Alla inlägg den 18 september 2011

Av Lena Carlsson - 18 september 2011 11:36

Nu har jag just rensat kantareller. Jag var iväg och plockade nån halvliter gula och nån halvliter trattar igår kväll. Vet att det inte låter mycket en höst som den här, men det var ändå något. Det är som de där 29 kronorna jag fick tillbaka på skatten, man får vara glad för det lilla!

Enda felet är att de gula växer under en gran, verkligen nära stammen, så man måste krypa under grenarna. Och - ghaaaaa! - två fästingar på mig. En på axeln på jackan - smäcka bort - men den andra krypande i nacken. Jag hatar det där krypandet i nacken!!!

Jag tänkte på att det är söndag idag, på den tiden jag hade häst, hade vi en höst körkurs på söndagar just. Det var nästan det roligaste av allt jag gjorde med Patrick. Han hade kanske tänkt sig en lååång slapp söndag utan arbete, men å andra sidan tror jag inte han hade något emot en annorlunda övning. Han gick fint med vagnen ialla fall. Ja OK, en gång stack han så vagnen for åt ena hållet och vi människor åt ett annat, men sånt råkade alla ut för. Alla drabbades av något. I vilket fall, så var ju Patrick dubbelt så gammal som de andra hästarna, han var inriden och kunde ett antal kommandon. Så när de andra tragglade grunder i ridhuset, fick vi ta vagnen och köra ut. När vi kom hem, lagom till kafferasten, sa Lena Blomqvist en gång:

- Det där ser ju sympatiskt ut. Varvid Helena Johansson sa:

- Sympatrickskt.

Det ordet la jag gärna på minnet - min häst var sympatricksk!

Nu är det lugna gatan i samhället. Vår ICA-butik har börjat öppna redan vid nio på söndagar. Uj vad bensin och tid man sparar på att slippa asa iväg till Lenhovda eller Växjö! Jag funderar på att ringa AMF, hon kan behöva bli påmind om jobbet på sin lediga helg, nej men jag undrar ifall de kan ta allt mitt sly till återvinningen nån dag. Sen kan man ju fråga sig vilken dag då, eftersom det är öppet tisdag och torsdag efm, och då är jag på jobbet. Aja vi får se.

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards