Alla inlägg under december 2009

Av Lena Carlsson - 20 december 2009 12:38

idag vid åtta - halvnio på morgonen stendog min bil. Stående på tvären över körbanan, därför att jag hoppades på att hinna backa in i garaget först. Allvarligt - hur många grannar är uppe sådags en söndagsmorgon på en skala? Men hos Stellan och Åsa lyste det så jag ringde på. Jag antar att det var Filippa -   - som skällde, det lät som "Jag kommer, jag kommer, vänta lite bara!". Inte argt som endel hundar. Moa blev så glad över att se mig, att hon drog upp mungiporna och skrattade och log. Det är en komisk hund, när hon visar tänderna är hon jätteglad! Stellan - och i viss mån jag - backade in bilen på Parkgatan och lyckades skjuta den till vanliga platsen där jag brukar stå. Vad tung min lilla brum är!

Nu har jag problem hur jag ska lösa morgondagen, för bilen bara måste till verkstan, det är liksom inget att diskutera. Naturligtvis börjar jag jobba klockan 7 bara för det. Men det är omöjligt. Jag jobbar sen fredag - söndag, då måste jag ha den, punkt slut. På tisdag vill jag till stallet med, fast det är ju inte lika viktigt som jobbet. Men man måste ju tänka på nöjen med! Eller som våran chef i utegruppen sa: Ni är inte här för att ha roligt, ni är här för att jobba.    . Men man kan väl få ha lite roligt på fritiden i värsta fall?

Av Lena Carlsson - 19 december 2009 14:35

Alltså, jag bara måste skriva om detta! Det hände när jag var och letade julklappar som mest, jag skulle ha tag i handkräm till en person (ja, det har jag nämnt föut). Då gick jag in på B Shop (reklam? Nejdå), där var en man och 5-6 kvinnor, varav en hörde ihop med mannen. När de övriga kvinnorna fick reda på att den där mannen var polis, började de svärma för honom! Handla fick man väl göra en annan gång, nu var det svärmeri som gällde! Jag letade handkräm (om nu någon undrar, så nej, jag hittade aldrig någon. Eller någon, men jag köpte ingen i alla fall). Sen, när polismannen och tillhörande fru (sambo, syster, kompis, ex - vad vet jag), hade betalat och gått ut, då först började de andra damerna i affären handla.

Ja, jisses.   . Nån som känner för att svärma för en uska inom äldreomsorgen? Inte lika spännande med någon som torkar andra i rumpan, kantro.

Av Lena Carlsson - 19 december 2009 13:56

Ja, tänkte ta lite paus nu en stund! Har dammat och dammsugit samt haft mattorna ute. Fast hallen får jag göra om eftersom jag rantat in och ut endel, det var så mycket som skulle till miljöstationen. Hur kan det bli så mycket när miljöstationen finns på andra sidan vägen i stort sett?? 

Fick sms igårkväll, att Ramona är ivägrest på jullov. Kul för henne! Så nu ska jag ha Herkules istället. Ja, det ska nog gå. Frågan är bara hur jag ska hitta hästen när jag rider: Ramona är dubbelt så bred som spetiga Herkules!! Fast å andra sidan kanske jag får trava nu, utan bakusparkar alltså! Hi-Hi!    

Igår var det verkligen smällkallt här, -10 grader. Så jag satte upp luftpumpen en grad till samt satte på två element. Med Conservators ord i minnet: om jag valde den billiga varianten när jag satte in ventiler mot radonet, skulle uppvärmningen bli dyrare och dyrare istället. Men än är det långt kvar, innan jag har värmt upp för de 90.000:- jag tjänade på att välja ett annat bolag. Jajamen! Jag menar, så väldigt många dagar är det ju inte på ett år som det är -10 eller kallare. Och en extra filt på sig i sängen, eller lite varmare kläder dagtid, sen klarar man sig.   

Nu snöar det här igen. En granne var ute förut och krafsade med snöskyffeln. Varför då egentligen? Trottoarerna är skottade redan, och visst är där isklumpar på vägen då men det är ju på vägen det. Jag menar varför gick inte människan ut den dagen som de skottade trottoarerna? Hade väl varit lättare!

Jag är i alla fall glad att jag inte är i stan och trängs idag. Och så har jag vunnit två Alvar Aalto-skålar från korsordstidningen. Roligt sånt!    

Av Lena Carlsson - 18 december 2009 16:58

Hade Ramona-dag igår i kölden... Bara att få in henne från hagen satte fingrarna på prov. Jag tog upp en björkkvist för att jaga på henne - den vände hon på huvudet och åt upp. Till sist fick jag hjälp av Herkules som jagade Ramona till grinden. Ändå en god insats av Herkules!! När vi passerade hästen i uteboxen jämte så åt den hö med huvudet utanför, och tappade då en massa strå som Ramona begärligt tuggade i sig. Så jag hämtade mer åt henne. Medan jag borstade och gjorde iordning henne bestämde jag att det bara fick bli en kort ridtur: dels för kallt och dels skulle jag börja jobba 13:00. Ramona vägrade i vanlig ordning att lämna boxen så jag fick ta hjälp av Amanda som jobbar i stallet. I mitten av ridhuset, hela vägen, snöar det in märkte jag, så innan jag kommit upp i sadeln var den vit av snö, och tämligen blöt att sitta i. M-hm!   

När man väl kommer igång så tänker man ju att det är rätt roligt att rida ändå, så jag håller väl på en halvtimme i alla fall! Men efter 20 minuter hade jag sån värk i tårna av kylan att det liksom inte fanns något val. Dessutom var fötterna stela och kunde ändå inte fungera som skänklar. Av igen och tillbaka till boxen. Ta av sadel och träns går dåligt med vantar på, så nu blev fingrarna med iskalla. Eftersom Ramona var så hungrig gick jag så fort som möjligt ut med henne i hagen igen. Då fick hon inte komma nära höbalen för Herkules! Så jag fick gå tillbaka och riva loss hö så hon fick något att börja med i alla fall. Sen var låren med stelfrusna. Innan jag började putsa läder, höll jag de mest frusna fingrarna under katten Sippan. Hon reste på sig och började spinna!! Sen var det äntligen äntligen hemdags. Men när jag kommit innanför dörren stod jag där och darrade av köld. Inomhus! Att på detta duscha i källaren var inte att tänka på, så jag gjorde det på jobbet. Sen kände jag mig varm trots allt.

Av Lena Carlsson - 17 december 2009 11:12

SÅÅÅ outhärdligt KALLT att rida idag!! Stela tår, fötter, ben o fingrar...

Av Lena Carlsson - 16 december 2009 11:31

Visst är de' någe visst med vinterstövlar som släpper in vätan, så strumporna är blöta när man kommer in! :-(

Av Lena Carlsson - 16 december 2009 08:25

Igår bestämde jag att Ramona behövde jobba lite mer, så jag tog nån sorts kommando från början. Hon lydde skänklarna bra, jag fick välja vägar och övningar, och hon t.o.m ökade skritten. Nu är det ju så att hon bara ökar några steg och sen är det lufs igen, men man får ligga på och då händer det saker. Fast det blev ju mer och mer frustningar varefter tiden gick! Hon fick jobba!! Det är ju naturligtvis mycket roligare när jag jobbar mig blå och hon bara lufsar på...  Och klockan kan hon med, jag hade tänkt hålla på i tre kvart men efter 25 minuter började hon köra ner huvudet och försöka ta tyglarna. Då anser hon att hon har gjort sitt, lektionen är klar och nu ska hon skritta av i fem minuter! Det är rätt komiskt, hon tar aldrig fel utan vet precis när det gått 25 minuter!

Det är massor med snö här nu. Jag tänkte igår att det går säkert av och jag behöver inte skotta. Men jo, det behöver jag nog. Mutter... Fast det är rätt roligt när man väl är igång, det är innan det är tjurigt.

Det stod i tidningen idag, att kassörskan vet mer om kunden än man tror, de ser på vad man köper hurdan man är: singlar köper varor för en måltid i taget, barnfamiljer köper tacos till fredagen, pensionärer handlar aldrig färdigmat o.s.v Slog man ihop det som stod där, är jag en ensamstående, nattarbetande, 50-årig pensionär!! OK, jag undrade just!  .

Ja, nattarbetarna handlar på morgonen, och pensionärer lagar mat från grunden ist.f halvfabrikat. Folk i 50-årsåldern köper också mycket rotfrukter. Så där har man mig i ett nötskal. Ha-ha, ja ja, inte ens Coop kan väl ha rätt jämt.

Av Lena Carlsson - 14 december 2009 13:48

Nu är jag i full gång med att skriva julkorten! Fast jag får verkligen rådfråga eniro om folks adresser emellanåt. Och tror ni att folk står med där? Nejdå, de har hemlig adress! Man får åka hem till folk och titta efter vad de har för adress och nummer på huset. Ack ja.   

Jag antar att tvättmaskinen är klar därnere i källaren. Dessvärre har min ställning jag hänger tvätt på havererat, så jag vet inte var jag ska hänga den nu. Men det löser sig, det brukar det göra. Som av en händelse har jag önskat mig en ny och större torkställning i julklapp, vi får se hur det går!

Som jag antar att jag redan skrutit om (ha-ha) har jag kokat kola smaksatt med konjak och ingefära. En jobbarkompis passade på att undra ifall jag verkligen råkade ha konjak hemma? Ja, varför skulle jag inte haft det? Och värre ändå: idag ska jag baka en fruktkaka där jag lagt fikon, blandad kakfyllning, russin och cocktailbär i blöt i rom. Det är ju rent hårresande!!

Å andra sidan var det ingen sprit gömd i den kaka de fick på jobbet. Jag bakade en som innehöll apelsin, aprikoser och russin. Sen körde jag dit med den på morgonen innan de andra börjat, och vips fick de myror i huvudet hur detta hängde ihop??   . Hade varit roligt att se dem, ha-ha! Riktigt roligt!

Ramonas ägare, Tobbe, har sagt att han ska börja rida "när det blir snö". Det sa han förra veckan, när det var betryggande plusgrader och slask. Men nu har det snöat i helgen. Och det ligger kvar... Hm, undrar hur han gjort?? Men varför bara ha en häst, bara ha den och inget mer? Kom igen Tobbe!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards