Alla inlägg under april 2010

Av Lena Carlsson - 9 april 2010 12:55

Så har man börjat ännu en treledig helg! Fast jag ska jobba lördag kväll 16 - 21, men å andra sidan är jag själv ledig nästa lördag samma pass. Bra byte! Annars är det inte frestande direkt att byta när man redan jobbar varannan helg.

Jag har egentligen nyss stigit upp, kan väl sägas. Var ute i vanlig tid och hämtade tidningen, kröp sen ner igen ihop med den och kaffe-smörgås. Tanken var att sedan låta mig underhållas av grannens jobbare som gräver efter bergvärme, men... Vid halv sju drog jag täcket över mig igen, och...ja, sen vaknade jag vid halvelva! Så jag missade helt vad de gjort. Jo, jag såg ju att grävskopan gjort en insats, men jag hade inte hört något av det. Det är ju så skönt annars, att en ledig fredag eller måndag höra andra jobba    !

Jag hade tänkt fixa lite i trädgården idag, men ända fram tills nu har det ju varit gråväder. Fast nu klarnar det upp, så vem vet, jag kan ju ta det värsta i alla fall? Till säkert mångas förvåning, har spirean hämtat sig efter snölavinen från garagetaket. Men det finns ju en massa som fåglarna lämnat efter sig: en tom kärve, fröskal, tomma matautomater som ser allmänt dumma ut, snören som jag haft talgbollar i... Såntdär kan man ta bort. En automat har gått sönder.

Igårkväll gjorde jag en äggtoddyparfait. Tillgår såhär:

4 äggulor, 4 msk socker vispas ihop. 1 1/2 - 2 dl grädde vispas. Rör ihop allt, frys in i en timme. Ta ut, servera med antingen punch, konjak eller apelsinjuice, gärna hällt i ett av äggskalen! Mumsigt det! Apropå mums så ska jag ner till Torghallen sen och hämta ut vad jag fått från katalogerna. Bl.a en röd hallmatta. Äntligen kan folk som kommer hit få en riktig entré: röda mattan är utrullad för dem!! Så har jag också unnat mig en ny dörrmatta i cocos - varför har jag inte gjort det innan? - så att den vanliga får en välförtjänt semester. Sen igår kom en ny katalog med dörrmattor som var blommiga, ljusa och riktigt snygga. Hm då! Men jag undrar om man inte tröttnar på dem? Ja, vi får se. Billiga var de då, 19:90, och om man då tänker på att katalogerna inte bryr sig om order under 200:-, så...nej.

Dagens älg sågs igår i Eke, den betade på en äng. Efter Eke travade ett vildsvin över vägen, och i B-torp sprang en katt med livet som insats över vägen precis när det kom en massa bilar. Den måste haft starka skäl...


Av Lena Carlsson - 6 april 2010 22:37

Egentligen skulle jag bara nämna helgens vårtecken:

en motorcykel, som körde Växjövägen

krokusar som kommit upp genom fjolårsgräset, ihop med vintergäck

en sädesärla

småfågelkvitter när man hämtar tidningen vid fem på morgonen!


Idag såg jag en person som cyklade, barfota i träskor. Men det är inte ett vårtecken, det är dumhet. För mig vore det garanterad lunginflammation. Vårtecken ska vara söta!

Idag har c-son haft ledig dag efter helgen. Klockan 9:00 hade jag tid hos frissan, sen gick jag hem och åt frukost, efter det fixade jag tid för däckbyte å bil. På hemvägen stannade jag och pratade med Stig och Sonja, och väl hemma var det time för elvakaffe. Sen var det nån halvtimmes vila, och därefter iväg till mötet på jobbet. Tja, sen direkt hem och stört upp till stallet. Efter en liten kort ridstund, for jag ut till Rödje och fikade. Insåg just, att jag levt på kaffe och smörgås idag! Gör jag knappt aldrig! Aja, får väl äta lagad mat två gånger i morgon istället. Nu ska jag gå och lägga mig, jobbar heldag imorgon. I Rödje vill de att jag tar en helhelg i maj på en tävling. Vi får väl verkligen se hur det blir med det. Så hästintresserad är jag inte... Jag har en trädgård och en sommarstuga som ska underhållas med...

Av Lena Carlsson - 5 april 2010 18:37

Håhåjaja, jaha då satt jag här igen. Nu har jag jobbat denna helgen och är lite lagom trött kan jag säga! Fick knallhuvudvärk vid halv fyra i eftermiddags, men det har så gott som gått över. Ute är det regnigt och imorgon är jag ledig nästan hela dagen. Egentligen öppnade jag upp datorn för att jag skulle skriva av 2 recept ur en tidning eftersom det är ett korsord på baksidan, som jag vill riva ut och skicka in. Men vad gör jag istället, jo går in på Internet.

Tänk denna månaden är det Valborgs! Inte klokt vad tiden rusar iväg. Bäst att försöka leva här och nu, för jag menar vad är fyra veckor egentligen? Jag är förresten nöjd att jag har jobbat denna helgen. Ger mycket pengar! Nej, jag menar att jag ju sluppit vara ute i all påsktrafiken. Mycket lugnare att vara fast på ett ställe, på sin höjd asa sig 2 mil till och från jobbet!

Som ev läsare märker så har jag inte ett dugg att säga idag. Snart ska jag sätta på ugnen och slänga in en djupfryst pizza som jag köpte på hemvägen. Fast först ska jag slänga iväg ett mejl till famoja, ha-ha!

Av Lena Carlsson - 5 april 2010 05:50

Tänk i morgon tisdag, när folk kommer tillbaka till sina jobb efter påsken - då är jag ledig!

 
Av Lena Carlsson - 4 april 2010 13:15

Nu har Midas bestämt att det är dags att äta lite lunch. Själv tog jag några smörgåsar efter kyrkan. Vi var tre körer och två kantorer. I sista sången skulle herrarna i Mogna Röster absolut sjunga med oss sopraner i Cantica Femina, trots våra höga toner. Vi fick ta om den flera gånger medan vi övade, bara för det.

Igår kväll var jag hos Svenssons på påskmiddag, vi såg naturligtvis Körslaget med. Jag sa nångång att jag började jobba kl 14 idag. En stund efter, när A-C grunnat över detta, sa människan:

- Om du hade börjat jobba vid fyra imorgon, så hade du kunnat komma och äta lunch här innan.

Ja, så kan man ju också uttrycka det! Men "Om" är i alla fall en bra låt, fråga Niklas Strömstedt. Roligt att de gick vidare en gång till förresten! Heja Malin!

Nej, nu rusar klockan iväg precis som den gjorde när jag väntade på A-C före kyrkan. Det skulle bara eldas i pannan, borstas tänder, duschas, kläs på, fixas hår och så tyckte Kennert att diskmaskinen skulle plockats ur! A-C tyckte att han kunde göra det men det tyckte han inte var roligt. Han gick och la sig och sov istället.

Av Lena Carlsson - 2 april 2010 12:55

Jaha, så har vi kommit in i påsken på riktigt! Jag har bestämt att idag ska jag inte göra någonting, har fått färdigt allting inför påsken trots allt. Körde ut de sista påskkorten igår (ja, annars hade de ju inte kommit fram i tid!), plockade ris och pyntade det. Så nu så!

Ja, nu är det bara det, att jag jobbar hela påsken! Alla fyra dagarna!

Jo, jag har mailat in min mätarställning vatten till kommunen. Hej och hå vad ansträngande det var då. Nackdelen med att jobba en helg är, att man inte fattar att inte alla andra också gör det. Bilverkstan t.ex Nu är det ju dags att beställa tid för att byta till sommardäck. Nu får det vara till tisdag. Min enda lediga dag nästa vecka, och då ska jag boka däcktid som sagt 8:00, klippa mig 9:00 och på möte på jobbet 14:00. Ja, att det råkar vara en ledig dag är ju inte detsamma som att man inte måste till jobbet ändå. Man är där bara lite mindre tid. Kvalitetsmöte. Innan dess måste jag ha gjort mig en lista på vad det innebär att vara kvalitetsombud. Får väl knåpa med det i helgen...

Nu är det 54 dagar kvar tills vår kör ska öva ihop med Ingmar Nordström. Huvva! Igår var Åsas syster - Malin!! - på besök hos Å just. Hon är ju Braås kändis nu (!), och jag hade just tänkt gå ut och hämta posten. Men det fick vara till senare. Man vill ju inte glo! Mina papper till deklarationen hade kommit. Och lite annat skojs!

Av Lena Carlsson - 1 april 2010 15:01

Jaha, då sammanfattar vi några dagar igen! I tisdags var jag i stallet, tänkte först varit i ridhuset som vanligt - hur fantasilös är man? - men föll sedan för tanken att skritta ut i vårkvällen och lyssna på fåglarna. Medryttaren på Herkules hade också varit ute "en stillsam runda", och han hade varit nästan omöjlig att hålla på hemvägen. Mmm, just det...

Nina var ganska vild hon med! Hon skulle t.ex inte gå den väg jag hade tänkt, utan samma som Herkules gått! Annars hotade hon med avkastning! Jaja, runda som runda. Två gånger stannade hon för dans, när hon tyckte att nu går vi väl hem? Sen när jag väl repat mod att vända, blev hon lika sjövild som Herkules: nästan omöjlig att hålla! Att lyssna på fågelkvitter var inte att tänka på!

Igår var jag i stan en runda för påskshopping. Som om inte jag jobbar i påsk? Men jag hade mina skäl. När jag var inne på Gallerix ringde min bankman, och ville träffa mig "kan vi säga imorgon?". Så jag fick asa in till stan idag igen, vilket ju då naturligtvis brände ännu mera pengar. Suck suck. Det hade det försås inte behövt, jag kom ut därifrån 10:25...bussen gick hem 10:50. Då var valet "fika i stan eller åka hem?" Ska jag bara vara i stan en timme, det är ju rätt mysigt att gå och fika med...? Ja, så gjorde jag det. Sen gick ju inte nästa buss förrän halvett, det var kallt och vad gör man då, jo man går in i affärer.

Nu borde jag göra annat än att sitta här, jag är hungrig t.ex Tänkte ge mig själv lite påskmat, jobbar man helgen men är ledig idag så är man. Ikväll ska Poulsen och jag till Blåkulla, få se om IG vill med också. Förra året sms:ade jag 7 stycken och alla sju kom med! Vi hade så trevligt!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards