Alla inlägg under december 2009

Av Lena Carlsson - 12 december 2009 19:06

För- eller nackdelen, vilket man behagar, är det att sätta i fler ventiler i huset i och med radonsanering. Nu hörs allt mycket välare in - och ut med antar jag! Så just nu står det en man och pratar här utanför, har stått en bra stund! Antar att det är fler än en där men det är han som hörs mest i alla fall. Kan ju inte gärna titta efter, man behöver ju inte visa sig nyfiken om man rätt är. Ifall han pratar i mobilen tycker jag att han kunde röra på sig samtidigt och inte bli stående.

Jo, de är flera, det hör jag nu. Jisses vad det är kul att tjuvlyssna ibland! Undrar varför de står just här utanför? Ikväll ska jag inte göra någonting. Antar att det inte är något över sig på tv...då läser jag några stycken i min bok istället (Anna Janssons "Först när givaren är död").

Jag har fått tillbaka pengar från ett visst inkassobolag. Jag visste att jag hade betalat räkningarna, men tänkte att OK, ni får väl pengar ni med då. Det sved att skicka iväg en massa extra, men det sved inte att få tillbaka dem. Om man så säger.

Av Lena Carlsson - 11 december 2009 11:06

Jag har bestämt att kura gryning går lika bra ifall det är en arbetsdag! Bara man inte börjar förrän 13:00, med jobbet alltså. Spetade upp vid halv sex idag, fixade kaffe, smörgås och tidning och kröp ner igen. Sen var tanken att stiga upp halv åtta men det blev halv tio (oops då). Nåja, det var ju vila jag ville... Ja, sen har jag nästan inte gjort någonting.    

Igår var jag på Kosta Outlet och fixade sista julklapparna (känns så braaa!!). Lite dyrt blev det men jag såg det som att nu är jag klar. Däremot har stackars Flye och Midas slut på frö, så jag får speta ner till affären innan jag sticker till jobbet. Ont i fingrar och handleder har jag idag, inte praktiskt kan jag säga. Helgen ska jag jobba med Sofie, sist jag gjorde det hade vi det riktigt bra och vårdtagarna med. De fick både sovmorgon och äta frukost i morgonrock. Jag tycker att vi kör samma linje denna helgen om det går! De som har andra åsikter - och gudarna ska veta att de finns - skulle se mig hemma en morgon. Som idag t.ex

Av Lena Carlsson - 10 december 2009 13:23

I torsdags kom jag pinsamt nog upp försent till stallet, det var lektion klockan 18. Och i tisdags var det ju julbord som sagt... Men idag tog vi nya tag! Fast Ramona skulle inte

1) lämna hagen

2) lämna uteboxen för att gå till ridhuset

3) lämna ridhuset efter ridningen (!)

4) gå in i hagen igen

Det blev lite tålamodsprövande faktiskt! Å andra sidan hade vi sorts lektionsridning där jag fick bestämma idag, det var väl några gånger sen känns det som! Jaja, hon är som hon är. Hon går visst inga lektioner alls  nu, och jag som hoppades det för att hon skulle få trava då! Men tillhörande bakutsparkar. Men det kunde jag ju inte säga. Å andra sidan ska hon börja gå till våren, för då börjar de andra stona bli tjocka! Stackars Ramona, synd inte hon är med i den svängen...

Jag överväger allvarligt att ta med Inger till stallet en dag. Efter att ha träffat först Råsa (som ju tror att hon är en hund) och sen Ramona (lika snäll som stor), kanske hon inser att hästar inte är så farliga som hon tror.

Eftersom idag är veckans enda lediga dag, ska jag hinna baka en fruktkaka, köra iväg och köpa gissa-vad, och vila dessutom! Och det är redan eftermiddag! Hur ska jag få ihop det, någon?? Fast jag är förstås mer utvilad idag än igår, men nu ska man ju vila för att orka jobba helgen...



Av Lena Carlsson - 9 december 2009 15:56

Måndag: jobbade 13 - 21:15, en klarvaken natt, tisdag jobbade 7 - 15, hem och fixa till mig inför julbordet med jobbet, iväg kvart över fem... Fest fest, kul iofs, var hemma bortåt halv elva - elva nånting. Skulle haft ledig dag idag men det blev inget med det. Shema skulle gå för AMF och då fanns det ingen för henne istället. Så idag ringde klockan 05:15, upp och hoppa och se glad ut! Fast då hade jag varit vaken redan i trekvart sådär. Jobba 7:30 - 13.

Tog en repa in till stan för att fixa julklappar men det var stilla i huvudet idag med. Kom hem utan. Nu är jag riktigt trött med ont i huvudet, och så är det kören ikväll. Jag vet inte om ja orkar, var ska man dra gränsen? Ska man tro kantor Sonja så är det inte vid kören i alla fall. Ska ringa Anne-Chathrine och höra vad hon säger, hon var med förra veckan och ska vara med i lussetåget på söndag    . Det ska inte jag för då jobbar jag. Har bara en ledig dag denna veckan: imorgon. Och då är det Ramona-dag!

Nej, nu ska jag skriva ett mail till poulsen. Så att hon repar sig fortare. Fast då får jag nog inte nämna hur trött jag själv är...     .


Av Lena Carlsson - 7 december 2009 22:42

Kom igen poulsen, vi håller på dej i morgon den 8/12! MVH De "strålande" personer du jobbar med.

Av Lena Carlsson - 7 december 2009 10:31

Som vanligt vinner datorn över mig. Så oväntat! Jag lyckades mot alla odds att sätta i en ny bläckpatron, men så klantade jag till det och skriver nu ut en massa bilder - i dubbel uppsättning! Det var inte meningen, nej! Men datorn reagerade inte först när jag klickade på "utskrift", så då klickade jag igen. Sen klickade jag visserligen på "Tillåt inte", men ja, nu går den för fullt. Det är en massa roligheter om vården, fick tanken att jag kanske kunde häfta ihop dem till något lustigt till jobbet. Ha-ha, ja, nu kan jag ju det, och ändå ha en hemma! Man får se det positiva.

Jag kokade verkligen knäck igår, och en sorts kola med konjak och nejlika i. Sen skämde jag ut mig i vanlig ordning: jag hade stora aningar om att jag inte skulle gå på julmarknaden i samhället. Men det gjorde jag ändå sen. Och då var det precis lagom till att de skulle säga vem som blev Lucia. Och då fick kantor Sonja för sig att Ingela, Mippan och jag skulle sjunga! Med typ halva samhället på plats! Dumheter.    .

Av Lena Carlsson - 6 december 2009 11:15

Efter ett tips i vår morgontidning, har jag kurat gryning idag!  Steg upp tidigt, bryggde kaffe och bredde en smörgås. Sen tog jag med det samt gårdagens tidning tillbaka till sängen. Tände elljusstaken samt två levande ljus (är ju andra advent). Fällde persiennen med, ska man göra så man ser hur himlen sakta ljusnar.

Ja, sen när kaffet var urdrucket, smörgåsen uppäten och tidningen läst så blåste jag ut stearinljusen, och kröp ner under täcket igen! Sleepy sleep!     

Det var en riktigt lugn start på dagen det! Vid nio kravlade jag mig upp och masade mig fram till tv-fåtöljen med en tallrik fil och flingor. Det är ju rätt rogivande att se på Nyhetsmorgon med, man måste ju ändå hålla reda på vad som händer.

Planerna för dagen är att koka knäck. Och nån kolasort, om jag nu kan bestämma mig för vilken. Tidningarna svämmar ju över av recept. Igår kväll stekte jag mina julköttbullar, med vichyvatten och ansjovis i. Lägga in sill vore med roligt, om jag nu som sagt kan bestämma mig för vilken sort... Och så ska jag muntra upp Flye och Midas med julskivor! Gissa förresten vad Flye använder den där honungspinnen, som jag köpte på Ullared, till? Sittpinne! Himla pippi...

Av Lena Carlsson - 5 december 2009 15:24

  Igår var jag i stan och klippte mig, sen letade jag julklappar lite sådär. Idag körde jag också in men kom inte hem med fler klappar för det. Fantasin är ju på noll!! Herregud vad vill folk ha??    . I en affär skulle jag ha handkräm, då hade de bland annat en och ifall man köpte den, gick en del av pengarna till arbete mot trafficking. Bra naturligtvis, det applåderar vi, men åh, jag blir ibland så trött på allt såntdär! De som utför det onda behöver inte ha dåligt samvete utan det är VI som ska ha! Det är inte de som utför traffickingen som känner att de behöver köpa handkrämen.    

Hade jag nu köpt den här handkrämen, vet jag varje gång jag använder den att jag bidrog till något mot trafficking. Vilket å andra sidan då får mig att tänka på att det alls behövs.




Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards