Alla inlägg den 27 februari 2011

Av Lena Carlsson - 27 februari 2011 16:26

Jo minsann, då var jag tillbaka hemma igen efter tårtturen! Herregud. Klockan ringde i vanlig tid, 05:15, idag, jag steg upp lite senare. Det fungerade att äta så tidig frukost, jag hann så att säga göra mig av med den innan tolv! Meningen var att jag bara skulle ätit den och sen lagt mig igen och sovit vidare, men så blev det förstås inte. Hos Inga fick vi lutfiskpudding, rätt lagom mat faktiskt, lätt liksom. Sen körde vi till Toftastrand. Fem sorters tårta stod framme: Tofta-, chokladtoffé-, semletårta, chokladpassion och en ljus sorts passionstårta (om man nu kan säga så). Den var med vanlig sockerkaka. Även om man naturligtvis försökte ta små bitar, och jag avstod dessutom chokladpassionen eftersom jag rätt nyligen ätit det (eller hur Knudsen), började man såhär långt att känna sig lite lätt konstig.

Då satte de fram en Schwarzwald-liknande variant.

Vad jag skulle vilja prova i deras sortiment, som låter spännande, är Negrita (tårtbotten, vaniljkräm, röda rombigarråer, vit marsipan penslad med mörk choklad och chokladflis), och Whiskeymoussetårta. Det vill säga, om fem år eller så...

Sen åkte vi hem till Inga igen, Kennert och Anne-Chathrine studerade varsin tidning om Antikt, Inga och jag löste korsord, och Benita intog snurrfåtöljen och studerade vad vi gjorde. På hemvägen frågade Kennert:

- Sover du?

- Nähädå! så jag. Sen somnade jag väl fem gånger ungefär. Här i samhället var folk ute och körde bil på isen. Jag trodde inte det var så mycket is, särskilt inte i denna viken, men det var det ju helt klart.

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards