Alla inlägg under augusti 2009

Av Lena Carlsson - 20 augusti 2009 22:41

Shema sa igår att hon, på p-mötet i Blekinge, kände sig förflyttad tillbaka till Kosovo. Hon var lite avundsjuk på G-ås. Det är reda med Shema! Så kunde gott de andra med ha sagt, hahaha!

Vårt nya schema, apropå Shema, var med bättre än vi trodde, undrar lite bara varför man ska börja klockan ett när man har c-tur. Mitt i maten? Det verkar inte så smart, ska man överta nån matning då? Det är ju inte säkert att det går. Och de delade turerna är tillbaka på 10 timmar. Men jag har bara en på fem veckor, tack och lov. På söndagen dessutom, med två dagars ledighet efter. Vi har alltid ledigt två dagar före och efter helg på nya schemat, det är en klar fördel.

Nu vill mina pippilater sova, hoppas de sov en lur innan jag kom hem. Jag ska ta kvällskaffe, annars kan man ju inte sova. Vi höres

Av Lena Carlsson - 20 augusti 2009 06:35

Det lönade sig att jobba den där fjärde helgen! Farmartjänst kom, vi träffades i E-boda kvart över 8 på morgonen för vidare färd. He-he, tyskarna låg och sov i godan ro i knäpptystnaden... De blev raskt väckta när Magnus Jönsson drog igång trimmern! Nåja, har man grannar med planer så har man! Det är inte givet att man bor ostörd hela semestertiden, ens mitt ute i skogen.

Så MJ körde på, jisses han såg ju helt andra saker än hemmablinda jag, och jag kom efter med högaffeln. För den räfsan jag vet jag haft, var borta. Likaså skottkärran. Har man haft inbrott så har man. Det blev att gå med gräshög efter gräshög, en och en, till skogen. Jag höll på tills både jag och tiden tog slut. Då hade jag kören på kvällen!! Efter det orkade jag inte ens dricka kvällskaffe...

Men mötet blev bara så perfekt. Solen sken från en molntussig himmel, gräset som var kvar doftade hö, vi satt ute... Det är precis så jag vill visa upp stället!! Inte ens nya schemat kunde sabotera stämningen, det var inte så farligt som vi trott. Sen vid 15:00 gick tyskarna ner till badstenen. Det var bara det att det gjorde vi med fem min efter, de andra ville ju se sjön med... Då klädde tyskarna på sig och gick igen. Jag undrar när jag kan åka ner och visa mig där igen...



Av Lena Carlsson - 17 augusti 2009 14:45

Nu har jag varit flitig en lång stund, jag har nämligen städat bilen. På morgonen var jag övertygad om att jag skulle få både köra ner gräs med bilen som gräsklippare och asa möbler själv, så jag körde iväg ner mot Blekinge. Men si, i jämnhöjd med Norremark så ringde mobilen och det var Farmartjänst! Vill påpeka att jag stannade på Husqvarnas parkering medan jag pratade i mobilen...

De hade glömt mig och mitt ärende därför att det varit semester och datatrassel. Men imorgon skulle de komma i alla fall! Så glad jag blev! Så jag vände och körde hem igen, med stopp vid Stockö för att ringa Ragge. Men dom stod mitt i ett kok av nio tjog kräftor ("...för när storfiskar'n talar om..."), och undrade ifall jag hade något ärende eller...? Men det fixar sig ändå, det ärende jag en gång hade. Efter det var jag så förtjust att jag for hem och tog elvakaffe en gång till.

Är faktiskt skönt att inte ha något speciellt uppbokat måndag efter helg! Utan bara få vila...

Av Lena Carlsson - 14 augusti 2009 17:06

Nu är det fredagskväll, "det är dags för fredagsmys"! Jag ska jobba lördag - söndag, det blir fjärde helgen på rad som jag är inne och nafsar på. Ve den som försöker ringa in mig nästa helg!! Då är jag 3-ledig.

Mums vilken läcker mc som just stannade här utanför!

Alla på jobbet frågar mig vilka som ska köra till p-mötet nästa vecka. Det har ju faktiskt inte jag ordnat! Men såhär långt tycks ingen ha bil mer än jag, utan de vill åka med mig. Hoppas någon av dom som har semester vill köra, annars står vi där på onsdag med 10-12 personer som ska klämma in sig i en Skoda Felicia! Tur att man kör så man är säkrad en bra plats, ha-ha!

Fast det kanske löser sig fortare än kvickt bara det blir måndag.


Av Lena Carlsson - 12 augusti 2009 13:28

Alltså, jisses... Idag hade jag en stor disk från gårdagen (jo, jag vet att det är rötmånad och det). Sen när den var klar körde jag ner till Blekinge och hämtade en stor till som jag skramlade hem och tog itu med. Så nu är koppar, fat, bestick och tallrikar redo för vårt p-möte nästa vecka! Come on bara! Fast en bricka får jag slänga för den luktade inte väl trots två gånger i diskbaljan. (Jo, vattnet var rent!). Det var synd för den är fin, grön med vit blomranka. Men så är det bara.

Satt uppe och såg, eeeh, det mesta av "Maskerad" i går kväll. I alla fall satt uppe! Måste tillstå att jag somnade ifrån sista halvan av andra akten! Sorry Torsten Flinck! Men den första delen var ju viktigast för där var ju Janne Malmsjö med. Han är go han. Jag vet att jag är löjlig som 5 gånger sökt upp honom efter föreställningen för att säga hur bra han var, men om vi vänder på saken? Tänk om det någon gång, när man går hem på kvällen, oväntat stod någon nere vid ingången och sa att jag gjort ett bra jobb idag? Man skulle ju bli tokglad!! Så, hur barnslig är jag egentligen?


Av Lena Carlsson - 10 augusti 2009 10:07

Jag skulle vilja sticka till Eksjö idag och fika i den där mörkbruna stugan som ser så mysig ut utifrån i alla fall. Men det är 8 mil dit. Känns långt att köra... Ta tåget, nej det går en omväg om Nässjö. Det skulle dessutom ta hela dagen. Tåget lämnar Växjö 12:08 och går hem 16:33 så jag kommer tillbaka till V-ö vid 18:37 (detta är innantill-läsning alltså!). Ja, jag menar, har man nu rest dit så åker man ju inte tillbaka med första bästa igen!! Och jaa, det ska ridas och klippas häck m.m idag som det ska...

Somliga tycker det låter roligt när jag säger att häcken ska fixas. Vad tänker de på tro? De har ingen häck själva runt tomten. Hade de så skulle väl ändå korna hjälpa dem förstås.

Sen tänkte jag baka med, hörde du det Rosrot? Fast vi får se. Det hör ju inte till det som måste göras. Men ska jag få något alls gjort så kan jag inte sitta här. Schas iväg!!

Av Lena Carlsson - 9 augusti 2009 22:10

Idag började jag morgonen på stranden i B-holm, jag och min frukost och det var sååå härligt! En bänk var utsläpad på bryggan - tack för det vem som än gjort det! Det passade mig kanonbra.

Kvällen spenderade jag också på stranden - after work typ, fast på Kopparvägs-stranden. Lika härligt det. Lite kusligare bara, eftersom det mörknade lite fortare ikväll. På så vis är morgonen bättre, då kan det liksom bara ljusna! Å andra sidan är det augusti månsken! Tjusar-August är uppe, han.

Imorgon ska jag till Ramona. Och till stan. Till G-ås för att stajla. Samt klippa häcken här. Och diverse annat som jag också kört ihop tills imorgon. När ska jag inse att det kommer fler dagar??

Av Lena Carlsson - 8 augusti 2009 22:01

Karl-Oskar helg och jag jobbar...! Not so kul. Nåja, nu är halva helgen gjord. Eftersom vi saknar ventilation är livet drypande svettigt kan man säga, så både igårkväll och nu ikväll stack jag  till Kopparvägs-stranden direkt efter. Så härligt!

Fast det var inte lika härligt med alla myggen ikväll... Fyra stycken satt på foten samtidigt och bet ihärdigt. Det kliade nåt vansinnigt när jag körde hem. Om man inte river då så kliar de aldrig mer, men när jag kom hem kunde jag inte låta bli. Så nu är fötterna lite kladdiga av salubrinsalva, detta undermedel mot myggbett.

Nu är klockan 22:15, det är hög tid för kvällskaffe. Imorgon börjar jag inte förrän 12, så härligt. Å andra sidan jobbar jag till 21 alla tre kvällarna, det är mindre kul. Fast vi har ju fått förslag att vi skulle jobba till 22:30 varje kväll. Så vad piper jag för. Skönt att det är söndag imorgon i alla fall, då slipper jag gå ut efter tidningen. Jag kan ligga hela förmiddagen, helt enkelt. Det har aldrig hänt, men jag kan göra det, sa jag!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards