Alla inlägg under april 2010

Av Lena Carlsson - 21 april 2010 11:33

Nu har jag äntligen bilen inlämnad för att få på sommardäck! Det känns bra. Samtidigt väntar jag på låssmeden. Så jag kan inte göra så värst mycket. Har kört en maskin tvätt (jobbkläder), och städat. Eller rättare sagt dammat och dammsugit. Har t.o.m dammsugit av filtren i luftpumpen, det ska man göra var tredje vecka och deeet gör jag ju - inte! Så där var riktigt mycket.

Igår var jag och red, Mumsan. Vilken härlig häst! 1,55 hög, mörkbrun, och SÅ väluppfostrad! Sprang inte runt när jag sadlade, och stod stilla tills jag kommit upp. Jag var ju feg som vanligt och vågade inte göra så mycket, men vi traskade omkring i ridhuset i 20 minuter. Det kändes konstigt att tänka, att jag skulle våga rida  ut ensam med henne nån gång, men som sagt vi måste ju inte rusa. Med Ramona red jag ut själv andra gången!! Men Ramona kommer inte tillbaka, han som äger henne vill inte sköta henne och lite andra skäl. Funderade igår på om jag ska fortsätta vara medryttare när det nu är fakta, men Mumsan var som sagt en häst som fick mig på andra tankar! Fast sen kom ännu fler tankar: Angelica och Cina kanske själva vill ha henne i sommar? Och i höst vill hon som nu rider Herkules, pröva Mumsan. Det är ju såna grejer med, är man medryttare så finns där en ägare som har sina tankar om saker och ting. Och de har ju första tjing.

Och snöat har det och gör det, och himlen är grå. Midas och Flye ser mest trötta ut. Nyss fick jag sms från Poulsen, hon svarade på mitt förra med "vilka är de? ". Det värsta är att jag inte kan påminna mig vad det var jag skrev om själv!! Det var iofs några timmar sen eller så, men i alla fall! Nåja, det kommer väl.

Av Lena Carlsson - 18 april 2010 19:12

Idag stannade jag på hemvägen på en grusväg och käkade pizza, med utsikt över Vartorpasjön. Plötsligt kom ungefär det här för mig:


Stormen far över havet

Vågorna, så många vågor, mot stranden!

Vågorna för havet framåt, stormen rör om vattnet

Den måste till, för att allt, ibland, måste

Få börja om på nytt

Förnyas

Blås rakt igenom mig!

Ta vågorna till stranden, där står jag!

Låt det blåsa rakt igenom mig, ge plats för nytt!

Vågornas suck när de når stranden

gör mig lugn.


Det var värst vad man kan bli poetisk över en pizza! Och som sagt, Vartorpasjön får ursäkta att jag kallar den havet. Den är ju fin som den är...

Av Lena Carlsson - 17 april 2010 18:17

Jag kunde inte låta bli att göra DN:s högskoleprovet 2010 - orddelen! Den fanns ju på Internet.


Läs och begrunda: jag hade 37 rätt av 40 möjliga!!!

 

Av de 64813 som gjort det, hade jag bättre resultat än 41382 stycken. Vilket säger att jag hade bättre resultat än 64%.

Sug på den du!!!

Av Lena Carlsson - 17 april 2010 17:12

Efter några timmars idogt försökande att skapa en ny mail, har jag nu ringt supporten. Det kvittade vilket lösenord jag hade, jag kom inte in utan till en annan sida, så tillbaka till den första och så till den andra och så pågick det runt, runt. Ja, så kan man inte hålla på. Utan nu har supporten (en trygg norrlänning) skapat ett nytt fungerande lösenord som kommer per post nästa vecka. Det var ju skit! Det är roligare att hitta på lösenordet själv, enklare att komma ihåg också, man måste inte skriva upp det. Dessutom vill jag skriva mejl idag! Men jag kanske fortfarande kan skriva på den förra... Om de inte blivit sura och stängt av den.   . Undrar hur länge jag haft den utan att de haft koll?

Idag hade jag sån flax att Poulsen skulle jobba min kväll, så jag kunde gå hem halv två. Skööönt en lördag! Vädret är helt otroligt dåligt, stormigt, grått och kallt. Men man får väl vara tacksam att man är hemma, och inte fast utomlands. Jag tänker på dem som inte kommer hem, eftersom inte flygplanen går.

Midas och Flye har börjat rugga efter vad det ser ut. Stora långa fjädrar strör de runt sig. Hmm...det var något jag tänkte på förut idag, som jag skulle skriva om här. Men nu har jag glömt vad det var! Jag kommer alltid på ämnen när jag stängt av datorn. Så eftersom det är stopp i bollen nu, kanske jag borde göra just det. Så får vi se vad jag kommer på idag att jag glömt!

Av Lena Carlsson - 16 april 2010 12:17

Det visade sig ju igår, att jag inte längre är mail-kund hos netatonce, utan hos Telia. Så nu ska jag skapa en mail-sida där istället. Är det någon som tror att jag klarar av det? Nej, jag är för dum. Igår blev jag tvungen att byta lösenord för att alls komma in på Mina sidor, för jag hade glömt det gamla i vanlig ordning, och när jag väl skrivit i ett nytt och skulle komma in med det, så hade jag "försökt mer än tre gånger och blev låst". Såklart. Nya försök idag, men det verkar vara fel på servern så jag kommer inte in på sidorna hos Telia idag heller. Ringde support men de ville bara veta hur modemet såg ut och fungerade. Dumbom visste inte det.

Fast nu vet jag ändå hur jag ska klicka. Bara det som sagt, att jag kommer inte in på sidan för Administration. Får besked att jag "är inte ansluten till Internet så sidan kan inte visas". Försök om några timmar igen. Fast då jobbar jag.

Får se hur det blir när jag kommer hem ikväll. Får väl ägna helgen åt detta.

Idag har jag i alla fall tvättat min vinter-stalljacka och hängt ut! Det är ju lite varmt och framför allt blåsigt! Så den ska väl blåsa ur kan man tycka. Nu ska jag få rida antingen Herkules "200 km/h på hemvägen" eller Mumsan (Maomi) "har slängt av flest personer i vår". Nina med sin fölmage ska få välförtjänt vila. Herkules fördel är att han inte lär bli med föl, och Mumsans fördel är att jag känner ägaren.

Jag har bara så jäkla ont i vänster häl, utan att veta varför! Den gör bara väldigt ont att gå på! Och jag ska jobba helg, det frestar inte! Jag trodde den skulle bli bättre under natten, men nej då. Och lägger jag upp foten och vilar, gör det ännu ondare när jag sen måste gå igen. Jag kan inte fatta vad det är, eller vad jag ska göra.


Av Lena Carlsson - 15 april 2010 18:31

Igår kom jag inte in på denna sidan, och hela datorn var otroligt seg. Jag kom nästan inte in någonstans. Annars hade jag endel att säga redan igår, fast det var mest gnäll har jag för mig så ni missade väl inget...

Idag steg jag upp vid femsnåret och gick ut en promenad. Lyssnade på fåglarna och hämtade in tidningen! Sen blev det den vanliga valsen: ner i sängen igen med tidning, kaffe och smörgås! Lite före sju körde jag upp bilen till verkstan för att få på sommardäcken. Sen åkte jag direkt in till stan och lämnade min deklaration - mellan bussarna! Så snart var jag hemma igen, och vad gjorde jag då, jo, hoppade i nattkläder och morgonrock igen, och åt min frukost i sängen! Tanken var att gå ut och börja jobba i trädgården vid halv elva. Men då ringde det på dörren. Där står Lars-Åke och säger att det fattas en hylsa i bilen, så däcken är fastlåsta! En sån grej ska ingå i det hela. Ringde Atteviks, och så fick jag köra in så de fick prova ut en ny hylsa. Visste ni att en sådan är typ 3 cm lång?

L-Å sa innan, att storleken på den får de fram genom regnr på bilen. Men så enkelt var det ju inte! De hade inte ens någon hemma utan fick skicka efter en, som sänds hem till mig.A-viks ville gärna byta ut däcklåsen mot vanliga muttrar eller vad det nu heter, men då hade jag ju fått stanna ännu längre tid i stan! Han sa också, att eftersom den ingår i standardutr. så skulle jag ha den gratis. Icke. Den kostade 180 spänn. Vid det laget var jag så förtretad att jag var gråtfärdig av ilska. Halva dagHen hade gått, solen sken från molnfri himmel min enda lediga dag, och jag fick köra 6 mil för att få utprovat en 3 cm lång hylsa, som inte ens fanns hemma!! Jag var tvungen att stanna och lugna mig med kaffe på Toftastrand.

På eftermiddagen klarade jag av några samtal hit och dit, bl.a ett som jag åtminstone haft dåligt samvete för att jag inte ringt. Ett mindre! Sen gick jag verkligen ut och var ihärdig i trädgården ett tag...

Av Lena Carlsson - 12 april 2010 14:42

I går var grannarna duktiga och flitiga i sina trädgårdar. Redan när jag vaknade, hade jag en stark känsla av att jag ville göra en utflykt. Till Korrö kanske? Ringde Inger men hon svarade inte. Hon har inte ringt tillbaka än, förresten! Till slut tog jag min middags-sallad och kaffe, och körde iväg planlöst. Hamnade först vid rastplatsen vid Sjöatorpasjön, men där var så otroligt nedskräpat så man bara kände "ta mig härifrån". Till slut hamnade jag i Libbhults ängar. Det är högt det!

Typiskt mig så fick jag en tanke: "tänk om det kommer en tromb som slänger ner både mig och bilen för backen!". Men, vädret var lugnt. Sen körde jag en annan väg hem, tur att jag tankat innan...

Idag har jag först räfsat, och sen sprang jag in efter sopborsten och sopade grus och löv på vägen. Det var en stunds motion... Fast det allra sista sopade jag ut utanför de vita strecken på vägen, då var det liksom inte mitt längre... Roligt är, att så fort jag var klar och kommit in, hade Erna susat ut beväpnad med sopborste, och nu yrde gruset på deras trottoar. En annan granne har löven kvar sen i höstas, det gläder mig att jag slet med i höstas! Det var inte roligt då men nu är det det!

Av Lena Carlsson - 9 april 2010 17:27

Läste i en veckotidning om en familj som köpt en häst, och fått en "på köpet". Den var imp Holland. De fick den inte såld, så till slut köpte de den själva. De fick väldigt bra kontakt med hästen. Men en dag hittade de hästen död i stallet, bara 3 år gammal. Det visade sig att hästen var så rädd för att bli tillbakaskickad till Holland, att den hellre valde att avsluta sitt liv. Så väldigt   ...

Det märks, att hästar noterar och tar till sig saker, och funderar på dem...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards