Alla inlägg under maj 2010

Av Lena Carlsson - 19 maj 2010 13:12

Igår när jag mailade och bloggade, var klockan en hel del. Så när jag var klar, kvart över elva på kvällen, hängde jag knappt ihop i ett stycke. En del av mig orkade bara sitta kvar på stolen, en annan del ville snabbt i säng, men mellandelen måste absolut ha kaffe! Dessutom var jag nästan lika hungrig som trött, övervägde att koka gröt för det går fort och är lättätet, men kände att till och med det tog för lång tid, jag skulle inte orka hålla mig uppe så länge. Så det fick bli något ännu mer lättgjort.

När vaknade jag sen idag då? Kvart i fem!! Gick ut för att hämta tidningen. På gången ut låg en krossad snigelsnäcka - och en mördarsnigel som åt på den. Det var ingen vidare bra start på dagen, typ. Dessutom hade inte tidningen kommit, utan jag fick ge mig in igen. Sådär tio minuter senare kom den, och då fick jag ge mig ut och se de där äckliga sniglarna igen. Jag menar, jag var ju ändå tvungen att se var jag satte fötterna så jag inte klev på dem!

När jag tagit en kopp kaffe och läst lite tidning, gjorde jag hel frukost och fortsatte på inslagen väg. Sen kröp jag ner igen. Fem över nio väckte telefonen mig, men det var något call-samtal (såndär som vill sälja eller ställa frågor) så jag struntade i det. Nästa gång jag såg på klockan var den tio över elva. Steg upp!

Just nu söker jag efter Blekinge hästskjuts, men de tycks inte ha sidan kvar. Synd! får väl leta vidare vid tillfälle. Däremot har jag fått kontakt med Värdshuset, och de hade ledigt den kvällen. Tjo-ho!

Av Lena Carlsson - 18 maj 2010 23:02

Nu börjar c-son bli riktigt trött i ögonen! Ville bara säga, att igår av alla trötta kvällar, gick min hjärna igång på högvarv vad gäller idéer till födelsedagen! En tanke var t.ex "vad ska vi göra när vi tröttnar på att sitta och babbla?". Ja, om vi nu skulle tröttna på det alltså! Kom jag att tänka på allsång, men inte den vanliga sorten, utan "vilka kan vi utantill?". Den som leder det hela, typ Sonja då, säger vad låten heter, och så ska vi kunna den någorlunda.

Ja, sen tänkte jag att jag kan ta vänner och bekanta till ett visst Värdshus. För det är aldrig någon som vill följa med dit, men nu ska de inte få veta innan vart de ska. Ja, förutom Sonja då, för Kenneth är redan tillfrågad om att köra ifall jag får tag på något bra fordon. Så nu ikväll har jag, förutom körövningen, mailat till värdshuset, Kenneth samt Konditori Cecil. För man har ju tepartyt i trädgården att tänka på med. Jag är fortfarande inte helt övertygad om datumet där, bara så gott som. Grejen är att endel jobbar, det är synd att gå förbi endel. Om de nu hade velat komma villsäga. Jag får kanske studera schemat en gång till.

Nu måste jag gå och lägga mig, vi hörs imorgon.


Av Lena Carlsson - 16 maj 2010 20:34

Ibland ska man ha tur, ja... En familj har just hämtat min gamla tv, mannen trodde att han skulle kunna fixa till den och sen behövde deras granne den. Eller så ville frun ha den i barnens rum. Jaja, inte kattskit att få en tv gratis! Frun var för övrigt Matilde på jobbet. Hon åkte med mig hem idag, och jag tog mig för att fråga ifall hon kände någon stark person.

- Min man är rätt stark, sa hon då. Jag menar, 90 kilo tv är inget jag bara tar under armen och går iväg med. Men det gjorde han!

Imorgon ska jag skaffa en modul så jag får in 3:an och 5:an igen. Och några kanaler till, typ.

Nu har jag jobbat helgen klart, det känns kan jag säga... Varit en rätt jobbig helg. Nu vet du det Poulsen! Mest fysiskt men även lite av den andra sorten, vi kan ta det oss emellan på nåt sätt. Nästa helg är pingst, och då är vi som jobbat nu, lediga!! Roligt va Poulsen? Ja, så jag har inte gjort något mer än jobbat denna helgen.

Jag överväger ifall det inte är tid att åka till Blekinge till helgen. Gräset växer väl där med, antar jag. Och så måste man ju se så huset står kvar!!

Av Lena Carlsson - 13 maj 2010 20:53

Igår sa jag på jobbet, att imorgon ska jag antingen ha gökotta eller börja dagen med en runda i elljusspåret. Ha - jag gjorde bägge delar! Fast inte samtidigt, först gökotta, ja, skogsfågelotta vid sjön i Lilla Heda. Sen det andra.

Det kröp en svensk skogssnigel i LH, och jag undrade för mig själv hur den ser på livet. Hur kan de bara veta vart de är på väg egentligen? Om de rätt har ett mål med sin färd, så tar det ju sån himla lång tid att ta sig dit, att de borde glömma det under tiden...

Det var förresten ingen bra tid att gå i elljusspåret, för det var massor av sniglar där med. Man fick se sig för hela tiden. En måste varit en korsning mellan svensk/spansk, den var otäckast av dem.

Jag sa också igår, att när jag kommer hem ska jag äta frukost, och sen lägga mig igen. Gör man nånsin så, när man äntligen har en ledig dag? Nejdå! Jag satte igång att baka bröd! Italienskt lantbröd, och så satte jag en deg till kalljäst bondbröd. Fast det skulle stå kallt tills ikväll, så på eftermiddagen fick jag dra igång ugnen igen. Så jag bakade vetebröd - smörrutor - samt bondkakor och sirapskakor med.

Så nu ikväll är jag allt lite trött! Tänkte krypa i säng tidigt, inte lägga mig men ta kvällkaffet där och lösa korsord eller något. Det är så kusliga moln ute, undrar vad de vill. Imorgon kommer de från avc och ska installera nya tv:n. Jag undrar verkligen hur jag ska få ut den gamla. Atlet, någon?

Av Lena Carlsson - 12 maj 2010 17:57

Jaha, så tar vi några dagar igen! I morgon är jag ledig = bingo. Just nu är jag aningen småjäktad, är hemma en timme och ska kolla mejlen = gjort, blogga, äta, duscha, vila... Sen är det kören som väntar. I söndags gick faktiskt bra, det var fler än jag som sa "det gick bättre än vi trodde i onsdags!". Överlägset värst var "Hear my prayer". Översta raden sjöng en ensam sopran, nästa rad vi kör-sopraner, sedan altar - tenorer - basar... Och eftersom basarna kom in först, sen tenorer osv. gällde det både att hålla reda på var sopranen var och var basarna var. Samt sitt eget då förstås! Men jag kan tänka mig att den är vacker att höra på, och vi fick applåder efteråt. Å andra sidan fick sopranen applåder varje gång hon sjungit, så det kanske inte var så mycket ägnat åt oss ;-D!

Så har jag köpt en ny tv, den gamla bara la av. Jag satsade på framtiden direkt och köpte en LED-tv, som jag fick be grannen om hjälp att bära in... För armarna räckte inte till! De må vara platta men de är långa!!

Min ridning blev också av igår, det var lite segt att ge sig iväg men dit kom jag. På hemvägen från jobbet gick jag ett varv i elljusspåret, sen hem och vila 30 min och sen till stallet. När jag kom ut till hagen lämnade Mumsan de andra hästarna och kom till grinden med långa kliv. Så jag är väl inte helt omöjlig! Ridningen gick bra, vi gjorde som vanligt inget märkvärdigt. När jag kom hem från stallet, hade jag så ont i fotsulorna att jag helst inte ville gå på dem.  Så jag kröp i säng tidigt, men väl där så fick jag ont i vänsterbenet också. Aj-aj-aj! Igår nös jag med, och idag har jag lite snuva och ont i pannan, AMF påstår att det är typiskt allergi. Jag vet inte.

Av Lena Carlsson - 8 maj 2010 18:31

Idag stod det om Vårstädning i morgontidningen med underrubrik "Kan du städa?". Ja, och sen dess har jag städat! Det vill säga jag har fejat runt i köket mest, och jag började ju inte vid sju på morgonen precis! Men jag har tagit en massa grejer som jag inte tar i vanliga fall, och märk väl: jag har försökt vara miljövänlig också! Så jag har så långt möjligt använt citron, såpa, Coca-cola, salt och bakpulver. Men ibland fick Ajax rycka in också. Jag avslutade hela rasket med att byta gardiner, så nu har jag gardiner med pelargonior på!

Visst låter det hemtrevligt?!

Jag undrar ifall jag ska ha lust att städa mer imorgon? Kanske köra rent tvättmaskinen (citronsyra, halvt program, 90 grader)? För att inte tala om runt fågelburen, jag menar där kan man alltid  ta.

Jojo du Poulsen, så fort repade jag mig! Ha-ha! Men har du nån aning om, när vi ska feja kylen och svalen på jobbet? Om nätterna? Och när ska jag göra allt datajobb jag har? Om nätterna med antar jag? Någon sa att jag får göra det hemma, men jag har ju inte det programmet i min dator. Vet du förresten ett tips på mot dålig lukt under vasken: ställ dit ett glas vodka! Man kan även ha en vaniljstång i glaset (som tilltugg, hi-hi). Gissa om man gjorde det på jobbet, vad folk skulle tro att det vore vatten, nosa i det och oooh, vad det luktar illa!! Jag öger ingen vodka, annars kunde jag prova hemma först... Men vad som ger väldoft är, när man fejat ur kylen, en halv citron. Mmmm!

Nej, nu ska jag gå och duscha mig själv. Sen får vi se vad lördagnatten bjuder.

Av Lena Carlsson - 7 maj 2010 18:17

Visst låter min rubrik lite som en boktitel? Men jag såg idag att det är så, det är inga blad på fruktträden just, men gröna knoppar. Björkarna däremot är gulgröna.

Jaha, då har jag börjat göra en pizzadeg! Tänkte göra egen pizza till mitt fredagsmyyys, det ska vara paprika, champinjoner, gul lök och vitlök. Med andra ord vegetarisk. Igår letade jag ju efter recept på fjällröding, jag hittade 24 stycken! Nej, jag läste inte igenom allihop, jag tog det som mest motsvarade vad jag tänkt mig samt att jag råkade ha alla ingredienser hemma! Huvudet och stjärtfenan slängde jag i sjön, gläder väl någon fiskmås. Fast jag vet inte ifall de flyter, de kanske sjunker och skrämmer livet ur någon annan fisk, jag menar mötande fiskar måste undra vad som hänt kroppen till det där fiskhuvudet?

Idag är det verkligen bara så rysligt väder, jag steg inte upp förrän tjugo över tio. Trots denna min lathet, har jag tagit mig tid att gå min runda i elljusspåret! Det var ju folk på fotbollsplanen, och kan de så kan jag! Sånthär väder var det i Norrköping förra året, när jag var där och skulle till Kolmården. Måste säga att jag satt på N-köpings station och övervägde att åka hem igen...

Usch höll jag på att säga, jag undrar hur det går för kören på söndag. När vi inte kan sångerna... Det känns inte inspirerande.

Av Lena Carlsson - 6 maj 2010 18:52

Alltså, har man sett!!! I'm back in business! Först kom jag inte in på sidan på två dagar (inte på mailen heller), och sen igår fanns ingen tid. Det har hänt mycket, både på jobbet och hemma. Jag har t.ex börjat gå en runda i elljusspåret varje dag, om möjligt. Första dagen fick jag för mig att springa i alla branta uppförsbackar - oj vad det lät om mig!   . Så igår sprang jag nerför istället, kanske lite beroende på att det var en massa folk på fotbollsplanen... Ont i foten hade jag första dagen med, den vänstra hälen då ju, så jag fick kuta med sned fot. Igår hade jag inte ont däremot.

Jag har ju jobbat sju dagar i rad nu - varav kortaste passet var 7 timmar! I tisdags var det utbildning i stan. Så då satt jag ju hela dagen, så foten fick vila. Det var skönt att slippa ha ont en hel dag!! Och igår jobbade jag till två, sen var det p-möte, så hälen fick vila igen. Men nu måste jag säga att jag börjar känna igen den! Aj!

Efter utbildningsdagen var det ju riddag med - åhej! Jag tänkte än en gång att rida ut fint i skritt och lyssna på fåglarna. Jodå, Mumsan gick väl fint - på utvägen. Hemvägen ville hon också sätta av! Vad är det med det stallet sen alla hästar vill hem så fort som möjligt?!

Innan jag körde hem idag, föll jag för frestelsen att köpa färsk fisk. Ja, en rökt också förstås, det var den som doftade! Men den färska är en fjällröding! Så nu ska jag ge mig ut på Internet och hitta något bra recept till den. Annars fick jag ett av fiskhandlaren, vi får se vilket det blir...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards