Alla inlägg under juni 2010

Av Lena Carlsson - 15 juni 2010 20:28

Vilket lattjo väder det är här just nu: bakom mig har jag sol, vid sidan är det snudd på åskmoln och rakt framför är det en regnbåge! Det åskade inne i stan förut vid halv fyra-tiden, hoppas det inte blir mer än så. Idag har jag varit på lönesamtal, det var inte alls så farligt som jag trott. Tvärtom var chefen riktigt trevlig, det är nästan första gången jag upplevt henne så! (Herregud). Sa att jag satt alldeles för låga poäng på mig själv, dem skulle vi höja! Sa också en hel del om samarbete på vår avdelning, det var särskilt bra sagt, visar på att människan har koll trots allt...

Jag klurar på vad jag ska ha till kvällsmat, det är knepigt det... Imorgon är jag ledig, så visst jag kan tänka länge än. Men allt tänkbart ser ut att vara djupfryst, det är en början och ett faktum! Jag kanske skulle steka min kalkonbit, den ska ju ändå stekas imorgon annars?

Tänk att så många människor lyckas göra en höna av en fjäder - och så finns det de som lyckas göra en hel struts av samma fjäder!!!

Av Lena Carlsson - 13 juni 2010 23:01

Nu börjar jag bli riktigt trött så nu får jag skriva fort! Jo, nu har vi haft vår konsert "Människan och skapelsen" med Ingmar Nordström. Det var så roligt!!!   =  +  =   . Dessvärre höll jag på att säga så hade jag velat säga det till IN efteråt, men man kan ju säga att det var inte bara jag som ville säga honom något. Och publiken måste förstås få första tjing. Jag tänkte att han nog skulle vara med och äta smörgåstårta efteråt så då kunde jag passa på istället. Men det skulle han inte. Aja, det kanske kommer fler chanser.

Även fast jag haft "ögonkontakt" med mina äpplen hela dagen, för att komma ihåg att ta med ett till pausen mellan övning och konsert, så kom det förstås inte med något. A-C däremot hade med ett äpple och la ner ett till mig med, och så tog hon med extra mycket kaffe "ifall någon hade glömt". Som belöning för detta, fick hon bjuda Ingmar N ur sin termos! Eftersom hon även tagit med kakor till oss, fick han hälften av dessa med, och så bröt vi resten och tog halva var. Fast faktum är, att det var jag som sa, att hon ju hade lite extra kaffe med så Ingmar N kunde få! Så, även om hon fick äran, så stänkte en droppe på mig med!

Det var absolut fullsatt i kyrkan. Och efter konserten stod folk upp och applåderade!    . Det har bara hänt en gång förut, då hade vi sjungit med Musica Vitae. Så det var ju inte vår förtjänst, kan man säga (synd det). Då fick kantor Sonja fnatt, och vi tog "Låt oss tacka och lova Herren" en gång till, och då började folk klappa takten! Det lät kul. Har aldrig hänt innan vad jag vet!!

Av Lena Carlsson - 13 juni 2010 14:32

Igår var jag lika klantig som vanligt. Jag hade min egen mobil i byxfickan på jobbarbrallorna, och ja, naturligtvis blev den kvar där. Så idag när jag inte kunde hitta den hemma, fick jag ge mig iväg och se fall den var kvar på jobbet. Jag tänkte ifall den låg framme på bordet i källaren, kan ju vara lite onödigt! Men den låg i byxfickan - å andra sidan vad skulle den ligga där för. Ut i bilen igen, vad gör jag då, jo fintar bort bilnyckeln. Den fanns inte nånstans!! Det var några minuter som inte va så roliga, innan jag kom på att leta i påsen där jag har jobbarnycklarna.

Sen tänkte jag handla när jag ändå var där. Då kom jag på att jag bara hade en tjuga. Så där sprack det, fick köra hem.

Om en och en halv timme exakt börjar vi öva inför kvällens konsert med "Människan och skapelsen". Vid 18 är det dags!! Vi har fått order om att parkera bakom församlingshemmet, så att "publiken" får plats framme på vanliga parkeringen. Fick just en god idé: tänk om Kennert kunde skjutsa upp A-C och mig sen? Då blir ju en ruta ledig om min bil står i P-ås! Efteråt kan vi kanske behöva en 25 minuters promenad om vi ätit smörgåstårta. Ska man våga föreslå det på ett sms? Fast han har väl annat för sig förstås.

En och en halv timme kvar - och jag vet inte vad jag ska ha på mig än!! Känns som Moment Stressmoment. Typ. Och så får jag väl för all säkerhets skull leva utan kaffe till efter konserten. Ajajaj, blir inte lätt...

Av Lena Carlsson - 10 juni 2010 16:35

Jag bara undrar ifall det är någon som blir inspirerad till att jobba i trädgården, av det här vädret? Inte jag iaf! Det är ju iskallt, jag menar såhär års ska man sitta ute på kvällen och inte vilja gå in, istället sitter man inne och vill inte gå ut. Annars har jag blommor som ska ut i krukor, plantor som ska ner i jorden och gräs som växer. Men att gå ute och frysa samtidigt? Plantorna funderar jag på att ta in i källaren över helgen, för då ska det ju bli ännu sämre väder.

Idag har jag iaf skruvat ihop skåpet jag köpte på IKEA, naturligtvis minus att jag fick ihop gångjärnen, och så har jag ringt endel samtal. Alltid får man veta något, och så får man endel frågetecken uträtade. Jag hade egentligen massor att göra idag, har man bara en ledig dag i veckan så ska ju allt göras då + att man ska vila också! Körövningen gick väl rätt bra igår iaf, de oooh-ställen som inte sitter nu kommer ju aldrig att sätta sig heller. Vi ska vara sommarklädda på söndag, det blir också ett krux. Dessa kläder, aldrig vet man vad man ska ta på sig!

Och nu vet jag inte vad jag ska skriva om heller. Hörs en annan dag.

Av Lena Carlsson - 8 juni 2010 20:13

Ja nu skrynklar det ihop sig minsann... På söndag är det dags att sjunga ihop med Ingmar Nordström! Imorgon är sista övningen, och inte vet jag om oooh-partierna sitter än nu... Jaja, det lär väl visa sig, annars får jag väl mima i vanlig ordning. Att mima ett o är väl inte så svårt...

Mer som kryper närmare är min födelsedag. Nu ringde en person till och anmälde sig och sin sambo, rätade ut endel frågetecken. Jag skulle behöva ställa en fråga, ja, nu kom jag på en som säkert kan svara på den! Annars är ju liksom bekantskapskretsen inbjuden, så den kan jag ju inte fråga! Ja, kantor Sonja då... Hm ja, allt ska ju inte gå på räls... Jag får nog ändra lite i mitt program, å andra sidan kanske jag inte måste ha det, men alla måste i alla fall få veta att de får mat och inte bara kaffe. Har jag lärt mig längs vägen!

Jag har så gott som bestämt att jag inte ska sluta som medryttare, men nu är det bara för mycket... Det finns inte tid just nu. Hoppas jag kan komma tillbaka senare, men det är ju inte säkert. IG på jobbet tycker att jag ska sluta helt och hållet, men när jag kom hem och skrev hästarnas namn, kände jag att nej, jag kan inte bara ge upp dem! Nu ska jag maila Poulsen och se vad hon säger om mitt samvete!

Av Lena Carlsson - 7 juni 2010 09:04

Nu har jag fixat ett badrumsskåp - ja då fick jag inspiration till annat! Om det nu är genomförbart? Får fråga grannen... På IKEA hade de ett tjusigt skåp - som jag inte valde - med lampor var sida om ist f en ovanför som jag har nu. Hm, det var ju riktigt snyggt? Så, ja, Elbyrån behöver nog inte göra sig besvär på några veckor än! Jag menar, innan jag monterat ihop skåpet lär ju ta tid, blir kanske på semestern! Och så fixat de där lamporna, nu fanns de naturligtvis på IKEA, bara som en händelse, men jag var för snål och så iddes jag inte börja röja runt och leta efter lamporna dessutom. Eeehh...tror jag det är bättre att köra tillbaka bara för det? Nej, jag tror att jag hittar några i Växjö!

Efter detta for jag ner till G-ås förstås, för var ska Nationaldagen annars firas? Jag skulle ta hem gräsklipparen. Där fanns inget att göra, om jag inte ville klippa gräs förstås. Men jag höll igång ändå! Ja, det var mygg inne, mygg ute, mygg nere vid sjön, en mygga i bilen - det enda som hjälpte var att röra på sig hela tiden! Så jag måste ha sett stirrig ut som gick omkring eller viftade på mig hela tiden!

Idag ska jag göra en kaka till p-mötet, tvättat har jag redan gjort och ska hänga ut lakanet (hoppas på uppehåll!), så ska jag ringa 3-4 samtal, städa får vara för Tobbe kommer ikväll med... Ja, sen ska jag skicka ett mejl till, och så har vi rehab-möte i efm, och si sedan ska jag jobba kvällen! Sen har jag en skock plantor som ska placeras ut, så ja, jag får nog återkomma till denna sidan en annan dag!


Av Lena Carlsson - 5 juni 2010 21:59

Någon därute, som heter ellen, har kommenterat och frågat ifall jag tror på Gud? Ja, jag har ju varit med i kyrkokören i en massa år, så det har ju påverkat. Kan jag väl säga.

Har varit i Älmhult idag, hälsade på Denny och Britt först. De var i sin kolonistuga, ett mysigt och framför allt lugnt ställe. Men alla var inte sams därute, det var ju den här Ulla-Britt... Hon stal utan vidare från dem som bodde där, inte bara utomhus utan även inne i stugorna. Så fort nån var ouppmärksam - och det är man ju, man har inte hela tiden järnkoll på alla grejer! - så var hon framme, snabbt! Den enda hon tycktes ha respekt för var Molly, Dennys och Britts hund. När Molly kom farande och skällde stack hon till väders illa kvickt! Ja, för hon är en kråka, inget annat.

En person hade t.ex bakat en sockerkaka och hade i kassen för sin fikastund i stugan. Kassen var inomhus. Detta hindrade som sagt inte U-B, hon tog sig in och tog hela kassen i näbben och flög iväg. Men som sagt, Molly höll sin tomt ren.

Jag undrar om jag ska fortsätta vara medryttare. Tycker det är flera gånger som det inte blir, det kommer saker emellan, och sen ska man ta igen det en annan dag och då hänger det efter. Som i tisdags, då var jag alldeles för trött inte minst i huvudet. Jag var nästan helt slut. Då måste jag ju egentligen ta igen det imorgon. Men då ska jag till G-ås, och för det första vet jag inte när jag kommer hem därifrån, och sen är det annat att göra och man är trött igen. Nja, tål att tänka på...

Av Lena Carlsson - 4 juni 2010 14:10

Nu är min lilla renovering snart klar, om en timme ungefär räknar Tobbe med att han gjort sitt. Sen vill jag gå och lägga mig och sova lite! Jag hade klockan på ringning vid 4 idag, chansade på fint väder och slängde in en filt i tvättmaskinen. Sen kunde jag i vanlig ordning inte sova mer, vilket jag annars hade tänkt mig. När den filten var klar hivade jag in nästa. På så sätt kunde jag hänga ut två stycken i solen sen. I går kväll fick jag för mig att sätta på nytt påslakan, då luktade alla sängkläderna målarfärg... Så jag är glad att det är sommar och att jag kan hänga ut dem på tork, det verkar ju som om att jag får tvätta allihop!

När Tobbe är härifrån, kommer i bästa fall Ottossons och sätter dit toastolen igen! Den står i hallen nu, men stundtals är det illa svårt att vara utan den!!

Mina fåglar är lika trötta som jag. Min frukost fick jag förresten för mig att äta i P-ås idag! Men där var bryggan ut till bordet sönder och det blåste kallt inåt, så jag rundade sjön ut till B-holm istället. Där blåste det ute på storsjön men inne i viken var det lugnt och solen stod på. Det var sååå skönt, jag drog fram en träsoffa åt mig. Efteråt hade jag kassen med tidningar och en jacka som kudde och la mig till vila, det var ännu skönare! Fick inte somna i solen bara...

Solen skiner fortfarande sålänge inte molnen skymmer den för en stund. Får nog tvätten torr jag...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards