Alla inlägg under mars 2011

Av Lena Carlsson - 14 mars 2011 23:35

Ikväll var det "allmän utdelning" av biobiljetter på jobbet. Jag mitt nöt, som inte går på bio ens en gång om året... Och nu ska allihop på avdelningen samsas om en och samma film som vi ska gå och se, milde tid. Jag höll på att säga, jag vet ju inte ens hur man gör, går som sagt för sällan! De yngre gick genast igång på vilka premiärer som var i faggorna. Nånting var visst på gång om de gamla asagudarna, det tyckte jag lät intressant - fast vem vågar säga det till IG.

Måste nog iaf ta upp biljetten ur jobbarväskan, så jag inte har mosat den ifall jag nu skulle behöva den en dag. Förra gången jag fick biobiljetter från var det nu var, gav jag bort dem. Jag säger ju att jag inte vet hur man gör! Men den andra personen blev väl glad.

Nej herregud (nu var jag där igen), klockan är 23:35, jag måste leta upp sena kaffekoppen och sen sängen!

Av Lena Carlsson - 14 mars 2011 10:58

"Det där som hände var Guds mening", men "det jag gjorde var inte Guds mening att jag skulle gjort". Jamen då! Jag tycker man kunde få lite klarare direktiv uppifrån, så jag slapp göra så himmelens (!) mycket dumheter som jag gör. Allting får man reda på i efterhand, hur det skulle ha varit. Då är det sådags. Jaja. Jag har klantat ett halvt liv, nu är det bara andra halvan kvar... Sen får man verkligen reda på hur man skulle ha sagt, gjort och agerat för att vara någorlunda.

Av Lena Carlsson - 13 mars 2011 16:28

Vad jag är trött på mig själv! Eller vad ska jag vara trött på annars? Det är söndag, jag har varit treledig, och är jag utvilad och pigg och fräsch? Nejdå! Jag är ju för jösse namn lika trött! Har nyss kommit hem från en liten promenad som jag gick, för jag trodde att den skulle pigga upp mig. Nej, det gjorde den inte. Jag tänkte två saker när jag gick:

1) sätta mig nånstans (för blött)

2) kan ingen med bil komma och fråga om jag vill ha skjuts.

Var stentrött när jag kom hem, blir nästan rädd för mig... Ska jag behöva börja med alpro soya? Se så pigg den där Erika blir i benen! För att inte tala om Stig Strand. De skulle bryta ihop på mig.

Och som ni såg: jag gick en liten promenad. Meningen var att jag skulle sprungit, det var det jag hade tänkt! Det kan jag behöva, mitt stora åbäke.

Igår kväll satte jag två degar trots allt (jamen hur betungande var det, assistenten gjorde ju jobbet), en till baguetter och en till fralle-bullar. Den första skulle tillbringa natten i kylen, bullarna skulle bakas ut och jäsas och sen skjuts in i frysen! Idag i ottan tog jag ut baguette-degen och vred till dem, sen la jag dem på jäsning. Den ena samt en påse djpfr bullar, körde jag ut med till L-holm. Trodde inte de var uppe men jo, mannen var uppe och kom ut. Var ju inte meningen! Så jag fick gå in, och han väckte sin morgontrötta fru, som tyckte att jag kom mitt i natten, innan hon satte på ugnen. Men å andra sidan, blev de ju faktiskt väckta med nybakat, hembakat bröd på söndagsmorgonen?

Men ute-fåglarna piper och kvittrar. Inne hos Åsa och Stellan,   bygger skatorna bo i samma träd som förra året. Det som Stellan med stor möda rev ner, så skatorna byggde inne i "sockertoppen" istället. I år är den nersågad såg jag idag som först, så nu är skatorna tillbaka i första trädet. Och det är inget litet bo de byggt... Jag ska rycka upp mig (om jag orkar!) och be Lindström såga ner Humle och Dumle. Ska bli kul att se B-årbornas reaktion...

Hej så länge från eder trötta slashas.

Av Lena Carlsson - 12 mars 2011 09:20

Jag glömde en sak i mitt inlägg: i E-boda möttes jag av blygrå himmel och sen kom det regn - men i G-ås sken solen!

 
Av Lena Carlsson - 12 mars 2011 08:35

Igår gick jag över på sommartid! Vadå? Har jag läst fel i almanackan? Nej, men jag körde ner till Blekinge för första gången i år! Det var så gott som farbar väg, inte snö men slirigt ändå, man fick se upp för sladdar. Det gick inte att köra in på tomten för en stor snöhög (?? Vem har lagt dit den?), men det var inte så mycket snö på själva tomten. Det var väldigt speciellt att kunna gå omkring hur som helst, utan att tänka på huggormen som bor i den lilla bit stenmur jag har!

Just nu fick Midas och Flye höra en fågel utifrån som låter allmänt konstig, den höll på att skrämma slag på dem! Men nu svarar de den iaf...

All skog var nedsågad i G-ås med...jaja, man vänjer sig väl. Det är väldigt öppet nu. Jag hade en plåt på hönshuset som blåst ner, och naturligtvis var det inte det enda. De båda plåtarna på var sida om vinkar de med, och jag har ju en aning om vad plåtisen kommer att säga ifall han nu kommer dit... Det tak som ligger på nu är ett hemmabygge, från 60-talet, möjligen 1970. Och dessutom kommer han att beordra mig att såga ner det fina trädet som står där, för det nöter på taket. Jag veeet det, men trädet har ju "alltid" stått där...! Likaså har mitt gamla citron-äppelträd gett sig. Det mesta ligger på marken får jag nog tillstå... Jag tyckte inte det såg så farligt ut, men tar man bort det som fallit ner blir det nog dessvärre bara stammen kvar.   . Inte nog med att skogen är nere alltså, utan dessa två träd lär nog också ryka. Äppelträdets stam är helt ihålig dessutom. Fast det har den varit i många herrans år. Aja, det är inte bara till att ha ett torp och ingenting mer, som vissa tror. Funderar just nu på, ifall jag alls ska ha plåtar på hönshustaket. Eller stilpannor, som på huset? Vore inte det snyggare, egentligen? Och så har vi årets jätteutgift garanterad igen, och får lägga ner alla småprojekt en gång till?

Av Lena Carlsson - 10 mars 2011 23:27

Usch, det är nån blandning mellan höst och vinter i vädret ute. Regn, blåst och kyla. Jag, som ska låtas vara dokumentationsansvarig på jobbet, dvs kunna lite mer om datorer, sabbade idag min egen mail så jag har inte kommit in på den. Fick ringa support för att klara ut det. Om detta sa Shema att hon en gång hemma haft fel på datorn, och tänkt ringa support, men den kloka människan tänkte sen att det nog är dyrt så hon fixade det själv. Ja, visst rackarn är det dyrt. Så då är det ju typiskt mig att fixa en grej som jag måste ringa för (jag hade glömt mitt lösenord till mailen), när jag nu inte har några pengar. Pucko jag.

Ikväll tankade jag vid typ 22:50. Där slog jag mitt förra personbästa. Sen väckte jag upp hela B-torp (jag får be så mycket om ursäkt för det, Knudsen!) men vad gör man när radion spelar "Simply the best " med Tina Turner. Det var iofs kanske dumt av mig. Och sen for väl Eke-borna med upp, när de fick höra, ehm, jag kommer inte på vad den heter nu. Så nu har jag toppenläge att skämmas för det och för att jag spelade dem så högt. Även om jag tycker att det är bra låtar så kanske inte andra tycker det. Jag tänkte förresten skona B-torpsborna och köra åt V-torp! Men hu, så ensamt och kolmörkt genom skogen! Det var det inte värt! Och se där, nu var jag ond igen...

Nej, nu är det miss i nassen, jag måste gå och göra något riktigt.

Av Lena Carlsson - 9 mars 2011 17:07

Håhåjaja, jag är trött och tråkig, tråkig och trött... Ute var det regn när jag slutade jobbet, nu är det snö. Jag har just tvättat den tröja jag jobbade i idag, har lite planer för den...fast då kanske jag borde få ut den ur tvättmaskinen och upphängd på tork först! *see you* Ja sådär ja, då hänger den på dropptork över badkaret nu!

Huga, det var nästan så jag blev lite uppiggad av att ila ner i källaren... Kanske för att det var så kallt där.

A-Ch och jag gick sjörundan i P-ås igår. Ner gick på 5 sekunder, ute på isen gick det också undan, men upp för backen... Dessutom hade där kört timmerbilar, och dom hade slirat och satt extraspår... Det var minsann inte bara ett spår på var sida som det brukar.

Är det någon mer än jag som är bra på att skjuta upp telefonsamtal till morgondagen? Jag kan inte skylla på jobbet idag, jag slutade vid 14, ändå har jag inte ringt än. Nu får det bli "imorgon, tidigt". Men då måste, måste jag, får inte skjuta upp det till fredag ("då är jag ledig, då har jag all tid"). Men jag ska göra det imorgon! Så är det gjort sen. Så får vi se vad de svarar.

Men usch vad jag känner mig tråkig! Varför gör jag inget roligt då? Till och med i min dagbok, den där jag skriver för hand alltså, är det mest tråkigheter just nu. Fast jag ska inte säga vilket ämne som gäller där just nu. Känns som jag har anledning att gå över till min hemliga blogg och vara riktigt gnällig innan jag drar igång här!

Av Lena Carlsson - 8 mars 2011 18:34

Idag är det Internationella kvinnodagen bland annat! Då hade min mamma haft namnsdag om hon levat. Så jag köpte en ros och satte på graven. Sen fanns det så fina gerbera, orangea och vita, så jag tog en av varje plus en grön blomma till mig själv. Ego! Ja, sen gick det som det gjorde. Efter diverse turer hit och dit landade jag i P-ås, och då hade ju mina arma blommor åkt så långt att de behövde vatten. Och så blev de kvar där. Så jag är lika blomlös! Pengalös med, dessutom!

Det är för tradigt att vara pengalös, framför allt. Naturligtvis ska man vara lika glad ändååå, men de korvören jag har ska räcka till bensin (som också blir tom fort för att jag bara kan tanka för en hundring var gången), mat och så har en plåt blåst av taket på hönshuset i Blekinge. Om jag nu vore någorlunda så klättrade jag själv upp och spikade dit den igen, men nu ska vi inte tro det om mig. Jag tänkte att eftersom jag är treledig till helgen, så kanske jag kunde köra ner själv och kolla läget. Sen kom jag på att då måste jag fulltanka.   

Jag behöver skriva ut endel viktiga mail jag fått med, inte så lajbans om nåt virus skulle inta datorn med sån information. Fast jag har ingen färgpatron i skrivaren. För de är tomma.

Ibland inbillar jag mig att det löser sig på något sätt - pengarna räcker! Fast då brukar jag vara närmare avlöningsdagen är jag är idag. Idag känns det bara pucko. Hon i kassan på ICA ska jobba några dagar till - sen "reser hon till Italien". Bara undrar: hur har folk råd? Ja, detta får jag klura på tills imorgon.


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards