Alla inlägg under mars 2011

Av Lena Carlsson - 23 mars 2011 12:15

Min påskresa till Skåne blev inte av, och jag sa i telefonen att nej, jag ville inte ha någon annan resa. Men idag har jag ändrat mig... Tänkte om jag skulle ge Tyskland en chans trots allt? Jag har aldrig varit där. Resan går till Spreewald, och den verkar inte så avancerad utan att jag borde klara den. Fast jag inte kan språket. Jag kan väl typ 30 ord eller så, dv.s tio ord och så kan jag räkna till 20, he-he... Det är bara ett fåtal platser kvar, så jag får bestämma mig fort, helst idag känns det som! Och så får jag ta ledigt skärtorsdag med!

Host host host...      känns verkligen surt, gör ont i halsen på andra dagen. Jag som tänkt bjuda hit folk på våfflor på lördag, blir ingenting med det. Mina förkylningar är alltid så slemmiga och hopplösa... Fast ska jag ut och resa om en månad, så kanske jag ska vara glad att jag är förkyld nu. Jag har varit vaken så gott som hela natten, för varenda gång jag råkade somna så vaknade jag igen, av halsen antar jag. Så det frestade att ringa sig sjuk idag, men gjorde inte det för jag tror att det kommer värre dagar, när det halsonda bryter ut.

Idag har jag inte låtit mig luras av vädret iaf. Ser nog att det blåser! *krax* Det kommer väl finare dagar längre fram, när det är vårvärme och inte vinterkyla i luften.

Av Lena Carlsson - 22 mars 2011 15:22

Detta skulle jag skrivit förra veckan! I lördags då, skulle min morfar haft namnsdag om han nu levat. Josef. Men å andra sidan vet jag en ponny som heter det, den brukade tävla i Rödje förr och den vann. Lite roligt tycker jag!

Och idag har Kennert i P-ås namnsdag. Ska jag göra något åt det eller. Känner inte för att köra dit egentligen, har skickat ett sms.

Detta är, som jag skrev i rubriken, sånt som bara är roligt för mig, antar jag!!   

Och på fredag är det våffeldagen, för så till vida jag inte är däckad i förkylning överväger jag att bjuda hit Vardes. Grejen är att jag nästan borde göra det idag, men nu vet jag ju som sagt inte hur det går med halsen. Hm!

Av Lena Carlsson - 22 mars 2011 14:44

På min väg hit till denna sidan, läste jag på msn, att isbjörnarna nu tvingas äta upp sina egna ungar, för det finns inte mat åt dem längre. Det var också en bild på en stor isbjörn som ätit upp allt utom det lilla huvudet på en mindre isbjörn.

Kul att äta upp ungarna, någon?? Kan jag kanske ha som ny omröstning... Svarsalternativ 1) jajamen!, alternativ 2) nej föredrar normalkost, alternativ 3) ha-ha Lena vad du är rolig jämt!

Omröstning två: jag har fått ont i halsen idag. Tycker jag att det är roligt? 1) ja 2) nej.

Med den första omröstningen om nallarna (det kanske jag inte skulle säja om jag mötte en på isen, men...), menar jag: är det fel i bollen av mig att reagera när de far illa? Är det inte mer normalt i huvudet att bekämpa när människor far illa? Jag är ju ändå inget djur själv? Och vad gör jag för att minska nallarnas lidande: inget, för jag vet inte riktigt vad jag kan göra. Eller jo endel vet jag, men inte hur jag ensam ska kunna bromsa upp så att isen slutar smälta. Detta kan vara början på undergången, eller har den hållit på länge, i vissa delar av havet har ju fiskarna försvunnit.

Igår kväll tänkte jag, att imorgon är jag ju ledig, då ska jag ha årets första sjöfågel-otta i Lerike! Det har jag haft förr, fast det är flera år sen nu. Såna ska man ha tidigt på morgonen, så jag ställde klockan på ringning 05:15. Orkade jag upp då? Nej, jag vet inte ens säkert att jag stängde av den! Men sen frampå dagen blev det ju sol och +10 grader, och jag ut. Körde till Lilla Heda, har ett ställe på en bergknalle ner mot sjön där. Tog med en bok. Men där blåste svinkallt! Jag hittade inte lä någonstans. Så jag körde till B-holms badplats istället, denna alltid pålitliga plats. Jo, där var lä. Men överallt, och jag menar överallt, t.o.m ute på isen, var det högar av djurspillning! Kvittar var man tänkte sätta foten så var där en hög efter rådjur, hare och älg. Det var älgen som varit ute på isen. Så enda trevliga stället var inne i bilen. Jag antar att denna tripp inte gjorde min hals bättre. Det är nog bara att invänta en vårförkylning, hoppas den blir som IG:s då och bara varar två dagar!

Ja *suck* hörni. Naturligtvis var det fel inställning att sitta vid sjön och läsa en lånebok, andra sitter hemma i soffan. Nu ska jag leta rätt på en annan blogg, började leta försent igår, usch vad jag är trött förresten. Aj min hals...

Nu är det sol från klarblå himmel ute igen, när jag var ute var det moln emellanåt...





Av Lena Carlsson - 20 mars 2011 19:24

Då så har jag betat av en jobb-helg till, den tuffa delen. Med extratimme för Poulsen och allt, och ja, jag lever än. Lina tyckte t.o.m att jag var för pigg igår (märk väl: det var igår). Jag lyckades tubba Inger till att jobba heldag lördag utöver fredagskvällen, heja mig. Hon är lätt att jobba ihop med, säger ofta "vi tar det lite lätt". Sen vet jag att det finns de som har åsikter om det där. Men ibland är det skönt att "ta det lite lätt" just. I vilket fall som helst så har det gått bra, trots att det lite oväntat blev en helg ihop med två vikarier.

Igår var det "Körslaget" som sagt, då jobbade jag så jag fick se själva numren på tv4 play efteråt. Inte samma sak med min lilla dator, den orkar egentligen inte med det. Sen imorgon är det "112 på liv och död - poliser". Då jobbar jag självklart också. Skulle jag behöva en större dator tro, där jag kan se mina tv-program? Så kan jag ha denna till allting annat typ. Imorgon kommer förresten Shema att bli härsken på mig. Fast det borde drabba Inger egentligen, jag var inte inblandad... Inte bra eftersom vi ska jobba ihop. Sen kommer väl folk att bli arga, för jag ska ha en bredvidgångare imorgon - klockan 07 - 13:30. Problemet är - hehe - att jag jobbar kvällen, jag börjar 13:30! Ingen fjäder i hatten åt mig där. Eller om det nu är samordnarna som ska ha fjädern, det tyckte Sus och hon är ju förståndig av sig.

Av Lena Carlsson - 19 mars 2011 22:23

Fredag kväll, slutade 22:00. Så ska man rapportera, gå ner i källaren, ta en dusch och klä om. Sen upp igen och hänga in sin nyckel. Kommer ut halv elva till bilen. Då *pip* har den slut på bensin. Går 70 km till. Hm... Jag ska hem, natt emellan och så ska jag hit igen imorgon bitti, börjar halv åtta... Och jag har en tjuga allt som allt. Finns bara en lösning: speta in till Norremark för att lösa ut pengar i automaten och sen tanka där.

Nåja, det var bra musik i radion på hemvägen, Marie Fredriksson och Twisted Sister bl.a Ni skulle hööört mig vråla med i "We're not gonna take it "! Samt den där låten ni  vet, "so give a little bit, give a little bit of your love to me".

Ikväll var det "Körslaget". Och jag jobbade. Trodde i min optimism att jag skulle hinna hem medan det var reklam...nej, det gjorde jag inte fastän det rullade på bra. Programmet var nästan slut när jag kom hem och fått igång teven. Tråkigt. Men jag har letat upp det på Internet, ska se hela där imorgon.

Imorgon överväger jag att ta mig hem från jobbet på normalt sätt, men man vet aldrig. Och jag vill gärna påpeka att jag körde nya Växjö-vägen igårkväll, så jag besparade B-torpsborna min musik!

Nej hörni, nu måste jag sätta på kvällskaffet, sen ska jag krypa i säng och avnjuta det med ett trevligt korsord. Och så kanske några ord i min dagbok! Kanske!

Av Lena Carlsson - 18 mars 2011 12:01

Då var det snart dags att sticka till jobbet, har den hårda helgen denna gången. För att förlänga den lite till, ska jag börja 13:00 idag för Poulsen. Och för att bättra på allting så är både AMF och IG lediga, IG är iofs förkyld... Bara präktiga jag kvar, och jag vet inte vem som kommer lördag och söndag! Nej nej.

Fick ge mig ut och skotta tung blötsnö förut. Lika bra det, bra motion brukar AMF kalla det, och bilen måste ju komma ut. Annars blir det sena nattbussen ikväll, och då blir jag inte så glader när jag kommer hem... Småfåglarna kvittrar iaf för fullt nu, en blåmes har inspekterat holken i äppelträdet, så i deras värld börjar det snart våras snön till trots!

Usch, jag är inte hågad till jobb, är väl lat som vanligt, men ett sätt att bota det är att ta ett moment i taget. Och inte jaga upp sig inför allihop på en gång, och allt vad som ska / kan hända inne hos var och en. Tar man ett moment i taget så blir man glad och lättad när det ligger bakom en, och man får ställa in sig på nästa. Hm, det låter som om jag tar eoner av tid på mig, men det får ju gå ganska fort att ställa om till nästa! Och det är inte så ofta jag behöver använda den metoden. För det mesta ställer man in sig, så fort man kommer till jobbet. Och jag vet ju orsaken denna gången... Men det står om den bara i min hemliga blogg, ha-haaaaa! Å andra sidan är det ju sagt att alla ska ha reda på det, men vi tar det när vi tar det... En sak är säkert iaf: det kommer inte att stå här! Nu är det dags att sticka!

Av Lena Carlsson - 17 mars 2011 15:48

Idag har jag bakat: ett par småkakor, Bananbåtar och Sävsjökakor. Så nu väntar jag bara på att de sista ska kallna och så ska jag ta en kopp kaffe. Mums! Fast jag fuskade lite med Sävsjökakorna, det skulle varit rödvinbärsgelé som fyllning men det hade jag ingen, så jag tog lingonsylt. Det drabbar väl bara mig själv.

Vädret är rätt bra idag för bakning just. Fast när jag bakat så gott som klart, gick jag ut en runda, och det var rätt skönt det med, fast det bara är 1,3 grader plus ute. När jag gick genom samhället tänkte jag på, att nu är det fulast möjligt ute, nu precis före våren. Snövallarna är svarta, grusiga och skitiga och allt skräp som kommit upp ur borttöad snö då! Massor! Isfläckarna är lika grusiga och smutsiga de, men hala ändå.

Å andra sidan blommar snödropparna runt huset! Det gör de i Blekinge med för övrigt. De är tuffa! Eller de tycks ju trots allt tycka det är nån idé att komma tillbaka varje år av någon anledning. Jag tänkte förut på, ifall jag ska vårräfsa löven från i höstas, eller vänta tills det är dags att klippa gräset. Åja, det löser sig väl en dag. Nu undrar jag vad jag ska ha till kombinerad lunch / middag. Inte en aning har jag. Tänk att man inte ens är sugen på något... Däremot fick jag tre fönsterkuvert idag, och det roliga var att två av dem var pengar-in! Hade jag inte väntat mig! Det var ändå en ljuspunkt mitt i allt. Pengar-in är alltid populärt!

Av Lena Carlsson - 15 mars 2011 22:41

Nu har jag kommit hem från jobbet för en stund sen. Eh ja, en ganska bra stund sen ser jag nu, ha-ha. Nåja nu är det som det är. Idag utnyttjade jag förmiddan till att sticka till stan och klippa mig. Jag skulle in och framkalla kort, och då fick jag väntetid på en timme, så varför inte passa på. Det känns skönt iaf att se framåt igen! Det gjorde jag inte förut för luggen, ha-ha.

Imorgon jobbar jag heldag, så jag borde verkligen gå och lägga mig. Det har jag också tänkt. Sen på torsdag är jag ledig. Det är en reklambild här jämte det jag skriver, Viktväktarna (borde jag behöva) showar med en bild på en kanelbulle och ett glas mjölk. Jamen gud så gott !!

Men nu har jag ingen kanelbulle hemma, that's it. Och i Japan skulle de vara glada om det vore deras enda problem. Nej, nu ska jag inte snurra in mig i något, det får vara till en ledig dag.

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards