Alla inlägg under april 2011

Av Lena Carlsson - 10 april 2011 19:33

Ja så var det söndag då! Och det fina vädret fick jag med, så visst har jag nu äntligen tvättat, hängt ut och fått torrt! Åååh vad lakan och påslakan doftade gott! De kom ut vid tio-tiden och fick hänga hela dagen, eftersom jag inte var riktigt säker på hur varmt det var i luften. Nu såg jag att solen går ner i säck så det tycks vara regn på gång, men nu får det gärna komma, ha-ha! Det molnar på över sjön.

Jag själv har fixat i trädgården, inte allt kan jag säga men en god del. Klippt ner buskar och andra strånkar, rensat ini häcken (där folk dumpar sina godispapper samt en massa taxikvitton!?) och letat pinnar från nyårsraketerna. Det fanns inga, obegripligt nog. Jag blev riktigt trött ju av denna idoghet!

Kände, att nu får snart Svenssons säga vad de vill, jag vill ha ner häcken till marken och se hur den ser ut i nerklippt skick. Grenarna är enorma. Jag såg för mig hur jag hade en vacker, välskött (jag??) rabatt hela vägen istället. Så uppfriskande det skulle bli! Och inte en enda bilist skulle kunna klaga på att blommorna är för höga och skymmer sikten! Frågan är vilken sorts blommor / växter jag ska ha. Men det hinner jag ju ta reda på, det går ändå inte att klippa ner häcken förrän till hösten nu.

Svenssons säger att "jag får inte såga ner och ta bort häcken, den är så välväxt och fin!". Men jag är trött på allt papper som folk häver i den. Iofs slänger de väl in det på tomten direkt sen, så gör de hos andra. Jaja *suck*

AMF gick förbi förut. Med raska steg spänstade hon ner för backen till sina svärföräldrar. En stund efter hade bilen med kommit dit. Kul, hur kom den dit?

Nu molnar det minsann på riktigt. OK, jag ska ändå inte ut mer ikväll vad jag vet.

Av Lena Carlsson - 9 april 2011 22:21

Hurra, idag har jag gjort det: varit nere i Blekinge och röjt i trädgården! Dragit alla stora äppelgrenar åt skogen, så nu är vägen framkomlig till utedasset av den orsaken i alla fall, ha-ha! Det känns verkligen bra att äntligen ha gjort det. Var så bra väder idag, sol från molnfri himmel och lagom varmt, riktigt varmt. Var bara en gren som var alldeles för tung, ja två förresten. Fast den andra då satt fortfarande delvis fast i sitt träd, inte lätt att ta med sig den!

Jag fick kryssa endel när jag asade grenarna, för det var "fullt" med snödroppar i gräsmattan, och påskliljorna är på väg upp. Synd att sabotera dem. Det var väl bara en snödroppe som låg ner när jag var klar.

Inne skulle en soffa och en säng byta plats och rum. Soffan var lätt, sängen blytung. Dessutom tror jag att jag bröt av ett ben på sängen. Tänkte lite stilla att det var väl tur då att jag inte bröt benet på mig själv, men det hade ju blivit samma resultat kom jag på sen: hammare och spik! Jag ska inte påstå att jag räfsat hela tomten och dessutom moppat och sopat golvet inomhus, men det hinns väl. Den tunga delen är avklarad. Däremot är jag inte på det klara med möbleringen i "vardagsrummet", för 1) för att få plats med sängen fick jag ta ut även korgstolen och 2) för att få rum med den hyfsat i nästa rum fick jag jaga iväg en brun stol som stod väldigt bra där den stod. Det måste nog till att jag flyttar korgstolen, jag såg för mitt inre öga bara inte vart.

När jag varit såhär ohyggligt duktig, satt jag ute i solen och tänkte en stund, sen ryckte jag upp mig. Tänkte ta en promenad bort till Arne L, för röjer han upp hela skogen kan han väl hjälpa mig med den tunga grenen på gamla äppelträdet. Jag gick och gick, förbi L:s gård, och det blev en entimmes promenad i skogen. Enda orm jag såg var en kopparödla. Den blev till all förtjusning inte ens jag rädd för. Den är ju bara en ögla, jag menad ödla utan ben! Då var det värre att passera L:s hage - för där gick två tjurar, och de var inte små!!! Eftersom jag nu dock växt upp sida vid sida med "Arne J-sons tjurar" (150 stycken, från kalv till 3-åringar), började jag på lagom avstånd att prata med de här. Resultat: de tittade inte ens på mig, de tuggade gräs. Arne sa sen, att den bruna är "så snäll att man kan klappa den", medan den svarta Highland cattel'n, som hade horn, inte är att lita på. Brukar ju vara så med de som har horn.

När klockan var fem, upptäckte jag att jag var så hungrig att det liksom var nödvändigt med mat. Så då körde jag hemåt, tar ju ändå en stund och solen var på nedgång. Det är besvärligt när den kommer för lågt. Stannade vid Rävemålet för kaffe och fralla, tänkte att jag köper kinamat i Växjö sen. Fast när jag väl var där, så var jag för feg, satt i bilen och lurade på hur jag skulle göra och hann så intala mig att jag säkert skulle skämma ut mig ifall jag gick in. Så jag körde hem, och fixade nån sorts thaimat här. Blev något superstressigt, eftersom jag började laga maten två minuter innan "Körslaget" började. Stressad och hungrig var ingen bra kombo. Sen ovanpå det åkte Team Casper ut, så lika bra att jobba nästa helg. För vem ska man nu rösta på, ja hårdrockarn såklart men nog hade jag hellre sett att han som fick stanna, hade åkt ut. Jaja, det var inte mitt fel att det gick så.

Imorgon ska jag äntligen få tummarna ur och tvätta de där sängkläderna jag svamlat om en tid, det ska ju bli fint väder, och så ska jag rycka upp även denna trädgården. Fast är är det mer småplock, men det är många fler som ser det här!!

Enda "ormen i paradiset" i G-ås var de där plåtarna på taket på hönshuset, det har åkt ner ännu fler, och kommer att åka en till för den flaxade ordentligt. När ska plåtisen från Kallinge rycka upp sig tro? Ju fler plåtar som åker ner desto dyrare blir det ju för mig? Aja, framtiden problem. Men jag är frestad att ringa Älmeboda bygg på måndag. Men då kommer de väl dit samma dag, och då blir det ett fasligt rabalder.

Av Lena Carlsson - 8 april 2011 09:54

Tänkte en hel del om den här dagen... så t.ex att det är dags att börja fundera på vad jag ska packa ner till resan? Det anses vara vår där och långt kommet...men här är det iskallt ute ju, så det inspirerar inte att ta med sig tunna kläder! Vad innebär en vår i Tyskland egentligen? På bilderna av de där pråmarna är folk klädda i kortärmat, men vem har sagt att de inte är tagna på sommaren.

När jag öppnade denna sidan, kom jag på att jag är ledig idag. Inte så dumt att komma på... För innan så tyckte jag som vanligt, att jag får skynda på lite. Nej, behöver jag inte! Idag intog jag en engelsk frukost: rostat bröd med marmelad (hemgjord!), bacon, ägg (skulle blivit poached men blev...förlorat), vita bönor i tomatsås, apelsinjuice (nypressad)... Samt förstås kaffe. Så jag lär nog stå mig tills ikväll idag också. Roligast höll jag på att säga, var juicen. Det stod i boken "litet snålt glas juice", så jag tog fram ett gammalt sockerdricksglas. Sen pressde jag ett apelsin, och det blev så mycket saft att det inte fick plats i glaset! Än kan de, apelsinerna!!

Varför, kan man sen fråga sig, finns det speciella sockerdricksglas? De är köpta på 60-talet skulle jag tro.

Jo som sagt, iskallt idag. Jag hoppades på väder för att tvätta och hänga ut sängkläder. Blev det förstås inte något av. Men jag får nog asa mig ut och rensa i trädgården, mycket som kommit upp ur snön och mycket som blåst hit. Ack ja. Annars skulle jag, som det känns just nu, tyvärr och till allas bedrövelse, kunna sitta här och skriva hur länge som helst. Men så ska man ju inte bete sig. Bättre jag klurar ut hur jag ska göra med mitt paket från Telia. Det är till tv:n, de vill att jag ska byta box osv så att jag kan se program jag missat, ja ni vet om man jobbar kvällen som somliga, kan man "med en enkel knapptryckning" se om programmet som gick tidigare på kvällen. De flesta säger "gå inte på det". Jag vet inte. Tre av de fjorton dagarna på ångerrätten har gått. He-he, och så har jag ett gammalt paket som ska sändas tillbaka till dem också! Det borde jag också göra idag, jag menar när det är gjort så är det, och det bara ligger här och tar plats. Jag kanske krafsar ner en rad imorgon om hur jag gjorde...


Av Lena Carlsson - 7 april 2011 10:48

Nu Knudsen kom jag på ordet: reslust! Jaja. Det är likadant varje gång, bara att acceptera att jag lider av resfeber. För som alla vet: reser gör jag ju ändå en hel del!

Har ni märkt vad härligt det blåser ute idag? Det knakar i huset när det tar i som värst... Jag menar det blåser härligt ute för att jag ännu inte behövt gå ut i det, ha-ha! Jo en morgonpromenad, för jag lämnade bilen på verkstan och fick ju faktiskt gå hem därifrån. Stör mig lite på, att jag inte redan på morgonen tänkte på att tvätta lakan, det hade ju varit riktigt effektivt att hänga ut dem! Undrar om det blir samma förträffliga väder imorgon.

Denna helgen är jag treledig. Ja, vad är det att säga om det. Bra förstås! Jag ska fixa trädgården, det ska jag en helg efter alla grannar. Idag såg jag att de löv jag inte räfsade upp i höstas, blåser in till grannen, den granne som är arga på garaget! Jaja inte alla löven förstås, men endel, och inne hos dem står en full säck... Något från deras trädgård är den ju fylld med! Deras löv t.ex Så får nog säga att det blåser åt fel håll något... Fast jag tänkte göra som AMF: köra sönder löven med gräsklipparen. Kan bli kul att se grannarna ifall jag tar fram gräsklipparen i helgen! Fast Bladhs har ju redan invigt grillen, så vadå.

Av Lena Carlsson - 6 april 2011 15:41

Nu är det bara 14 dagar kvar ungefär till resan. Och som vanligt känns det nu för dystert, för jag har resfeber. Vad ska jag iväg och göra, tänk så lugnt  jag haft det hemma! Tänk på allt som kan hända: bussen välter, båten välter, jag kommer bort där i Tyskland och hittas inte...ja, det är så mycket som säkert kan hända.    Jag borde aldrig resa bort. Och sen tänker man på andra som åker själva över hela jorden. Medan jag ska med på en bussresa! Rimligen händer ingenting. Och någon nytta ska jag väl ha av passet jag nu ändå skaffat,   !

Usch vad jag är trött. Tänkte göra en massa i trädgården i eftermiddag, men känner man efter först så... Dessutom sitter källardörren fast, iaf om man försöker öppna den utifrån. Och jag som måste ta ut sommardäcken idag! Inte kul att rulla de tunga spektaklen uppför källartrappan. Fast jag har gjort det förut. Haha, det är skillnad på trädgårdsarbetet, det kan jag skjuta till helgen! Ja, jag vet att alla grannar ligger före, och vi får se... Det värsta är väl att sparken fortfarande står framme. Så jag behöver verkligen få upp källardörren. Och snöskyffeln ser också lite malplacerad ut. Å andra sidan ska ju Gunilla glads man komma och sätta dit en ny dörr nångång, så jag får väl se det som att det blir lättare nästa vinter.

Nu ska jag ägna tillvaron åt att ha resfeber igen.


Av Lena Carlsson - 4 april 2011 19:56

Idag slutade jag jobbet kvart över fyra, och gick därifrån halv sex... Starkt va? Jag gick upp igen efter mötet, skrev rent det jag kladdat ner för hand, och så ville chefs-Bom ha några papper som vi fyllt i. Jag letade...och letade...och letade. Shema letade, Lina letade. Icke att vi hittade dem! Jag ringde några personer, den ena svarade men inte den andra. Hjälpte inte alls. Till sist fick jag gå ner och säga som det var, och det var inte alltför populärt. Men efter en stund kom Shema med en god idé. Så vi gick upp igen och fixade det hela, tack vare henne! Bom sa visserligen två gånger att jag måste gå hem och inte fick ha mer övertid, men jag sa att jag redan stämplat ut. Vad jag gör på min fritid är ju min sak, ha-ha! Så till sist kunde jag lämna ner pappren igen, och när jag skulle gå hem sa Bom "Bra Lena, det ordnade sig!". Fast det ju egentligen var Shema som ska ha äran...

Det var vår ute, så jag köpte mig en glasspinne. Sen körde jag till Vartorp och skulle mumsa den i solen, fast så himla varmt var det inte. Däremot var det en fin liten vårbäck som porlade så trevligt, och på andra sidan vägen forsade den i ett litet vattenfall! Så jag tog en promenad uppför den, en ridväg, tänk så härligt det hade varit att skritta fram där just idag! Hela promenixen tog 30 minuter.

Sen körde jag verkligen raka vägen hem.

Nu har just "112 - poliser" börjat, hade tänkt se det. Inte för att man lär sig något av det, som man gjorde av "112 - på liv och död", men ialla fall. See you!

Av Lena Carlsson - 3 april 2011 22:26

Jaha du Poulsen, nu har jag "som skulle jobba helgen" klarat av den! Din tur är kvar! Idag steg jag upp tidigt, inte så tidigt som jag tänkt först - det var så mörkt ute så jag blev lite mörkrädd så - men före sex iaf. Sen hade jag sjöfågel-otta. Det är sånt man får ha när göken inte har kommit än. Man kör helt enkelt till nån sjö med öppet vatten där det finns sjöfågel av nån sort, och så har man kaffe och smörgås med, enkelt som så. Det gick förbi en och annan bil men annars var där lugnt. Några änder satt på varsin sten, en skock andra satt på rad på iskanten, och resten simmade. Bäst det var kom en mink eller iller eller något liknande, den hade lite svårt att ta sig fram för isen varken bar eller brast. Till slut simmade den med raska tag ut till fastare is.

När jag började känna mig lite dum som satt där körde jag hem. Duschade, slängde i en maskin tvätt, satte klockan på ringning till tio och sen la jag mig och sov igen. Kvart i tio ringde AMF och frågade ifall jag kunde börja tidigare, för vikarien hade blivit sjuk. Vikarier får inte bli sjuka! Vi bestämde att jag skulle gå halvett till nio, så gick Majvor kvar till tio. (Detta gav mig kalla fötter när jag skulle gå hem, tänk om jag får skit för det... En hel timme tidigare gick jag hem...).

Studsade ner i källaren och hängde upp tvätten, sen fixade jag frukost. Mumsade den lite snabbt framför Nyhetsmorgon, och fick på så vis en liten dos av det iaf. Sen tog jag ett tag med dammsugaren (nej, det kunde inte vänta!), och så var det dags för elvakaffe, påklädning och köra och jobba!

Jo, ni som nu undrar, jag var klädd även under sjöfågel-ottan! Men inte mer än att jag snabbt kunde byta igen när jag kom hem! Och apropå ingenting, så var AMF också inne i stan när Poulsen och jag var där. Tänk att vi fikade på varsitt ställe alla tre, vi kunde ju haft riktigt trevligt på samma ställe... Halva personalstyrkan liksom! Aja det kanske blir fler tillfällen.

Av Lena Carlsson - 2 april 2011 17:20

Så var halva helgen avbetad kan man säga. Har jag egentligen bara söndag kvar, fast sen ska jag ju jobba måndag med.

Måndag eftermiddag har jag ett möte.

Tisdag har jag ledig dag, då ska jag vara på mammografi vid 13:15, sen utbildning på jobbet 15 - 17. Sen ledig hela kvällen, fatta detta!

Onsdag jobbar jag som vanligt.

Torsdag ska jag lämna in bilen till verkstan på morgonen för att få på sommardäcken. Sen börjar jag jobba vid 14, har möte 14:30 och jobbar vidare sen.

Fredag ska jag hämta ut passet.

Så nästa vecka lär nog röra på sig!

Har ni tänkt på vilket fint väder det har varit, bara jag började jobba igen? Istället för det där regnet när jag skulle till Blekinge. Poulsen gjorde sig märkvärdig över att jag skulle jobba helgen (pst! Hon ska jobba påsk!). Men snart kan man ju egentligen lättare räkna vilka yrken som inte jobbar helg. För att inte tala om de stora affärernas öppettider.

Nu ska jag strax börja fixa kvällens mat. AMF reagerade över att jag skulle göra:

Tomatsoppa med ris, feta och basilika

Auberginegratäng med mozzarella och morotssallad

Glass med apelsinsås

Trerätters! Jag? Jo, jag får för mig det ibland. Vill säga, det där med glassen sa jag inte, men hon tyckte ändå att såpass. Men vadå, hur himla komplicerat är det att göra en soppa? Och det är ju ändå ledig lördagkväll.




Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards