Alla inlägg den 17 augusti 2011

Av Lena Carlsson - 17 augusti 2011 17:49

Ja, Birgitta V är absolut en rolig person. Hon ringer och frågar om vi ska

1) gå ut och plocka vårblommor

2) gå ut och plocka nässlor

3) gå ut och plocka blåbär

4) gå ut och plocka lingon

osv osv.

Men hon ringer faktiskt aldrig och frågar ifall vi ska gå ut och plocka svamp ihop!!

           


Av Lena Carlsson - 17 augusti 2011 16:51

Då var jag på linjen igen. On line! Har väl inget att säga egentligen, det var meningen att jag skulle ut och plocka svamp - eller leta iaf - idag men se så kom det ett regn! Jag har äntligen varit inne på torget och köpt blommor, som ska ner till kyrkogården när det slutat regna. Och det är till all skam allt jag gjort idag! Att åka till torget och köpa lite blommor tog mig alltså en hel dag. Dåligt!

Fast dagen är förstås inte över än. Igår kväll rensade jag de nävar kantareller jag hade, samt den jag trodde var en Karljohan. Som alla förstår var det istället en gallsopp, den luktade riktigt illa när jag stekt till den. Urk! Jag hivade ut bitarna, stekta som råa, till mördarsniglarna. Det fanns massor av kantareller att köpa på torget förstås, men alla tog 40:- litern. Det såldes också jordgubbar, vilket jag hade behövt för att koka sylt, men återigen tyckte jag att 40:- för en liter var bra bastant. Jag menar, deras säsong har väl nästan passerat! Jag trodde att de var billigare nu, men de kanske är norrländska förstås. Aja.

På hemvägen besökte jag iaf Smörpundingen. Det var inte så märkvärdigt, men den är ju en sevärdhet. Jag försökte få den att röra sig av ljudet från mobilen, men så hände inte. Det var en tradig väg att gå dit. Apropå väg, skulle jag lämna en grej till en Svensson i Betingetorp. Bara det, att där fanns sju postlådor och på fem av dem stod det Svensson! Kul sånt! Och eftersom det bl.a innehöll pengar så ville jag inte chansa. Fast kanske kunde jag vira in pengarna i något (jag äger inga kuvert) och lägga fotot synligt överst. Så får grannarna besöka varann, det kan väl vara trevligt!

Herregud, det nästan åskregnar ute! Jaja, då växer väl svamparna ännu mer...någonstans... Och blommorna står väl bra i bilen ett tag till, hoppas jag.

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards