Alla inlägg under oktober 2009

Av Lena Carlsson - 10 oktober 2009 11:00

På ett sjukhus, i ett väntrum, sitter de anhöriga till en mycket sjuk person. Läkaren kommer in, mycket trött, och säger:

- Jag är så ledsen. Jag har dåliga nyheter. Det ende hoppet för er släkting är en hjärntransplantation. Det är väldigt riskfyllt MEN det är det enda hoppet. Ni får själva betala för hjärnan.

Efter en lång tystnad frågade någon:

- Okej, hur mycket kostar en hjärna? Läkaren svarade:

- 5000 för en manlig hjärna och 200 kronor för en kvinnlig.

Männen i rummet försökte hålla sig för skratt och att undvika ögonkontakt med kvinnorna. En av männen frågade med ett något triumferande uttryck i ansiktet:

- Varför kostar den manliga hjärnan så mycket mer? Läkaren log åt den något oskyldigt, barnsliga frågan och svarade:

- Det är standardprissättning. Vi måste sänka priset på kvinnliga hjärnor eftersom de ju faktiskt är använda.

Av Lena Carlsson - 9 oktober 2009 17:11

Hördu, om du kan, gå in på "johannajordgubb.bloggagratis.se". Hon har skrivit lite om sin praktik inom åldringsvården. Det var roligt att läsa. Dom gamlingarna hade det bra dom!

Av Lena Carlsson - 9 oktober 2009 16:50

Natten till idag sov jag ingenting. Jag bara är sådan ibland. Men jag ligger kvar ändå, ser det som att jag vilar... Nu har jag jobbat klart för denna veckan i alla fall. Sen körde jag ett litet ärende till Norremark - och på väg tillbaka till Rottne blev jag trött! Inte farligt trött men ändå. Så nu börjar nog natten komma ifatt! Nåja, jag ska inte göra något särskilt ikväll ändå. Se Idol och sen inte mycket mer.Förvånad = gäsp.

Igårkväll, när jag bloggat klart, var klockan 23:00. Då började jag diska. Jag behövde grejerna idag på morgonen, så det var inte så mycket att be för. Nu överväger jag en kopp eftermiddagskaffe, visserligen drack jag en kopp på jobbet ihop med AMF, men måste säga att det hindrar väl inte mig. Och förresten, var inte det kaffe på maten?? Ha-ha  Glad!

Av Lena Carlsson - 7 oktober 2009 11:16

Idag har jag egentligen inte tid att sitta här och skriva, ty jag har några trattisar som pockar på och vill bli rensade. Skryt! Jag undrade ju ifall frosten tagit dem eller regnet vunnit. Tja, det var olika. Fast de allra flesta hade vuxit till sig, det var inte många som frusit.

Igår välte jag av misstag en pappershög som ligger jämte datorn. Det var nog en uppmaning från pappershögen att ha lite ordning! Så jag tog itu med den, la in endel, slängde endel... Sånt jag kunde gjort för länge sen. Bland annat var där två foton: ett på J Malmsjö och mig i Växjö Domkyrka, och ett föreställande stenar i Pilåsviken. Jag satte upp dem, men det komiska är att det på JM och LC välter emellanåt - medan stenarna, som ju alltså är tyngre, står stadigt på plats!  Skrattande!

Sens moral: jag väger inte mer än en skock stora stenar! Jag är säker på att det finns folk som tror det!

Nu ska jag rensa svamp, vi hörs en annan dag!

Av Lena Carlsson - 6 oktober 2009 13:37

Jaha minsann. Det var lite mer under tvättstället än vi trodde. Det var modell bryta upp golvet. Typ fukt. Så nu står toastolen ute i hallen. När inser man att man behöver den - när den som i vanliga fall är instängd eller när man ser den för sig själv i hallen? Just det: nu naturligtvis! Nåja, jag ska snart till jobbet på extramöte, jag får väl gå där. Ovanpå detta fick jag erbjudande från Riksgälden idag, att köpa en trave premieobligationer. Helst ska man ta 10 stycken! De kostar bara 5000:- / styck. Men just nu känns det ganska långt bort, om man säger...

Medan Ottossons började här, var jag hos Ramona! Även om inte vädret var det bästa, molnigt och lite rått, så var det mysigt att höra henne lufsa i de nerfallna löven Skrattande! Det gick en häst till i hagen idag, så jag tänkte att vi nog kunde ta en tur på vägen. Men så hörde vi Lilla Ramona gnägga så ledset och övergivet - hon stod själv vid stängslet - så vi vände direkt. Och harvade på fältet igen. Hade ju varit lite kul annars att kunna ge sig ut någon dag, när det är så fint i naturen! Men verkar inte som det ska bli så.

Det stod en helsida i "Allt om trädgård" om höstgrävning, för och emot. Det roade mig. Man kunde, istället för grävning, ägna sig åt täckodling. Jag har mina skäl... Hur svårt som helst kan det väl inte vara? Och i "Villaliv" stod det om hur man gör om sitt badrum till lyxigt spa. Kanske jag skulle passa på när de ändå är här Flört? Fast förstås, det stod inte vad det kostade, det gjorde det inte. Hmmm...


Av Lena Carlsson - 5 oktober 2009 11:33

Ja hörni, visst har jag tur med vädret? Idag är jag ledig efter helg, och vips är det sol och nästan ingen blåst! Har ni lediga haft det kul i helgen?

Mitt ärende är: har man ont om pengar och inga utgifter i sikte, så ska man skaffa sig. Så man får lite kramp i alla fall. Jag tänkte byta matta i toautrymmet idag, och när jag ändå var i dom tagen så tänkte jag på att fixa tvättstället med. Det har runnit lite långsamt en tid, och nu ännu långsammare. Fram med pumpen och på med varmvatten! Hej och hå, är man husägare så är man! Och jodå, nu rinner det full fräs igen. Bara det, att vattnet rann inte rakt ner i röret, utan droppade ut på halva vägen så att säga... Fick hämta en spann, och satte en såndär papphistoria som är i mitten av hushållspapper ni vet, som rör. I det läget ångrade jag att jag använt så varmt vatten. Jag fick ju typ glädje av det en gång till. Det finns ju en liten "skål" man ska ta bort och rengöra (det är där det rinner ut), och när jag skruvade dit den igen, märkte jag att hela röret gippade.

Ja, så nu sitter jag och väntar på Ottossons! Han trodde inte att det var något allvarligt och det tror inte jag heller, men fortsätter det droppa så blir det ju allvarligt.

Annars hade jag planerat att ge mig ut och se om mina trattisar har växt av regnet eller kolat av frosten. Men man ska inte planera. Nu har Midas ett dun som fastnat vid vaxhuden nånstans och han får inte bort det. Och eftersom han inte är så tam att han direkt lider av det, kan jag inte hjälpa honom heller.

Av Lena Carlsson - 3 oktober 2009 17:40

Alltså hej alla människor, har ni sett vilket härligt höstväder vi har??! Jag jobbar hela helgen så mig kvittar det fullkomligt lika förstår ni! Ha-ha! Jojo, man ska inte ha för roligt åt dem som ska jobba helg medan man själv är ledig. På hösten kan det bli sånt här väder. Å andra sidan är jag glad att jag inte har rid-dag idag...

Ikväll är jag bortbjuden på tacos. Det var rätt bra drag i maten på jobbet med idag, grekiska färsbiffar men det var såsen som tog plats. Så det passar mig rätt bra att få tacos ikväll, hålla stilen liksom.

Ja, och så är det schysst att bli bortbjuden: då sparar man maten hemma. Hi-hi-hi!

Det är roligt med mat, även om jag inser att jag aldrig kommer att hinna med alla rätter som jag ser. En vecka fick jag via tidningar 31 recept. Det får jag säkert andra veckor också, jag räknar dem bara inte.

Jösses, nu stormar det! När jag kom hem rev jag faktiskt ner de sista äpplena ur mitt lilla träd. Sniglarna ska inte ha alla, de har minsann lagt beslag på det största som dunsat ner! När man jämför äpplets storlek med snigeln (typ 1 cm lång) undrar man ju lite hur de tänker...

Av Lena Carlsson - 2 oktober 2009 09:35

Igårkväll var jag ute en tur med Ramona, det var ju torsdag. Det dröjde ända till kvällen innan jag masade mig iväg, och sen innan jag övertygat Ramona om det roliga i kråksången, hade det blivit riktig kväller... Det var +6 grader när jag körde dit, kallt, men när vi väl kommit igång var jag uppvärmd! Vi skulle skritta runt på vårt fyrkantsspår tänkte jag, men innan vi ens gått ett varv tvärstannade hästen och sträckte upp sig... En bit bort stod en älg lika uppsträckt! Som tur var stod Ramona vid grinden, så hon hade liksom säkerheten inom räckhåll. Alltså blev det älgen som shappade till slut. Eftersom fältet är uppbökat ägnade vi oss åt serpentiner. Jag tyckte också att vi kunde trava lite, men det blev mest skutt med bakbenen. För anser Ramona att trav är onödigt så bockar hon!

Det var mysigt på något sätt att rida i månens sken!

Fast jag fick inte rida så länge som jag tänkt mig, för plötsligt försökte lilla Ramona att ta sig ut ur hagen. Eftersom strömmen inte var på så bara tryckte hon sig mot trådarna, mer och mer. Och hon är ju bara två år så hon kan inte så många kommandon än, så för att inte ha två hästar att jaga och ett trasigt stängsel, fick jag hoppa av Ramona Pettersen som ett skott och jaga bort lilla Ramona med spöet. Det fanns liksom inget annat att göra. Ja, och sen vågade jag inte rida mer, för lilla R var ju vid grinden direkt igen. Sen när jag skulle köra därifrån (då kände jag hur kallt det var igen), stod de och nappade varandra i manen. Så mysigt!

Nyss skakade min undulat Flye på sig så han höll på att ramla av pinnen. Och fick ett hack av Midas.




Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards