Alla inlägg under mars 2011

Av Lena Carlsson - 6 mars 2011 11:35

Läste igenom dagens inlägg och det förra jag skrev i fredags. Och vad hade jag skrivit, jo att det var min lägghelg ! Vad sjutton tror jag lägghelg betyder? Att jag bara jobbar kvällar? Fläsklägg?

Jag menar naturligtvis lätthelg!

Min fråga i omröstningen är en gammal grej, sen jag gick elev på en vårdcentral. En som jobbade där, hade en dotter som var "djurförsökare", forskare. Mamma ville det, för då tjänade dottern grova pengar! Det hon hade som andrahandsval i yrkesväg, var sämre lön på... Mamman var nu så stolt att hon kunde dö, för dottern "kunde göra försök på vilket djur som helst - utom mammas katt".

Och vad jag ville säga med det, jo mamman sa, att när forskarna en dag har gjort "ett lyckat försök", går de ut och firar det på kvällen. Så är det! Insider information!


Jag funderar lite på vad vi på vårt jobb skulle kunna gå ut och fira en kväll... Att vi på dagen torkat x antal sp-r just nu? Att vi hann fram med påsen en gång så det inte hamnade överallt annars? Att tandborstningen gick bra hos den och den? Att ingen druttat i golvet på en hel vecka? Förslag, Unbeck och Poulsen?

Av Lena Carlsson - 6 mars 2011 10:55

Minsann, då var det söndag! Ikväll vid 22 har jag jobbat klart min helg. Gårdagen var lattjo, men jag fick ut rasten iaf. Idag spenderade jag morgonen framför tv:n och Vasaloppet. Mysigt! Fast det kanske inte de tycker som är med, de tycker kanske att de har det bäst. I tidningen var det ett reportage om en passions-coach.

Jag skrev ner mina svar för hand. Första frågan var: vad skulle du göra om du vann 20 miljoner?

1) betala skatten, antar jag!

2) ge en rejäl gåva till Djurens Rätt (fel svar antar jag!)

3) betala av resten på bilen. Sen tiga och spara!!


Sen skulle man svara på vad man beundrar hos andra människor?

1) deras  vältalighet samt förmåga till att tiga!

2) alla andra människors flitighet. Jag är bara trött och tråkig jämt, andra är hurtiga och spänstar på fritiden. Jag tog dem som åker Vasaloppet som exempel. Inte sitter de som soffpotatisar när de är lediga, nej, de ger sig ut i skidspår och löpspår!

På en annan sida i tidningen fanns hus till salu. Mitt drömhus i grannsamhället är till salu!! Gnissel! Det är mäklaren ERA,  ett gult hus på inte mindre än 9 rum, he-he. Vad ska jag fylla dem med? Kostar gör huset också, 1 450 000:-.

Ja hörni: ny bil för 748 000:- och ett 9-rumshus för 1 450 000:-. Vad ska jag sen leva på resten av livet? Och minsta lilla nöje? Ha-ha-ha-ha-ha!

Men drabbar sånt här verkligen bara mig? Jag skulle tro det, andra människor är nöjda med det de har. Det värsta är att folk nu tänker "jaha, nu ska hon köpa nytt hus och ny bil! Stackars Lena, hon förstår inte att man inte gör så".

Jaa, hi-hi... Det är roligt att ha drömhus lite här och där, i samhällen och byar, men de ska inte bli till salu ! Det är inte lika roligt...

Nu sitter Flye och vilar, halvsover, medan Midas kvittrar. De är väl kanske glada för solskenet de med.


Av Lena Carlsson - 4 mars 2011 12:05

I onsdags ringde jag till Bilprovningen, jag har ju inte besiktigat denna bilen förut så jag hade inte kläm på riktigt när det skulle göras, men har slutsiffra 3 iaf. Och så fick jag tid idag! Så jag har redan fått det gjort, det är så härligt att ha det avklarat! Ett fel fick jag, ett bromsljus bak som inte lyste. Småsaker. Jag har tid hos Lars-Åke om en timme för den saken.

Sen ska jag jobba helg. Fast lägghelg. På söndag är det Vasaloppet och hurra minsann, då börjar jag inte förrän 14:00, så då kan jag sitta och småmysa framför tv:n på morgonen! Det är flera år sen jag kunde förra gången, för jag brukar lyckas jobba den dagen. Jag skaaaaa  gå Vasaloppsleden nån gång i livet, just nu planerar jag det till nästa sommar! Känns lagom. Då hinner jag typ gå igång innan.

Grannens björkar står och lutar huvudena ihop. Undrar vad de dryftar? För det är bara på den ena tomten de gör det, björkarna på tomten bredvid står stilla.

Annars finns det väl inget speciellt att skriva om... Dagens glädje är ju som sagt att allt gick så bra med bilen. Kvickt och lätt! Andra tiden jag var erbjuden var i maj. En evighet till. Överväger förresten att sänka arbetstiden med 5%. Fast jag vet att man "inte ska". Får se om jag vågar gå in och säga det. Bäst passa på nu iaf, innan vi byter chef. Annars blir det präktigt svårt att motivera sig, antar jag.  

Av Lena Carlsson - 2 mars 2011 12:14

Jag fick ett svar igår, en person Knudsen hade en gång i tiden ridit på en ardenner som hela tiden gick hem till stallet. Ja, det är ju det de gör. Så gör alla smarta hästar. Sen är det skillnad även på ardenner, jag har ju varit medryttare på två. Den ena, Lycka, var inte bara stor utan dessutom tjock vilket gjorde henne ännu större, och dessutom ingen snäll häst. Det sas, att hon inte var snäll mot de andra hästarna i hagen heller. Tycker det är synd när det blir så...men ägaren älskade henne iaf, så hon var väl helt nöjd med sin häst. Avlade på henne t.o.m

Andra ardennern var min älskade Ramona, som var en toppenpingla! Henne har jag ju skrivit rätt mycket om. Och så ska jag nämna Max, som verkligen levde upp till sitt namn! Enorm, men lika snäll som stor. Synd jag inte var lite äldre när han levde... Ja, och så avrundar jag väl med Tora och Ulmina, som jag då åkt hästskjuts i Tingsryds omnejd med. Pållarna!     

Idag har jag inget för mig alls egentligen, fast sånt får man väl inte säga högt för då fattas det säkert folk på jobbet. Jag är ju ledig imorgon med, bortsett från att det naturligtvis är möte på eftermiddagen.



Av Lena Carlsson - 1 mars 2011 11:41

Den ena semesterplanen läggs till den andra. Idag spanade jag på ridning i Skåne, hittade två bra: Österlens haflinger och Stall Alda. Varför just dessa då och inte alla andra, jo, de har stillsamma turer! Stall Alda har t.ex turer för nybörjare, där man rider i lugnt tempo. Passar mig bra! Dessutom har de islandshästar och de andra har som sagt Haflinger. Sen var jag inne på Äventyrsarken på Ven, ett problem bara: ta sig till Ven. De har turridning på ardenner, och de skrev att det var tuffa hästar så man behövde ridvana! Nu har jag väl det, om jag ska vara uppriktig, men en ardenner har ju enorma krafter! Ja, vi får se. Det gick ju faktiskt att åka hästskjuts ihop med ridturen också. Så så sjövilda kan ju inte ridturerna vara...

Vad jag inbillar mig ska hända är förstås att jag ska ramla av, att min häst ska sticka och såna saker. Jag höll på att ramla av islandshästen uppe i Lima, jag missförstod henne. Ingen häst har stuckit direkt, men två gånger på turridning har hänt att min häst har kilat förbi ledarhästen. Det är ju ingen merit...    

Den här turridningen med haflinger, går mest i skritt och någon enstaka trav. Så den "passar mycket bra för nybörjare", he-he. Den går "i och kring Brösarps backar". Som så många andra turridningar i Skåne. Endel har också att man rider på havsstranden, fast då är turerna på uppemot 5 timmar. Det är väldigt mycket otränad. En är t.ex på 3 timmar längs stranden, fatta...!

Jag återkommer nog i ärendet längre fram, om det blir något av det hela!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards