Alla inlägg under augusti 2011

Av Lena Carlsson - 19 augusti 2011 06:31

Igår var jag nere i världens-bästa-härligaste G-ås! Dvs jag skulle inte gått fram till husen egentligen utan hållit mig i skogen var meningen, men sen gjorde morgon- och förmiddagskaffet sig alltför påmint...

Iaf! Jag skulle leta dessa gula ni vet, så jag knatade ut i skogen med en papp-påse, men istället kom jag på lingontuvor. Mörkröda! Det gick bara inte att motstå, så det blev en promenad tillbaka till bilen för att hämta en plastpåse.

Ja, så nu har jag befriat skogsägaren från en massa lingon, så han slipper tänka på att de står och blir för gamla! Jag befriade honom också från en skock gula svampar. Efter detta började jag bli hungrig, så det blev ännu en promenad tillbaka till bilen, där jag hade en banan. För att vid detta tillfälle nu vara rationell, tog jag även med mobilen för att kunna ta kort på de lingonröda tuvorna. Men där i var minnet fullt, så det blev inget. Hade annars tänkt skicka det till IG, för jag vet att hon också skulle ut och leta lingon. Tänkte skriva, att hittade hon inga så gick det bra att komma till Blekinge.

Som sagt var, när jag länge plockat hade nöden ingen lag, men hjälpen var ju rätt nära... Tanken var att bara utföra detta och sen tillbaka ut i skogen, men sen var det så härligt vid huset att jag blev kvar. Jag satt ju ohjälpligt bättre på bänken utanför huset, än i olika ställningar i skogen!

Jag tog också kort på Banarnes nya väg, fast att bilen stod där. När jag vilat klart och klockan blivit för mycket, tog jag en runda till i skogen tvärs över vägen. Jag fick ju iaf en skogspromenad... Sen körde jag hem.

På kvällen kokade jag lingonsylt medan jag rensade svampen, som jag sen förvällde. Tänkte att nu skulle jag bara haft några äpplen på gång med, men även med bara lingon och kantareller på gång så kändes det i hela köket vad härlig hösten kan vara!!!

Av Lena Carlsson - 17 augusti 2011 17:49

Ja, Birgitta V är absolut en rolig person. Hon ringer och frågar om vi ska

1) gå ut och plocka vårblommor

2) gå ut och plocka nässlor

3) gå ut och plocka blåbär

4) gå ut och plocka lingon

osv osv.

Men hon ringer faktiskt aldrig och frågar ifall vi ska gå ut och plocka svamp ihop!!

           


Av Lena Carlsson - 17 augusti 2011 16:51

Då var jag på linjen igen. On line! Har väl inget att säga egentligen, det var meningen att jag skulle ut och plocka svamp - eller leta iaf - idag men se så kom det ett regn! Jag har äntligen varit inne på torget och köpt blommor, som ska ner till kyrkogården när det slutat regna. Och det är till all skam allt jag gjort idag! Att åka till torget och köpa lite blommor tog mig alltså en hel dag. Dåligt!

Fast dagen är förstås inte över än. Igår kväll rensade jag de nävar kantareller jag hade, samt den jag trodde var en Karljohan. Som alla förstår var det istället en gallsopp, den luktade riktigt illa när jag stekt till den. Urk! Jag hivade ut bitarna, stekta som råa, till mördarsniglarna. Det fanns massor av kantareller att köpa på torget förstås, men alla tog 40:- litern. Det såldes också jordgubbar, vilket jag hade behövt för att koka sylt, men återigen tyckte jag att 40:- för en liter var bra bastant. Jag menar, deras säsong har väl nästan passerat! Jag trodde att de var billigare nu, men de kanske är norrländska förstås. Aja.

På hemvägen besökte jag iaf Smörpundingen. Det var inte så märkvärdigt, men den är ju en sevärdhet. Jag försökte få den att röra sig av ljudet från mobilen, men så hände inte. Det var en tradig väg att gå dit. Apropå väg, skulle jag lämna en grej till en Svensson i Betingetorp. Bara det, att där fanns sju postlådor och på fem av dem stod det Svensson! Kul sånt! Och eftersom det bl.a innehöll pengar så ville jag inte chansa. Fast kanske kunde jag vira in pengarna i något (jag äger inga kuvert) och lägga fotot synligt överst. Så får grannarna besöka varann, det kan väl vara trevligt!

Herregud, det nästan åskregnar ute! Jaja, då växer väl svamparna ännu mer...någonstans... Och blommorna står väl bra i bilen ett tag till, hoppas jag.

Av Lena Carlsson - 14 augusti 2011 10:44

Idag hade jag tänkt ge mig ut och leta svamp, har inga ställen men alltid trevligt med en skogspromenad eller hur? Det regnar men då får jag ju säkert vara ensam iaf! Sen å andra sidan har jag lust att baka något, det vill säga mesta lusten är att ha något till kaffet, själva lusten att baka är kanske inte lika stor, men det är ju det som går åt att jag gör, förstås.

Sen har jag fått en tanke till, men den är det värre med, hamnar nog i hemliga bloggen om den hamnar offentligt alls...m-hm som Frank sa...är ju fråga om bensin också som vanligt! Igår kväll var jag förresten både duktig och stentrött... Körde en maskin tvätt. Och kom ihåg att ta in mattan som jag hade ute. Den har hängt ute i två dagar så den var nog luftad!!!

Vad ska jag baka för något tycker ni? En sockerkaka och schackrutor (såna vi mumsade på Fredriksdal medan vi glodde på Linda Isacsson)? Eller nån annan småkaka? Det får gärna vara lite halv-pyssligt! Men helst med en deg som håller ihop av sig självt, de som inte gör det frestar mitt tålamod för mycket! När man ska göra en rulle och skära av, och degen bara faller sönder i allt mindre och fler bitar åt alla håll, morrrr....    

Jaja, ska jag få något gjort alls så ska jag väl inte sitta här då!

Igår hade jag förresten en såndär Lyckodag: jag hade en ledig lördag! Det kan man väl tycka att jag hade på semestern med, men då hade jag en massa planer som låg framför mig (eller nyss hade misslyckats). Denna lördagen var jag bara ledig, jag var som alla andra i samhället som inte jobbar helger! Halva dagen gick åt till att njuta av detta - andra halvan i G-ås som alla vet!

Vilken dag!

Av Lena Carlsson - 13 augusti 2011 18:22

Idag har jag varit nere i G-ås i Blekinge! Den riktiga varianten alltså. Det som inget kan mäta sig med. De i Älmhult var också där, och så kom Sofie och Marcus en kort stund. Josefssons skulle få nya hyresgäster i stugan och jag skulle se på Herr Arnes nya väg, som han fixat åt sig och sin familj.

Det var banne mig ingen väg. Det var rent sabotage. Både början och slutet var inne på våra ägor. Jag mitt nöt trodde ju att hans väg utgick från stättan, men nähä. Och när jag ändå var igång noterade jag att han kört en påle i sjön.

En gång när Josefssons var där, kom Herr Arne med bil och släp. Han skulle sätta sin båt i sjön vid vår badplats. Man kan ju tycka: hade det inte varit enklare att ro dit? Det är iaf båten som är bunden vid pålen. Varför duger inte träden på land? De har hållit fast våran båt.

Sofie och Marcus är ju roliga: sofforna fullkomligt springer efter dem! Först fick de en i skinn, fast den står i Älmhult nu. Sen fick de en hörnsoffa, och den står i G-ås nu! Det blev inte helt ohyfsat faktiskt, även om jag tyckte att den vita soffan krympte betänkligt i sitt hörn. Men den vänjer sig väl, den stackaren. Förut hade den sällskap av en röd tvåsitsig soffa, så den är liksom van vid att vara störst! Och Vita Rummet får väl ändra namn...

Britt frågade efteråt, om jag inte tycker det är rätt bra nu, att kunna komma och allt liksom är gjort såsom gräsklippning m.m Jo, det är det faktiskt! Skamligt men sant. Och det är lite kul när de nya nu har samma funderingar som jag ibland hade. Hur ska vi lösa det, var ska vi sätta det så det blir bäst...? En klematis jag hittade, fick t.ex ett nytt hem i ett f.d päronträd!

Mat fick jag med, ha-ha ingen ände på fördelarna: de hade med kall grillad kycklingdel, potatissallad, hemmagjorda köttbullar (så välrullade), tomat i olika utseenden, vindruvor och bröd. Mums. Efter det körde vi hemåt i en tjusig karavan på 3 bilar och ett släp. Josefssons hittade kantareller från bilen (otrligt), så Marcus fick en näve. Jag sträckte med ut handen genom fönsterrutan, men tror någon att jag fick något? Ne-ejdå!!


 


Av Lena Carlsson - 12 augusti 2011 18:25

Då så minsann skola andra tider stunda, för denna helgen är jag ledig! Vet däremot att Inger ska jobba på söndag, ha-ha minsann, då kanske hon inte har glömt något sen förra gången... Skulle verkligen vara kul att se henne och Christina (!) i full sväng... Aja.

Jag har fixat en massa småsaker idag, ett viktigt telefonsamtal, besök hos Rooths måleri och undrat vad de ville när de ringde för några kvällar sen (fniss: de ville ha fakta för rot-avdrag!), fixat dammsugaren och äääääääääntligen asat tillbaka köksbordet till sin rätta plats!!!! Så imorgon blir det stor återinvigning, änterligen ska jag få äta mina måltider i köket som andra människor! Jag tyckte först att mattan från Jotex var för liten, men nu ser det inte så illa ut trots allt. Dammsugaren var igenkorkad i röret (så himla ovanligt), så jag tog in en pinne och körde med den. Till slut gick pinnen av, inne i röret, och se då gick dammsugaren igång!

Grannkidzen har ff-helg, de är ett gäng ungdomar där som ska grilla. Jo jo, nu gäller det att suga ut det sista av sommarlovet! AMF gör väl detsamma, för nu är hela semestern slut-slut-slut, vi på solis andas ut-ut-ut... Nej, vikarierna har varit bra.

Just nu sitter jag och velar om jag ska ha fredagsmys här hemma med grillad kyckling, eller köra till Pilås och snylta på dem. Imorgon blir det G-ås 1 iaf. Jag bara måste se Arne Ankas nya väg m.m som han hittat på!

Förut, när jag var ute och hämtade ovan nämnda pinne, spanade jag på mitt plommonträd. Det är alldeles proppat med plommon. Lovar gott, försåtillvida att inte kajorna hinner före! Förra året gällde det praktiskt taget att stå under trädet precis när plommonet föll för att få det. Under körsbärsträdet ligger typ flera hundra bär, marken är prickig, och när jag kom lyfte en hel massa kajor.

Nej, nu måste jag bestämma mig för hur jag ska göra ikväll. När jag slutade jobbet var det meningen att jag skulle kört ner till Blekinge och snott alla kantareller för de i Älmhult, men när jag närmade mig Växjö kände jag att jag nog var för trött för att köra 20 mil sådär. Dessutom kan jag stanna längre imorgon, så det får bli så. Då blir det rena släktträffen eftersom Sofie och Marcus med kommer.

Apropå ingenting, kunde inte Arne Anka skapat en egen parkering, när han ändå gjorde ny väg åt sig? Istället för att parkera rakt i vårt grindhål?

Av Lena Carlsson - 10 augusti 2011 12:53

Jag börjar bli glömsk tycker jag, eller läser jag inte igenom inläggen ordentligt innan jag publicerar dem. Det är ju rätt ofta det blir ett ps. Här ett till!

Jag skrev igår att det visades bilder på träden. Men framför allt var det intressanta texter om träd, det var mest det faktiskt. Så hur kunde jag glömma dem??

Av Lena Carlsson - 10 augusti 2011 12:29

Idag hade jag tänkt att åka in och gå på torget för att köpa blommor, men så vid halv tiotiden, var grannens bil hemma, han som har Elbyrån alltså. Jaha, då tänkte jag att då väntar jag väl lite och ser. Så jag gick ut och plockade krusbär istället, och sen in och rensa dem...bilen var fortfarande hemma. Till slut kokade jag sylt med, och när detta var gjort hade både bilen och tiden susat iväg. Så då var det försent att köra till stan. Roligt va? Så nu blommar det fortfarande på alla gravar utom "min". Naturligtvis har vi en blomsteraffär här, men = msyfaktor 0! Och naturligtvis kan jag ta en runda på torget här med, men mysfaktor = mindre än noll! Och så bäst det är kommer det en åskakuling.

Nu är det bara att sitta här och vänta på att få åka och jobba. En sån rolig onsdag, jag har ju det som alternativ i omröstningen, att man får roa sig på vardagen! Men så är det när man ska ha en hantverkare, de kommer när de kommer, och det värsta är att man behöver dem så illa väl! Tänk jag kunde ju frostat av frysen i källaren idag med om jag tänkt på det, iofs är det väl inte försent än, jag kunde ju ta ut grejerna iaf.

Min korg jag köpte igår har förresten redan kommit till nytta, en skock syltburkar har kommit ner till sin plats i källaren! Och så ska jag stolpa ner till ICA och hämta ut mattan som kommit från Jotex, får passa på mellan skurarna... Det ska bli roligt att äntligen få göra köket iordning igen!!!

Så jag är inte helt igenom sur, bara 75 %...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards