Alla inlägg under januari 2011

Av Lena Carlsson - 9 januari 2011 11:52

Idag läste jag resten av morgontidningen som kom igår. Den som spar han har - tidning alla dar! Det står iaf, att det är olagligt att ta med sig sopor hem från sommarstugan. Om så mycket som ett kolapapper, så är man skyldig ha soptunna med tömning året om. Jaja - vill de köra upp till mig vintertid och plöja sig väg i djupsnön (eftersom jag inte är där och skottar) så visst. Men som läget är nu så vill de inte det, och de gånger jag är där utöver sommar, tar jag hem det som blir.

En undran förresten: får jag ta hem disken därifrån och diska hemma? Och ta med den ren nästa gång? Och ifall jag äter ett äpple i sommarstugan - kan jag då inte slänga skrutten där jag är, det går ju ändå tillbaka till naturen?

Jag har förresten tagit med det jag skulle slänga i komposten, i egen bil, och slängt där, på ett särskilt ställe (i tomtgränsen, men på egen tomt). En av gångerna blev jag t.o.m stoppad i Växjö (de nyutexaminerade skulle ut och jobba!), men hon sa inget om det (trots att bilen luktade skurk kan jag tillstå). Så mycket för den olagligheten.

En sak till stod det, som jag dock står utanför. Man får inte sätta in pengar åt sitt eget barn, utan att båda  föräldrarna skrivit på. Detta får mig att tänka på en mamma, som skulle ta ut pengar åt sitt barn. Det fick hon inte, om inte barnet självt skrivit under (mamman sågs väl som "bud"). Barnet var tre år.

Min mamma skulle fyllt år imorgon. Så nu överväger jag, ifall jag ska lägga en blomma eller tända ett ljus. I så fall ska jag tända ljuset ikväll (jobbar till 22, he-he) för imorgon börjar jag jobba 7:00, det blir så hiskeligt tidigt då...

Och förbereda mig för ännu en sömnlös natt, blir alltid det när jag slutar 22 och börjar 7:00 nästa morgon. Den andra denna helgen, bingo. Vet inte hur jag ska komma tillrätta med det. Det sägs att man ska stiga upp samma tid alla dagar, men vem vill stiga upp 05:15 en ledig dag??? Idag har förresten min granne skottat, rätt att det inte snöade vare sig igår eller inatt. Hm!!

Av Lena Carlsson - 8 januari 2011 18:38

Gud skapade inte stress, han sa bara att vi skulle skynda oss. Cirka en timme tog det för datorn att komma så långt som ända hit. Jag fick stänga av och börja om alltihop, då gick det på två röda...

Det stod i tidningen idag om skönhet som gör ont. Tatuering t.ex Javisst gör det ont - men bara när de gör den. Sen är man pyntad resten av livet! Sen på en annan helsida stod det om en kvinna, som "mår bra med Botox". Hoppas hon vet hur Botox testas på djur, att det slutar med att djuren sakta kvävs (de mår kanske inte fullt så bra, och är inte fullt så lyckliga). Men kan slå vad om att hon högaktningsfullt inte vill  veta det. För sånt vill inte folk höra talas om. Men det anses som ett av de plågsammaste djurförsök där är (de djurens sexliv blir nog inte bättre heller). Ja, som jag skrev i rubriken: antingen är jag dum i huvudet eller avundsjuk.

Ja, just nu dör djuren i massor ute i världen. Människan har kanske orsak att passa sig (åtminstone endel av oss). För vad gör vi när alla djur är förgiftade och döda? Det där med fåglarna t.ex De behöver ju mat nu, och är man då ute efter något speciellt, ger man dem förgiftad mat. Det är bara en gissning av mig! Experterna står rådlösa stod det på löpsedeln - vilka experter? Iofs köpte jag inte tidningen, då hade jag kanske vetat det. Aja, det är inte lätt att vara barnslig. Eller avundsjuk!

Av Lena Carlsson - 6 januari 2011 18:39

Jah, god planering ger tid över! Det är ju det de säger  på jobbet, att vi planerar dagen fel när vi inte får tid över! Ha-ha-ha! Det kommer folk till mig om en timme ungefär, och redan nu har jag pajen i ugnen. En kasslerpaj. Och vips fick jag tid över till att blogga ett inlägg! Sen ska jag duka och sånt, men jag vet minsann inte var - vid bordet eller framför tv:n? Beror ju på när de kommer! Vi ska se "Göta kanal 3", ska båda se den så kan man ju lika gärna se på samma tv. De tyckte först att jag skulle komma dit, men jag är ju så ofta där att det är pinsamt, så jag var en aning envisare. Ha-ha! Till kaffet ska de få semlor minsann!

Igår såg jag Filips och Fredriks årskrönika, tänk vilka misstag man gör. Det var inte bra många minuter i taget enligt mig. Ja, sen är man så dum att man tror att det ska bli bättre. *suck, att man aldrig lär sig*

Snö och snö och snö... Skottar mig fördärvad. Grannarna med. Idag gick förresten den nya grannen förbi och kommenterade snön och skottningen, han jag skrivit om innan som jag tror är taxichaufför. Han var trevlig. Igår skulle jag in till stan, redan innan jag lämnat B-ås hade jag satt bilen i två drivor... Trodde att det är säkert inte meningen att jag ska komma till stan (jag skulle ha tag i kalkonfilé, det finns inte här), det händer säkert något längs vägen. Men det gjorde det inte, jag träffade t.o.m Johan Lindstrand, förra prästen här. Trevligt! Det var bra på hans tid, nu är varken han, kantor Sonja eller kören kvar. *suck igen*

Nej, nu måste jag rycka upp mig och fixa vidare. Det är tre saker kvar att göra: skurspannen ska inte stå framme, dammsuga sistan och varför inte tvätta håret, kan väl se socialt ut? Behöver klippa luggen, men ja, inte just nu.

Av Lena Carlsson - 4 januari 2011 10:14

Det var värst vad Gud har skottat snö från molnen inatt! Men han såg inte så noga efter var han hävde den istället...

 
Av Lena Carlsson - 2 januari 2011 13:47

Jag stängde av datorn nyss, för jag skulle se Fångarna på fortet, reprisen. Jag hade rättat mig efter tiden som stod i tidningen. Som alla förstår var den fel, och programmet var så gott som slut.

När jag satte på datorn igen, tyckte Telia AutoStore att jag skulle uppdatera. Någon som tror dock, att programmet svarade? Nej, det gjorde det inte. Fast det går inte att avsluta det heller.

Så erbjudandet kvarstår. Får se vad jag hittar på nu istället. Skulle behöva aktivera in Lina på jobbdatorn t.ex., kanske skulle köra dit och sabotera den med? Inte för att jag vill åka dit, utan ändå. Så kan de inte skälla på dokumentadministratören för att det inte är gjort. Såvida inte bilen havererar på vägen dit förstås.    

Av Lena Carlsson - 2 januari 2011 13:19

Igår skulle jag göra nyårsfest-mat! Ja, för på själva Nyårsafton var det både smörgåstårta och sen fläskfilé med potatisgratäng på jobbet, och sen på kvällen var jag i P-ås! Så får man göra det man själv skulle vilja ha, så att säga, dagen efter! Dt var iaf nyårsdagen... Hm ja, så hade jag en halv creme fraiche, typ 1 dl alltså. Först gjorde jag risgryns-pannacotta. Där ingick det just 1 dl creme fraiche. Så jag hällde i det.

Tilläggas kan, att jag på morgonen var och handlade.

Sen gav jag mig i kast med (mandel-)potatisplättar med löjrom (utan mandelpotatis, de är så dyra). Naturligtvis ingick där 1/4 dl creme f... M-hm... Det var ju väldigt lite, det hade jag kunnat avstå i pannacottan...men nu var det såhär... nåja, det jag inte visste om hur det ändrade smaken i potatisplättarna, led jag ju inte av! Det gick säkert bra ändå... Däremot skulle det varit creme f även ovanpå plättisarna sen, ihop med rödlök och rommen då.

Så var det räkrullarna. Hacka räkor, blanda med dill, majonnäs, citronsaft och nej...det är inte sant: creme fraiche! Jag fick helt enkelt speta iväg till Rottne och fixa detta. På min trappa var rena isen, så det var inte kul.

Idag skulle jag beställa lite från ellos. Med datorn. Nån som tror att det gick? Nejdå! Jag hade glömt lösenordet som vanligt, och det gick väl att få tag på - men de sände det till min gamla mail-adress! Försökte lägga in ny - gick inte. Försökte registrera mig som ny kund - gick inte. Stenkört hur jag än gjorde. Fick ringa upp dem.

Igår kväll såg jag Stjärnorna på slottet. Hur mycket ska vi slå vad om, att jag jobbar den kvällen som Marie Göranzon har sin dag?

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards