Alla inlägg under januari 2010

Av Lena Carlsson - 18 januari 2010 09:03

När en ledig dag inte blir som man tänkt... Kan man tänka att man ändå inte är ett misshandlat djur på väg till slakt... De har det värre...

 
Av Lena Carlsson - 16 januari 2010 20:48

Jisses vad några timmar flyger iväg fort! Direkt efter jobbet körde jag bort till Inger. Hon var hemma och såg på skidskytte, när jag kom satte hon på kaffe och så blev vi sittande. Babblade och såg på tv samtidigt. Bäst det var hade tre timmar flaxat iväg! Då äntligen ryckte jag upp mig och körde hem. Nu ska jag verkligen fixa lite käk, det går inte att hälla i ens mig hur mycket kaffe som helst på raken.

Det hände en malör eller vad man ska kalla det en kvart innan jag skulle gå hem från jobbet. Hoppas verkligen att vederbörande klarar sig någorlunda helskinnad från det! Det verkade ju så just då, men mycket kan hända efteråt. Annars känner jag mig skyldig, och det räcker fullständigt med hur eftermiddagen var igår. Det behöver inte hålla på så hela helgen.     Jag kan inte skriva avvikelser i parti och minut med mitt namn på hela tiden. Ja det är klart, kan och kan, men det känns ju inte så roligt.   

Jag har lagt in om ttf-ledigt på fredag. Vad säger du om det Majsan?? På så vis får jag ut den där treledigheten Sofie snöt mig på förra helgen, och så blir jag av med några ttf-timmar. Första februari ska man ligga på +-0, jag har +25-30 nånting. Och så får man ha med 25 semesterdagar, jag har 35 om jag läste rätt.

Lika klantig där med andra ord.

Av Lena Carlsson - 14 januari 2010 11:37

Klockan sju hade jag tid inne hos Atteviks för att få ditsatt en motorvärmare i bilen. Jag ska inte säga att jag passade tiden, det var dåligt väglag och bilen framför höll 70 när den drog på riktigt! Jag tänkte till slut att jag kör om den, för den stänkte på framrutan med, men just där låg en bil i diket och blinkade alarm. Strax efter mötte jag blåljusbilar, så den hade väl nyss åkt av. Och då kände jag att nja, jag kan nog ligga här bakom trots allt...

I andra rondellen (den vid kyrkogården), mötte jag en ambulans till. Jag svängde höger, den med, jag tog höger igen lite kvickt...den med! Så jag fick smita in på det där tankstället.

Lämnade bilen, gick upp till Hennings för att fika... Tiden för bilen var beräknad till 3-4 timmars väntan, och jag tänkte klockan är bara åtta, vad ska jag göra hela tiden? Men strax efter ringde Atteviks: jag kunde komma och hämta bilen för de hade inte fått de delar som behövdes! Så nu får jag köra in på måndag igen. Så ja, alla mina ärenden får nu skjutas upp en gång till! Men på måndag ska jag i alla fall vara där inte förrän 10 på förmiddan, då har åtminstone affärer och banker öppet. Då ska det nog gå att fördriva tiden.

Av Lena Carlsson - 12 januari 2010 19:41

Har nyss varit i stallet. Men hittade ingen häst i mörkret i hagen, så jag körde hem igen. Ja, vad skulle jag göra? Jag kunde ju inte gärna knacka på i huset heller, de hade ju knappast gett sig ut och letat. Kallt om tårna var det med i snön.

Jag har kommit på att jag inte skrivit något om nya bilen sen jag köpte den! Jag börjar trivas jättebra med den, AMF har nog rätt i att den är lite större än Felician. Fabian går ju faktiskt dit jag pekar, och går stadigt även på halt underlag dessutom.

Nästa onsdag ska jag på mingel-middag. Vad i hela friden gör man på en sån?? Och framför allt vad gör jag där?  Alla tycks ska dit. Imorgon har vi p-möte på min lediga dag, tisdag nästa vecka har vi team-träff på min lediga dag. I morgon tänkte jag också bli före grannarna med att ta ner adventsstakar och stjärnor. De börjar se lite konstiga ut.     

Nu ska jag smaka av den där lasagnen jag nämnt förut. Den består, förutom lasagneplattor, av en burk hela tomater - morot - palsternacka - lök som tomatsås, samt färskost + fetaost som ostsås just. Den doftade väl i alla fall när jag tog ut den ur ugnen!! Nångång när du skrämt igång din dator förresten, Rosrot, kan du väl masa dig hit, du sa en gång att du skulle lära mig mms-blogga. Det går ju till min stora förtret att göra till kompisar, bara inte hit!

Har ni förresten varit inne på sidan msn? Där är en video med en kille som fullständigt sparkar sönder sin sambos hund. Gullig sambo va?? Men man kan ju också undra, vem i hela friden som ställer sig och filmar det för att sen helt coolt lägga ut det på internet? För vad då? För vad då???!!

Av Lena Carlsson - 12 januari 2010 06:03

Man ska ha god kontakt med sina kroppsdelar. Inatt hade jag t.ex kontakt med fingerlederna som värkte.

Av Lena Carlsson - 10 januari 2010 17:02

Ja, så var det söndag och dags att sikta in sig på ny arbetsvecka som börjar i morgon! Blev inte mycket vila denna helgen, bara en dag. Ute är det ett gräsligt väder, kallt som bara den, även om det inte är köldgrader (-1,8) men det är blåsten som är så himla kall. Idag har tre bilar kört runt, runt på en bana ute på sjön! Det såg rätt härligt ut... men min bil är för ny för såna påhitt! Ha-ha! Allvarligt så undrar jag om isen är så tjock egentligen att den håller en bil, gäller att hålla farten uppe förstås, men Braåsviken är inte den mest pålitliga is jag vet. Från ena hållet kommer bäcken och från andra hållet Mörrumsån. Med Felician var jag också ute på isen och körde, fast rätt nära land ska sägas. Ja ja, det är ju faktiskt bara två saker man behöver veta för att att göra det: hur tjock isen är, och att inga försäkringar gäller om man kör igenom. Sen är det bara att stå på!    

Ett år var isen en meter tjock på Örkensjön. Ändå lyckades jag få den att knaka bara genom att gå på den.

Vi ska få vår nya lön på Nordea-banken. Inte himla smidigt eftersom jag har alla mina affärer på Swedbank. Så imorgon ska jag ringa Nordea tänkte jag. För jag har ingen lust att, varje gång jag får lön, åka in till stan, hämta pengar på Nordea och kuta med dem till Swedbank. Jag har över huvud taget ingen lust att åka till stan varenda gång jag behöver ta ut pengar.

Till mat idag hade jag renskav, och som dessert apelsin- och grapeskivor, som man pressade citron över och sen pudrade lite florsocker. Känner mig nästan nyttig! Nu ska jag fixa Söderströms lasagne. För framtida måltider.

Av Lena Carlsson - 8 januari 2010 17:11

Idag skulle det ju vara extra dyrt med strömmen på förmiddagen. Så jag steg upp kvart över fyra och la in tvätten. Vid halvsju-tiden var den klar, hurra! Ändå lite intjänat. Sen har jag utnyttjat kylan ute till att frosta av frysen. Det tog hur många timmar som helst, men nu är det gjort och det är skönt det! Ser mycket finare ut i frysen nu, och så kan jag dra ut alla lådorna igen!

Denna helgen är jag treledig, alltså fredag-lördag-söndag. Men nog fattas det folk (Empan då!!) så nu ska jag jobba lördag-söndag i alla fall. Så går det när man gläder sig åt en ledig helg. Nästa helg jobbar jag också för då är det min egen helg. Men det är kanske vad man får sikta in sig på framåt. Annars hade jag endel att göra imorgon, helt enkelt det jag inte gjort idag. Men jag får skjuta det till onsdag. Då har jag ledig dag - och då har vi personalmöte. Men torsdag! Då ska jag ju ändå in med bilen till Atteviks och få ditsatt en motorvärmare. Hm ja, då kan jag ju faktiskt löpa runt på stan och fixa ärenden! På ett eller annat sätt, jag menar jag ska vara där redan vid sju på morgonen, då är väl inget öppet, men de öppnar väl med tiden.

Tänkte på det där minglet jag nämnde igår. Även alla vikarierna ska dit. Vem ska jobba under tiden då??


Av Lena Carlsson - 7 januari 2010 16:45

Idag blir det bara sura smileys, i den mån jag sätter dit några. Datorn är nämligen ohyggligt trög och långsam. Jag har bestämt mig för att jag hädanefter bara ska rida tisdagar och strunta i torsdagarna, men att sända ett mail om det skulle ta hur lång tid som helst. Sist jag var i stallet fick jag rida ponny! Det har jag inte gjort på år och dag. Hästen heter Nina och snacka om lyx, hon stod inne i stallet med täcke på. Jag slapp ge mig ut i snö och kyla för att leta upp Herkules i hagen i mörkret. Nina var jättebra och en allmänt trevlig ponny. Jag tror hon är New Forest om jag inte minns fel.

Attendo går nu ut med att alla ska samlas på mingel-middag i februari. Vad ska man göra det för? Hoppas jag jobbar båda kvällarna. Och det blir många möten i februari, så vi ska ställa in oss på att jobba alla dagarna i månaden. Betyder kanske att vi ska täcka upp för varann när vi går på mötena. Eller något. Blir tuffa tag att bli privata, helt klart! Inga lediga dagar inte!

Jag har insett att det inte blir någon semester i år. Blir att stanna hemma! Jo, jag har räkningar från 4 ställen att vänta (Rooths, Elbyrån, bilverkstan och rörmokaren). Samt att jag fick köpa ny bil då dessutom mitt i allt! Kommer inte att finnas ett öre kvar när sommaren kommer. För alla planer är verkligen inte genomförda än, jag överväger starkt att gräva upp mitt avloppsrör och studera det. Man kan ju undra varför det täpper så ofta som det gör.

Passade på att springa ut och flytta bilen några meter. Den stod ganska mitt för grannens på andra sidan. Så om inte bussen kommit förbi...nej, jag vill inte ha färgen avskrapad än faktiskt! Utanför garaget ligger en jättevall som ser mindre inbjudande ut att skotta. Men vill jag inte ha bilen på vägen inatt, och det vill jag verkligen inte, så är det bara att ge sig ut.


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards