Alla inlägg den 27 maj 2010

Av Lena Carlsson - 27 maj 2010 21:09

Ja, då har jag varit nere i Blekinge igen! Var lite segt innan jag steg upp, men när jag väl kommit dit försvinner allt sånt. Då vill man aldrig åka hem igen. Vädret hade jag också med mig tycker jag, soligt men inte för varmt! Jag hade med mig kaffe som jag tänkte inta i Tingsryd, finns en parkeringsficka där jämte sjön som är "min". Fast först behövde jag ta ut pengar, så då parkerade jag på den stora parkeringen. Vad gjorde jag sen, jo jag tappade bilnyckeln, och den studsade glatt in under en vit Subaru. Ganska långt in.

Vet ni att det är väldigt välstädat i Tingsryd? Inte en enda lång pinne inom synhåll! Att gå ifrån nyckeln någon längre sträcka var inte att tänka på, inte heller att Subaruns ägare skulle råka komma. Till slut fick jag ta av min sko och krafsa med den under bilen. Det funkade.

Sen var min parkeringsficka upptagen av en lastbil, så jag fick köra upp på turist-rastplatsen. Där var två kvinnor som just fikat färdigt vid ena bordet, de hade t.o.m en blå duk utlagd! Men varför inte, det är inte alltid de där borden är så trevliga.

På torpet var det idel gräsklippning som gällde. Jag tycker såhär efteråt att underlaget var lite konstigt. Jag fick många stopp på gräsklipparen, varenda gång den kapade en jordhög. Undrade till slut, ifall det var sork alltihop eller ifall vildsvin gjort en insats med? Det var skam till sägandes högt gräs så man såg inte ojämnheterna förrän man kört på dem.

Jag hör inte till dem som vill ägna all tid åt gräsklippning, så efter några timmar tröttnade jag. Fast på baksidan hade jag behövt klippa lika mycket till. Aja, det kommer fler dagar! Nej, jag borde tagit det med, jag vet. Fast sen borde jag ju tagit framsidan också, det är ju därifrån folk kommer? Ja, så som vanligt krafsade jag lite varstans. Till slut tänkte jag ta ner mot sjön, för där var inte så högt och tjockt. Men där var dels en massa dm-höga "stubbar", och dels en massa hallonstrånkar och smultronplantor. Dem kan jag ju inte kapa! Så ja, det får växa...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards