Alla inlägg under oktober 2009

Av Lena Carlsson - 21 oktober 2009 22:38

Igår kväll skulle jag vara duktig och hälsa på en tant. Eftersom hon inte hör när man ringer på dörren ifall hon har tv:n på (och med ålderns rätt, fyllde 90 i somras), brukar jag ringa in. Men igår gick det 8 signaler utan att lyset tändes i köket. Jag la på, ringde igen, 4 signaler. Nej, ingen tant! OK. Jag tänkte då hälsar jag väl på nån annan då, hm det finns ju faktiskt en person där jag har ett fat att hämta! Denna människa har en hund. Det är roligt att ringa på där, för hunden kommer springandes och skäller och morrar, men matten kommer inte! Och jag kan inte låta bli att skoja med hunden... I alla fall, ingen öppnade där heller.

Så då körde jag en ruggrunda istället! Det är utmärkt nu i oktober att köra ruggrundor, eller för den delen gå om man nu vill det. En sån runda går ut på att köra ut på landet där det är mörkt och lite kusligt, det ska vara långt till nästa gatlykta... Eller så går man där det är många stora träd som man bara anar som skuggor, och de susar och tappar löv... Det är ruggigt!

Meningen med ruggrundor är, att man är så himmelens tacksam när man kommer in i samhället igen!

Lite som efter Gudrun Storm, jag trodde aldrig jag skulle bli så lycklig över att se en tänd gatlykta! Den fanns i grannsamhället. Nätter är otroligt mörka utan gatljus. Och de blev ännu värre när det gick förbi nån bil. Då lyste den ju upp några sekunder, sen blev det ännu mörkare!

Nej, så där var ett tag när Lena inte körde några ruggrundor! Det behövdes liksom inte...


Av Lena Carlsson - 20 oktober 2009 15:13

Vill först upplysa famoja om, att det är inte jag som kör full gas och det skriker i däcken. För det mesta, som sagt, är det Ekeborna som blir drabbade  Tungan ute! Har du frågat Rosrot? Eller Vonka-plonka?

Igår bakade jag bröd, det blev 5 limpor med olika namn. Två avlånga och tre runda. En av de avlånga skulle ha blivit en och en halv eftersom grundreceptet var på 3 limpor, men när jag kom ihåg det, hade jag redan fått en så fin limpa av degen att jag inte ville ta sönder den igen. Så den blev stor den! Jag har för mig att en jobbarkompis sagt, att hon smörjer dem med kaffe och honung efteråt. Om jag inte minns fel? Fick för mig att pensla med mjölk och honung, men honungen var absolut av en annan åsikt. Den sprätte iväg ner på golvet.

Förut idag körde jag en maskin tvätt, kulör. Sen iväg till stallet. Där är ju bara så lerigt nu i hagarna, och Ramonas ben var därefter. Så när jag kratsat hovarna var jackärmarna lika leriga dom... Så nu går tvättmaskinen igen. Frågan är bara var i jösse namn jag ska hänga det. Det har jag ingen aning om.

Nu ska jag inmundiga (se vilka ord jag kan) eftermiddagskaffet, sen ska jag iväg och köpa morötter och palsternacka till middagen. Här ska ätas rotfrukter idag, jag hade coronsås igår. Aj-aj-aj!

Ser att Midas fått en prick över vardera ögat. Undrar vad det är. Men han kvittrar i alla fall, och vänder sig ibland mot spegeln och skäller på den. Flye ser inte piggare ut han, de har haft två sena nätter förstås. På grund av mig.

Av Lena Carlsson - 19 oktober 2009 10:34

Jag kom på igår, att jag började blogga för tidigt. Typ tre månader så där. Nej jag skojar, men jag fick tanken att jag kunde ju tagit inspiration av Anna Anka (en gång var det någon som hette  Anna Skipper. Remember her, någon?) i bloggen. Kallat mig Lena Lergök och uttalat mig hejvilt om saker, precis som Ankan gör. Så hånket är det väl inte hur åsikterna blivit, hennes åsikter är ju minsann inte dåliga ibland de heller.

Nu sitter jag och väntar på att mina två degar ska jäsa. Det ska bli bröd. Färjestadens ljusa och Mohedabröd. Hoppas inte Ottossons ringer om att de kommer, för petitesser som påklädning har inte blivit av än. Morgonrocken sitter ju så löst och ledigt på! Igårkväll var jag ett uttröttat vrak, ändå såg jag "Brottskod: försvunnen" fast det började 00:00. Nåja, jag somnade ju ett antal gånger, men det gör jag ju till Rapport (19:30) med. Och sen kvart i ett var det skööönt att lägga sig!!! Gällde bara att stänga av hjärnan så fort som möjligt.

Nu hörs min musik bort till Rosrot igen, för nu är det "Did I tell you" med Jerry Williams på radio!! Dansa på Rosrot! Hoppas inte de där två traktorerna utanför stör för mycket bara.

Av Lena Carlsson - 17 oktober 2009 22:12

Ikväll tänkte jag bara fråga er mina läsare: är det OK att spela hög musik i bilen en fredags- eller lördagskväll? Det tycker jag. För seriöst, när skulle man annars göra det? Fast jag tycker det är lite pinsamt att göra det där det är 50, alltså inne bland hus. Det är där jag menar med min fråga. Brukar försöka pinna mig igenom såna ställen så fort som möjligt! Ikväll var det B-torp som fick sig en omgång, annars brukar det vara Eke. Jag vet inte varför alla bra låtar måste spelas just när jag kör genom Eke.

Än så länge har jag i alla fall kunnat behärska mig från att rusa ut och "dansa i månens sken". Fast det har frestat ibland, det har det... Att jag "dansar naken under stjärnorna" lär ni dock aldrig få se, för det har inte frestat däremot. Det blir så himla mycket extra pyssel och plock. Flört. Ha-ha!

Nu har jag jobbat halval helgen, bara andra halvan kvar! Skönt det! Sen är jag fri två helger, det låter bra tycker jag.

Av Lena Carlsson - 16 oktober 2009 10:06

Jaha, igår skulle kören sjunga på äldreboendet här. Jag höll på att skriva ålderdomshemmet - hur gammalmodig är jag? I alla fall. Vi skulle sjunga ihop med pensionärskören, d.v.s de skulle sjunga igår och vi en annan dag, men så kunde vi inte någon annan dag, för det var alltid någon som jobbade. Så det slogs ihop. Hmm - jag var den enda som kom från vår kör. Gunilla som jobbar på stället skulle kommit ner, men icke då! Den andra var hostig. Och A-C Svensson ringde mig redan klockan sju på morgonen, hade fått annat att göra. Så ja, där stod hela kyrkokören på en person! Sonja kantor lovade dock att nya kantorn skulle sjunga med mig, de två sånger som inte pensionärskören hade.

Skedde det så? Nee-eej !!! Eller ja, den ena. Bara det att hon klämde i med diskantstämman, som jag aldrig varit i närheten av. Dessutom har människan absolut gehör. Kul det. Och till andra sången, "Se på din värld", spelade hon. Så jag fick sjunga den själv (ja, ihop med Sonja, men ändå).

- Det är bara att klämma i, det lät så bra förut!

Det fattar ju var och en att det inte gjorde. Men å andra sidan, de gamla kanske hörde lite dåligt.

Vi började förresten alltihop med sånger som bara pensionärskören kunde. Så jag stod som ett fån och fick mima. Jag har inte en aning om hur t.ex "Flygarvalsen" går.

Så hem, byta kläder och upp till Ramona! Bara hon fick välja grind, så gick hon snällt med ut ur hagen. Hon var klippt precis som de andra, och på baken hade någon klippt ett hjärta! Hon var så fin!! Sen har hon fått en utebox, så hon kunde stå med en halvdörr stängd, och titta ut. Vi stövlade runt i ridhuset, utförde lite dressyrövningar. Sen ville inte Ramona gå in igen. Alltså, hon är den enda häst jag vet som hellre går in i ridhuset än ut!!

Av Lena Carlsson - 14 oktober 2009 18:02

Idag på förmiddagen var det ju soligt och fint väder! I alla fall inifrån. Så jag planerade hejvilt både långpromenad och svampletning. Vet ni vad jag valde? Att stanna inne och städa!! Jag tyckte själv att jag var konstig. Fast det var behövligt, förstås. Fast jag hängde inte ut mattorna, då vet man aldrig var man fått hämta dem i blåsten. Det blev att skaka dem en och en (de sista två var ganska motiga).

Medan jag våttorkade köksgolvet, hängde jag upp mig på korkmattan där. Alltså, skåpluckorna är gräddvita (fet gul grädde), tapeterna stämmer in i detta (bara någon nyans gulare) och korkmattan är beige! Är inte detta lite färglöst? Jaja, tapeten är mönstrad med bär, men ändå? Så jag beslöt att en blå matta skulle lysa upp! Sagt och gjort, jag begav mig upp till Rooths måleri.

Ja, ni som hänger med i modet vet naturligtvis redan hur det gick. Just nu finns inte blått att få tag i. Nu ska det vara svart! Man ska ha svart golv i köket! Det vill inte jag ha. Men svart är dessutom det enda som finns att få tag i. Däremot hade dom korkmattor med trämönster, alltså så det ser ut som trägolv. Men de var också svarta. Jag fick låna hem två bitar, en svart och en i blåton (!). Och den svarta gjorde sig till all förtret bäst. Men när jag tänker på det...jag tröttnar snart på svart och då får jag göra om det...hm! Obestämd. Jag tror det får utseende av att jag inte städat klart fast jag gjort det, på något sätt. Så jag får väl leva blekt till modet ändras! Glad

Av Lena Carlsson - 14 oktober 2009 09:16

Jaha, så blir det en liten sammanfattning idag igen! För nu är det på tredje dagen, och ni som jobbar på Solen i allafall vet, att så många dagar får det inte gå! Aj-aj, nu blir det medicin...

Jo, i förrgår var jag aningen sen till jobbet på morgonen. Inget panikartat, men aningen som sagt. Vad händer då? Jo, jag hamnar bakom en bil som, som värst, kommer upp i den ansenliga hastigheten 40 km/h! Jag blev helt stressad och började sjunga "snälla snälla snälla, jag ber dej snälla snälla snälla...", men det hjälpte ju inte. Insåg att valet var att 1) bli tokig eller 2) komma försent till jobbet. Inga bra val, utan jag körde om. Bergis satt den andra föraren då och muttrade om fartdårar!

På jobbet skulle jag ha en elev så det var jag lite nervös för, man vet ju aldrig. Men detta visade sig vara en klockren tjej. Hon var på hugget och tog för sig från början. Sen skulle det tas prover, så då skruvade jag upp mig för det, eftersom jag inte gjort det på sex år (!!!). Men i alla fall de 4 första rören gick bra.

På kvällen läste jag en bit ur Mark Levengoods bok. Han skrev om hur han, i likhet med vissa andra, tränat inför Vasaloppet och dessutom pratat vitt och brett om det. Sen när Dagen V äntligen kom, hade han vinterkräkan. Jag kände igen mig, träna träna och babbla babbla - bara det att jag hade ingen sjukdom att skylla på sen. Men nästa år, dåså!!

Igårkväll red jag. Eftersom älgjakt så får vi inte rida ut - och vem vill? Så vi harvade i ridhuset, jag och en privatryttare vars häst kallas Natta. En gång erbjöd jag Ramona att trava.

- I så fall ska det vara fullt bus! sa hon, la öronen bakåt och vippade med bakdelen. För att vara ardenner är hon en hejare på att bocka, så nja... vi fortsatte skritta. Vi får se på torsdag.

Igår när klockan ringde 05:15 var jag sååå trött, men tänkte att imorgon såhär dags sover jag som en sten! Nån som tror det blev så? Ha, när klockan inte ringde idag 05:15, vaknade jag ändå - pigg som en lärka! Är det roligt va?

Av Lena Carlsson - 11 oktober 2009 17:11

Ja jösses, vilken dag. Steg upp vid 7 och stoppade i mig frukost. Sen var det upp till Viås och kören. Det gick...ja, det gick i alla fall. Hade kommit till några sånger i onsdags verkar det som, så dom hade jag inte på papper, än mindre i minnet. När vi skulle sjunga första sången, "Halleluja, Halleluja" så kunde jag inte hitta den i min hög, så jag fick klämma i ändå. Nu är det ju en enkel sång så det var inga problem, men man känner sig ju lite lagom dum när alla andra har den framför sig utom jag, det syns liksom lång väg att jag inte hittade min. Hm! Rynkar på näsan

När vi trots allt sjungit oss igenom hela gudstjänsten, var det kaffe i församlingshemmet. Med Smålandskringlor och drömtårta. Smått sprickfärdig - hade behövt en stadig promenad - styrde Anne-Chathrine och jag kosan mot Sandsbro och hennes släkt där. Hon som bor där är så smart att hon trummar ihop hela släkten för att fixa hennes trädgård. Smart det! Men idag var de - givetvis - redan klara och satt runt bordet och åt middag. Stön!

Efter maten naturligtvis efterrätt, och naturligtvis ostkaka. Guld i mun. Sen skulle de andra åka hem. Vi diskade, ändå någon form av rörelse. Sen, ja, sen kaffe på det. Men man har ju faktiskt en gräns, så det var väldigt många kakor framsatta i onödan! På hemvägen uträttade jag ett litet ärende, sen körde jag över Rottne hem, och direkt jag kom hem gick jag en promenad i regnet. Det var tråkigt men tvunget. När jag väl var hemma var klockan 17:00, och jag hade precis missat reprisen av "Lyxfällan". Duktig klant.Rynkar på näsan

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards