Alla inlägg under september 2011

Av Lena Carlsson - 10 september 2011 18:25

Ja oooh...så äckligt och hemskt! Jag har just kommit hem från skogspromenad nummer två, eller, nu ska jag inte ljuga utan det är svampletning på tapeten! Igårkväll i Lenhovda och idag i G-ås. Det äckliga med det var idag, att jag fick inte mindre än sju fästingar på mig. Fyra smäckte jag av mig i skogen, men jag fick köra hem (10 mil) med tre stycken krypande i nacken. En kröp även mitt på halsen, såg jag vid en hastig blick i backspegeln. 

Tre gånger höll jag på att köra av vägen för detta. Jag kände mig verkligen äcklig när det kröp så mycket i nacken och jag lät det göra så!

Igår när jag kom hem från jobbet var jag trött, ledig helg framför mig ju, men det var fint väder så jag fann mig i mitt öde: jag var tvungen att lasta in gräsklipparen och ta ett ryck i Lenhovda. Jo, det finns en gräsklippare där, men jag känner ju min egen bättre och så går den tystare med. Gräset var långt, det var mossa i botten och så var det ju lite blött med. Vi fick jobba som starar, klipparen och jag! När jag hade bara lite runt huset kvar, tog bensinen slut. OK. Jag var genomsvett så jag tog på mig jackan och tog en tur i skogen. Det lönade sig  kan jag säga!! Helt plötsligt var marken bara gul framför mig. Av kantareller! Av med jackan, fyll på, fyll på! Gick ett stycke till - ännu fler gula! Sen på hemvägen hittade jag de allra största, under ljungen hade väl ingen sökt så de var stora och tjusiga... Sen klippte jag resten, blev svett igen men hade ingen jacka att ta på, så sen frös jag resten av kvällen tills jag gick och la mig. Jag var stentrött när jag kom hem, såg Idol och skulle sett en film vid 22:00 men herregud då sov jag som en stock i stolen!

Idag har jag då som sagt äntligen kört ner till Blekinge med den där madrassen. Då hade Denny, Britt och Sofie samt Molly och Dolly gömt sig nere i skogsremsan vid sjön. Där hade de fulingarna hittat typ 7 liter kantareller! Nåja, som jag sa till dem, det kommer flera år. Sen hittade Denny ännu fler nedanför båthuset, där fick jag med någon faktiskt. Eftersom de skulle stanna och plocka lika många till på hemvägen, föreslog Sofie helt ädelt att jag skulle få endel så de hade något att plocka i då, men det var visst ingen mer än jag som hörde    . I vilket fall så är vi glada att vi hittat såna lass på vår egen mark, och slipper gå i Herr Arnes skog!!

När vi fikat (som vanligt hade de med sig, inte jag, börjar bli retfullt), skulle de direkt köra vidare och plocka mer svamp, som sagt, och jag gav mig ut i skogen där jag var. Det tackade som sagt alla fästingarna för. Jag hittade också mycket kantareller, inte så stora som deras men många. Det första "fältet" växte precis där jag tänkte ställa bilen! En korp "korpade" hela tiden, jag tänkte att korpa tur till mig att jag hittar mer svamp! Det gjorde jag ju också, lite vilse gick jag med! Men man säger ju att hör man en korp så betyder det otur, och visst kändes det som otur att ha dessa fästingar i nacken hela vägen hem! Några stora svampar hittade jag också där jag var sist, då när jag mest plockade lingon!

Hemvägen hade jag helst kört i högsta möjliga hastighet, men nu har jag ju inte råd med sådana böter (trots att jag fick tillbaka på skatten), så det var en lycka att till slut ändå vara hemma, och kunna rusa  in och ner i källaren och duscha!! Sen har det iaf inte krupit på mig mer, tack och lov. Jag tänkte när det kröp som värst (t.ex. när man kommer till viadukten på Norremark, eller inne i B-ås), att sålänge de kryper så har de iaf inte bitit sig fast än! Man får styrka sig bäst man kan. Vill också påpeka, att två gånger stannade jag och försökte göra mig av med dem på olika sätt. Sen tänkte jag att fästingarna gillade iaf min nya frisyr, och då kände jag mig ännu orenare.

Jaja, man får sona endel för att få kantareller. Undrar hur många fästingar Bockatorparn fick med hem, utöver de 4 som plockades från Molly. Ja, det är skillnad på hundar vad de är trevliga djur! Molly och Dolly t.ex visade sin glädje över att se mig, med att rusa ett varv runt huset och sen ner igen.

Av Lena Carlsson - 7 september 2011 23:10

Har jag förresten talat om att jag fick tillbaka på skatten?!

29 kronor fick jag!!!!!!

Som jag ska spendera dem, som jag ska placera dem!

Ja, det vore faktiskt festligt att placera dem, och se ifall de växer. Tjugonio spänn...

Av Lena Carlsson - 7 september 2011 22:07

Har ni hört det senaste, ja det har ni förstås, att Stefan Liv och ett helt hockeylag har omkommit i en flygkrasch. Tänk vad hemskt egentligen: ett helt hockeylag på en gång, försvinner bara sådär, så många, först finns de och så vips finns de inte. Och så sjukt i sammanhanget att heta Liv i efternamn...

Det brukar ju ofta vara så, när saker händer ute i världen annars, att svenskarna klarar sig. Eller det var inga svenskar inblandade. Men nu ser man att inte ens proffsen klarar sig när det smäller.

Och vädret till det, höst höst. Igår var jag småflitig i trädgården, sågade ner en massa slye, avläggor från häcken som fått växa sig för stora. Det är helt otroligt, de kommer upp som tunna trådar, och slutar som enorma, nästan groteska, stammar! Imorgon ska jag ge mig ut på jakt efter en yxa, för inne i rosbusken är det för trångt för sågen. Nån förresten som har något tips på vad jag ska ha på mig när jag jobbar inne i rosbusken? Efter det har jag väl bara lite krafs vid garageväggen och sen runt plommonträdet kvar. Ja, och så rosorna som gett sig iväg genom taket på uteplatsen förstås. Sen får vi se om jag är så hurtig att jag kniper det lilla körsbärsträdet med själv, eller överlåter det till nån med motorsåg. Sååå himla tjockt är det ju inte!

Igår kväll klippte grannen Bladh gräset, medan jag såg på "Halvåtta hos mig". Då tänkte jag att "det måste jag göra imorgon, annars ligger jag efter". Men som sagt, idag när jag steg upp så öste regnet ner.

Vill förresten påpeka, att Bockatorpar'n har inte skrivit ett enda inlägg på 3 veckor. På den tiden har jag hunnit med 12 stycken!

Av Lena Carlsson - 5 september 2011 18:08

Då var det måndag igen, jag minns knappt när jag skrev något sist... har jobbat helgen och så idag, har inte haft något att säga helt enkelt... Igår var det sommar ute, då jobbade jag, idag är så att säga startgropen til lediga dagen imorgon, och då regnar det... Ja, så går det när man skjuter upp trädgårdsarbetet till morgondagen. Men en gång för alla är jag sån, att jag har lättare för att ge mig ut och jobba i trädgården t.ex., kvällen innan en ledig dag. Och så tror jag ju förstås också, att eftersom det är sol och sommar ena dagen, så ska det fortsätta så!

Nyss gick det förbi ett paraply utanför. Ett randigt med reklam för kattmat på. När det gått en bit såg jag att det gick två par ben under det.

Avbrott för att hänga över undulaterna... 

Överväger att köra till Blekinge imorgon, oavsett väder... Var en tur till Lenhovda igårkväll, ingen lång tur men ändå. Fick ju städa sist jag var där, och jag hade inte lagt på mattorna igen men det gjorde jag igår.

Usch jag känner mig som vädret...allmänt vissen och dyster. På mötet idag höll jag på att skämma ut mig som vanligt. Vi pratade om Det Som Hänt, för att kunna lägga det bakom oss och gå vidare, och jag hade skav i ena ögat. Detta skav gjorde att ögat tårades, tre gånger hände det. Hur pinsamt hade det inte varit om det börjat rinna. Det räckte med att jag skulle bära ut överdraget till ett mattlarm till tvätten igår, och inte trodde väl jag att det rann om det men jo. Rakt in i min ena sko. Så det blev att slänga skorna i tvättmaskinen också. Nån sa till mig en gång när skorna var nya, att de inte tålde vatten. Jo, det gör de! De tyckte dessutom bättre om vatten än det den ena fick på sig innan!

Nu måste jag gå och handla, oj vad tiden går! Jag ska baka ett nyttigt bröd bestående av mandel, linfrö, fiberhusk, bakpulver, salt, brödkryddor, valnötter, solrosfrön, kesella och ägg. Det är såntdär man bara slänger ihop och skjuss in i ugnen en timme! Ja, det är ett LCHF-bröd... Det finns med i en bilaga till HJ nr 36, sådär, nu fick jag med källhänvisning också! Hoppas det lyckas, så blir det gott med nybakat bröd imorgon bitti...

Av Lena Carlsson - 1 september 2011 20:00

Idag har jag då äääääntligen klippt mig! Vet inte om jag är helt hundra nöjd, men som sagt klippt är jag. Var lite komiskt, jag ville bara ha det kort och uttunnat, men frissan ville klippa det på samma sätt som hon klippt förra kunden! Jag hade ju inte tittat särskilt mycket på hur det var, men nu blev det så. Det är inte utan att jag tyckte att det lät så som att den andra kunden, som var där samtidigt, också blev klippt så! Var det frillan för dagen, eller?

Hon visade hur jag skulle svepa undan luggen elegant, men då var det ju en massa jox i håret så  då  gick det bra. Men när jag tvättat bort joxet typ imorgon, tror jag nog att luggen är som vanligt. Jag har redan nu satt i ett spänne, och jag tror inte att hon tog särskilt mycket av den... Och det är ju luggen man har ont av när den växt ut, ialla fall jag.

Sen köpte jag mig i all hast ett par gråa långbyxor, jag har helt enkelt ont om brallor helt plöstligt. Jag tror att jag bara äger ett enda par jeans dessutom! De hade gråa brallor på Åhléns, men de skulle tvättas i 30 grader, det är för lite tycker jag. Så jag satte igång ett lopp från ställe till ställe, till slut hittade jag ett par hyfsade på H&M, då var klockan kvart i tre och bussen gick vid tre. Men som hon i kassan var snabb av sig så hann jag. När jag kom hem och gick mot ytterdörren, hörde jag ett "oiit-sch" duns bakom. Det var ett stort fint äppel som susade ner ur trädet, tack trädet! Roligt att hinna före sniglarna!

Förut kom de i P-ås, de ville se den nya mattan jag lagt in i köket. De stannade typ 5 minuter, jag som trott de skulle stanna på kaffe ialla fall. De var nöjda med mattan hur som helst (vad skulle jag annars gjort?). Själva har de varit till Fellesons idag och kikat på nya fönster. Underhållsfria i aluminium. Det önskar jag att jag med tänkte på innan jag målade om mina, men nu kom jag på det först efteråt. Jag hade tänkt tala om att jag lurade dem igår, jag ställde bilen nere vid sjön och gick upp och pratade med Görgen bara. De sa inget om det, så kanske de inte vet det. Men ja, så sa vi något annat nu ikväll och då blev det inte att jag sa det.

Ojdå, om tio minuter är det "Kniven mot strupen",  det hade jag tänkt se. Får skriva mer en annan dag! Jag glömde förresten min idé om att köra ner till Blekinge idag, jag tog bussen till stan! Kom på det på hemvägen...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards