, men ialla fall. För jag insåg när jag ställt ut klipparen på gräset, att jag aldrig skulle pricka rätt med bensindunken. Gjorde ett halvdant försök, den bensinen hamnade på marken och över mig. Här behövdes helt enkelt en tratt! Körde in till samhället, och det fanns att köpa på ICA.

Om jag hade haft pengar som räckt, men det hade jag förstås inte. Men dt var ju också botten att gräsklippningen skulle stupa på detta (här hade dock lusten sjunkit några grader), så jag körde hem och hämtade min egen tratt.

Tillbaka i surt skick, fyllde på (bara lite bredvid!) och jädrar i havet, klipparen gick igång! Högljudd utav rackarn men den gick, varv på varv. Fast jag måste skaffa nån sorts kåpor åt öronen. När jag får nästa lön eller så.

Jag hann klippa allt och dessutom sätta tillbaka utemöblerna samt sätta mig i dem och läsa en stund, innan regnet kom. Tänkte säga i droppform, men jag menar att det kom några droppar allt ibland. Inget att jaga upp sig för, så jag lät gräsklipparen svalna så mycket det var möjligt innan jag satte in den.

Meningen var att jag skulle gett mig på konsten att elda i köksspisen idag, men efter klippningen var jag så varm så jag intalade mig att det var onödigt. Istället hämtade jag gott friskt vatten i brunnen. Jaja, nån gång måste jag ta itu med den där eldningen... Jag vet  ju att där blir trevligare och lättare att vara då!! Jag har också gjort en lista på allt jag ska ha med mig dit, såsom dukar, tratt (!), soppåse, ev en klocka... Tänkte dynor till utemöblerna med, men det känns som lite avancerat nu, det kommer nog i andra hand.

Åja, känns bra att jag klippt gräset ialla fall! Om de själva kommer dit ser de att jag försöker åtminstone, att det händer saker.

När jag körde hemåt och just kört ut ur samhället, saknade jag förresten min tratt. Kom på att den fortfarande satt i bensindunken, istället för kork. Så där fick jag köra tillbaka en gång till. I såna lägen är det inte kul att ha en tegelröd bil...

Av Lena Carlsson - 16 juli 2011 21:57

Igår skulle jag gjort fiskkakor. Fast hur det var, jag hade ärende, så hamnade jag  borta på Bokvägen först. De behövde åtgång på en fruktsallad och jag ställde upp. Sen gick jag hem, smeten till kakorna ifråga fanns redan och jag började steka. Då fick jag sms från Sonja, som undrade om jag ville komma bort på våfflor?

Ja, varför inte? Gratis = gott (jaja, ta nu inte det på allvar!). Och nu var ju min mat stekt och inte halvfärdig, så jag högg i mig en fiskkaka (jag var faktiskt hungrig), och promenerade sen bort till Sonjas. Då gick jag ju av mig den, och kunde sålunda mumsa våfflor med!

Och bortsett från kostnaden för resan idag, så åt jag ju rättså gratis igen! Ha-ha! Nåja, andra tider skola väl stunda kan jag tro...

Av Lena Carlsson - 16 juli 2011 20:52

...för jag har nyss kommit hem från Getterås och det var grillparty där! Så jag orkar inte mer idag helt enkelt. Det är ju synd, ha-ha eller hur, när det nu är en toppenkväll - *typisk svensk sommarkväll* men men. Älmhultarna hade fest i G-ås med mig, Sofie och Marcus samt Marcus föräldrar. Dt var kaffe o smörgås när jag kom, sen några timmar senare när de kom, var det förrätt, grillat kött 2 sorter med grönsallad (fr Bockatorp), pastasallad (delvis Bockatorp!), smala bitar paj med potatis (B-torp) och fänkål (köpt!!) samt ratatouille (B-torpodlat). Jättegott!

När vi hämtat oss från detta, var det kaffe med kladdkaka och handvispad grädde, samt Urshults jordgubbar och hallon plockade i G-ås! Detta mumsade vi på hopträngda på bänken nere på Hallen vid sjön.

Fatta att man inte orkar tänka på mat nu när man kommit hem. Det känns visserligen lite ensamt här nu, grannarna åt alla håll har verkligen lyckats trumma ihop folk, men jag valde att köra hem innan solen står för lågt. Det gör den om man har den under solskyddet, för första halvmilen eller så kör jag rakt mot solen. Inte roligt om man inte ser "ett skit".

Dessutom skulle Denny bada. Sofie tyckte att hunden Dolly skulle bada, men Dolly slapp undan eftersom hon nyss fått på sig fästingmedel. Hunden Molly är enbart lycklig ikväll, eftersom hon får sova över i sin favoritstuga.

Jag är lite glad att jag börjar jobba på måndag, när alla andra går på semester (typ grannarna). Det är skönt att slippa ge sig ut och köra efter äventyr under industrisemestern!

Imorgon eller så skulle jag behöva klippa gräs, iaf i "G-ås 2". Men nu sägs det att det ska bli dåligt väder imorgon. Där vi var idag var det naturligtvis toppenväder - som alltid! Det var inte ens mygg ikväll!

Och Dagens clou var - släkten i Ljungby. De var i G-ås när jag kom, för att bada, och hade med sig en väninna. När de kom upp, ja då visade de först den lilla stugan "som Denny äger"- och sen den stora "och den äger Lena". Vi sa inte ett ord. Så vi ljög iaf inte. De skulle ner till Hjorthålan och lyssna på dragspel. Älmhultarna och jag var rörande överens om att vi absolut inte  vill höra på dragspel när vi blir gamla!! Jag menar varför ska vi helt plötsligt vilja det, när vi inte har velat höra på det innan?

Av Lena Carlsson - 14 juli 2011 19:31

När jag startade bilen för att köra till lite olika ställen, pep den "Bitte tanken"-pipet. OK. Men här i samhället gick det inte, det regnade ju ordentligt så både pengarna och mina fingrar var blöta. Fick väl köra till Rottne då! Men det var samma elände där - för blött. Fast där kan man åtminstone gå in och be att få en torr sedel vilket jag gjorde! I macken uppe i kröken för er som vet. Ut och i med den. Jaha, sen var ju nästa hundring också fuktig - eller jag - samma procedur. Men sen hade det gått för lång tid, så jag fick bara bensin för 100:-. Tog kvittot och in. De trodde naturligtvis på mig, de hade ju själva bytt ut båda lapparna, så jag fick en torr en (samma en som de nyss fått). Men jag måste haft några droppar på fingrarna så - nej, det gick inte. Alltså, kan inte automaterna fatta att det kan regna ibland?? Men jag la hundringen i bilen för framtida tankning.

Medan jag stod där och fjuttlade, körde de i P-ås förbi. Jag visste vart de skulle, så när jag ändå hade ett ärende till Norremark var jag fräck nog att köra rundan om där de var. Mötte dem till och med, i Ingas bil då, och till all pinsamhet stannade de. Föreslog att jag skulle med dem och äta på Evedal. Det var inte meningen faktiskt!

Jag var dessutom drumligt klädd i regnjacka och stövlar! Efteråt skulle de tillbaka till Inga, men då hade jag förstånd att säga nej. Sen körde jag till "G-ås 2". Där var så lugnt och så rogivande, riktigt tröttande faktiskt att höra regnet forsa i stuprännorna! Fast det var kallt inne förstås, jag eldade inte. Måste repa mod att göra det nån dag!

Nu får jag besök, hörs en annan dag!

Av Lena Carlsson - 14 juli 2011 11:23

Nu har jag räknat mina nyckelringar. 184 stycken. Det tar sej sa gubben...

 
Av Lena Carlsson - 14 juli 2011 10:16

Jag har bestämt mig för att vara ädel, så vill man veta hur man gör flädercider, gåt man till sidan bockatorp.blogspot.com/

Det är en trevlig sida med många foton om man nu dessutom gillar det! Och man behöver som sagt inte tala om för grannen vilken dryck man gjort förrän den ska öppnas.

Sitter jag inne och latar mig idag igen? Jadå, än så länge. Igårkväll gick inte att ligga i tv-soffan för det gjorde ont som jag skrev om, idag sitter det mest i nacken. Nu regnar det visst ute ser jag, jag längtar efter min sommarstuga, ska jag ta regnet som en förevändning att köra dit tro? Kan ju kanske lära mig att elda upp i köksspisen eller något sånt... De sa första gången att det aldrig var några problem med det, men andra gången tillstod de att man får elda i den där lilla luckan först... Ja, men det vet jag ju! Skorstenen kallnar, så enkelt är det bara.

Eller ska jag vara überädel tro, och gå på "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder", och stanna i denna trädgården med häcksaxen? Ja, först ska jag iaf fixa blommor att sätta på en grav (i B-holm), jobbigt bara att blomaffären här inte finns kvar... Jo, den gamla finns kvar, men vem i hela friden vill gå dit??

I Stockholm såg jag två urtjusiga skepp, fast man fick ju inte gå nära förstås, det stod Securitasvakter där. Den ena nöjde sig med att heta Northern Light, den var lite mindre också. Jag trodde att en så fint skepp har förstås egen hemsida, men jag hittade inget om det. På den andra båten stod det Sea Dream Yacht Club, och det har jag hittat endel om, där man kan "segla, inte cruisa". Den kan ta 112 resenärer och hade 95 anställda om jag förstod saken rätt, så man fick nära nog var och en sin egen! Stod t.ex att "bartendern inte bara lär sig din favoritdrink utan även ditt namn!". Men, det stod inte vad denna resa kostade, och det var ju det som var det intressanta!

Det regnar. Jag klurar på om jag ska ta en kopp kaffe. Nästa vecka börjar jobbet igen, då går andra halvan på semester. Då skulle visst Poulsen läsa alla inlägg som jag skrivit här under min semester för då har hon tid, jojo, det har ju blivit några stycken! På lördag tänker jag förresten sno hem en hängmatta från G-ås, för i "G-ås 2" finns läge för den. Nu vet ni det, Bockatorpare!

Av Lena Carlsson - 13 juli 2011 19:44

Oj oj oj, nu har jag typ fem minuter på mig att skriva något! Sen ska jag skala potatis. Värre än så var det inte! Ska väl ringa ett samtal med. Idag har jag iaf varit lydig och jobbar med idel klippning i trädgården. Aj vad jag har ont i ryggen nu! Tog häcken med fast man inte ska förrän augusti, men tänkte att ja, annars kommer det någon och gnäller över det. Det är, vill jag gärna göra klart för alla, inte så att jag tyckte själv att det var snyggt med allt gräs och ogräs, jag hade verkligen ämnat ta bort det - det var ju därför jag tog fram trimmern liksom! Men folk vänder det gärna till att jag vill ha det som jag råkar ha det. Och Sonja sa att detta skulle jag inte använda trimmern till - detta skulle tas bort för hand! Så jag har plöjt fram med häcksaxen överallt.

Det är tråkigt jobb för jag hade velat vara i "G-ås 2"! Jag har inte varit där ensam fem minuter än, det är ju inte klokt! Och inte är jag klar med uppröjningen här heller, imorgon då måste jag ta mitt f.d trädgårdsland. Så hur ska jag nånsin kunna veta hur det känns att vara där själv? Folk frågar om jag vågar ligga över där - hur ska jag veta det.   

Idag fick jag ett nytt nummer av tidningen Allt om trädgård. Fast jag sagt upp den både per telefon och via mail. Är det någon som vill ha den?

Eller är det någon som vill skrämma slag på sina grannar? I så fall skulle ni kunna få receptet på Flädercider... Jag ska höra med de som gett mej det, om ni kan få det här eller måste gå till deras blogg, vi får se...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards