Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Lena Carlsson - 27 juli 2011 23:09

Idag slutade jag redan vid två, fast eftersom jag inte fick nån rast så gick jag halv två, men använde tiden (man får ju ändå inte stämpla ut före) till att handla åt min tant, fanns endel som var slut för henne. Tycka vad man vill om det, men det var i alla fall skönt att kunna gå i affären och ta det lugnt! Sen gick jag upp med det och sen gick jag hem. Så det kan bli.

Direkt jag kommit hem, for jag iväg igen! Till Lenhovda, skulle klippa gräset eftersom de i P-ås bestämt sagt att det ska göras en gång i veckan. Punkt! Men jag tyckte inte det var särskilt uppvuxet än, så jag tog mitt kaffe som jag hade med istället. Jag börjar inse fördelarna med stället mer och mer, istället för att klippa gräset la jag ut en filt i det under ett träd, och sen la jag mig där med en bra bok! När det blev lite väl hårt, önskade jag att jag snott med mig ena hängmattan från G-ås sist jag var där. Bäst det var kom den här skäckiga hästen galopperande förbi ute på andra grusvägen. Jag läste en stund till, sen fick jag liksom för mig att jag skulle så samma väg som hästen sprungit. Så jag tog en påse i näven (den kunde åtminstone härbärgera nyckeln) och gick.

En och en halv timme var jag ute och gick. Den där grusvägen tog ju aldrig slut, och jag vill veta var vägar tar slut! Tänkte att ett under skulle ske så att jag hittade kantareller, men gjorde det inte på utvägen iaf. Däremot kom jag efter ihärdigt knatande till en vacker bäck som rann genom skogen. Den hade god fart. Där vände jag, och kan ni tro, på hemvägen hittade jag kantareller!

Ja, inte många, det började med knappar i vägkanten (å andra sidan är det förbjudet för obehöriga att köra där), precis där myrorna hade sin E4 skulle jag sätta ner händerna. Men det gjorde jag så gärna för svamparna! Tänk att jag inte sett dem på utvägen, vilken fart jag måste haft! Endel av dem var t.o.m halvstora. När jag var nästan framme så jag såg huset igen, hittade jag flera. OK det handlar om en deciliter i förvällt skick men det är mycket för mig. Man får ju en aning om att det kan komma flera!

När jag kom hem till B-ås var duscha kallt det mest akuta, sen tog jag fajten med grillen igen. Idag sprutade jag på massor av tändvätska, och banne mig det tog sig på en tändsticka!!! Jag blev så glad att jag sms:ade Görgen att han skulle larma brandkåren för nu brann det i grillkolen, varvid han svarade "har du satt undan vattenkannan och använt tändvätska?". Sen grillade jag karrékotletter smaksatta med citron och honung, mums.

Sen tog jag itu med min stora disk (så går det om man inte diskar varje dag), och sen sparade jag det bästa till sist: rensa kantareller och förvälla!

Apropå det, har ni märkt att de där ondsinta som hittar litervis med kantareller, alltid har dem lite nonchalant liggande orensade framme så alla ska se dem?

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards