Alla inlägg den 9 april 2010

Av Lena Carlsson - 9 april 2010 17:27

Läste i en veckotidning om en familj som köpt en häst, och fått en "på köpet". Den var imp Holland. De fick den inte såld, så till slut köpte de den själva. De fick väldigt bra kontakt med hästen. Men en dag hittade de hästen död i stallet, bara 3 år gammal. Det visade sig att hästen var så rädd för att bli tillbakaskickad till Holland, att den hellre valde att avsluta sitt liv. Så väldigt   ...

Det märks, att hästar noterar och tar till sig saker, och funderar på dem...

Av Lena Carlsson - 9 april 2010 12:55

Så har man börjat ännu en treledig helg! Fast jag ska jobba lördag kväll 16 - 21, men å andra sidan är jag själv ledig nästa lördag samma pass. Bra byte! Annars är det inte frestande direkt att byta när man redan jobbar varannan helg.

Jag har egentligen nyss stigit upp, kan väl sägas. Var ute i vanlig tid och hämtade tidningen, kröp sen ner igen ihop med den och kaffe-smörgås. Tanken var att sedan låta mig underhållas av grannens jobbare som gräver efter bergvärme, men... Vid halv sju drog jag täcket över mig igen, och...ja, sen vaknade jag vid halvelva! Så jag missade helt vad de gjort. Jo, jag såg ju att grävskopan gjort en insats, men jag hade inte hört något av det. Det är ju så skönt annars, att en ledig fredag eller måndag höra andra jobba    !

Jag hade tänkt fixa lite i trädgården idag, men ända fram tills nu har det ju varit gråväder. Fast nu klarnar det upp, så vem vet, jag kan ju ta det värsta i alla fall? Till säkert mångas förvåning, har spirean hämtat sig efter snölavinen från garagetaket. Men det finns ju en massa som fåglarna lämnat efter sig: en tom kärve, fröskal, tomma matautomater som ser allmänt dumma ut, snören som jag haft talgbollar i... Såntdär kan man ta bort. En automat har gått sönder.

Igårkväll gjorde jag en äggtoddyparfait. Tillgår såhär:

4 äggulor, 4 msk socker vispas ihop. 1 1/2 - 2 dl grädde vispas. Rör ihop allt, frys in i en timme. Ta ut, servera med antingen punch, konjak eller apelsinjuice, gärna hällt i ett av äggskalen! Mumsigt det! Apropå mums så ska jag ner till Torghallen sen och hämta ut vad jag fått från katalogerna. Bl.a en röd hallmatta. Äntligen kan folk som kommer hit få en riktig entré: röda mattan är utrullad för dem!! Så har jag också unnat mig en ny dörrmatta i cocos - varför har jag inte gjort det innan? - så att den vanliga får en välförtjänt semester. Sen igår kom en ny katalog med dörrmattor som var blommiga, ljusa och riktigt snygga. Hm då! Men jag undrar om man inte tröttnar på dem? Ja, vi får se. Billiga var de då, 19:90, och om man då tänker på att katalogerna inte bryr sig om order under 200:-, så...nej.

Dagens älg sågs igår i Eke, den betade på en äng. Efter Eke travade ett vildsvin över vägen, och i B-torp sprang en katt med livet som insats över vägen precis när det kom en massa bilar. Den måste haft starka skäl...


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards