Alla inlägg under mars 2010

Av Lena Carlsson - 19 mars 2010 14:26

Hm ja, idag går inte klockan utan småspringer, men lite hinner jag krafsa ner här i alla fall. För jag måste hur som helst vänta på tvättmaskinen! Och så ska jag ha lite kaffe innan jag kör till jobbet.

Igår fick jag för mig, att jag skulle stiga upp tidigt idag, för att åka till stan och klippa mig. Gjorde jag det? Nejdå. Kom sen på att jag ju kunde gå ner till Humlan och fixa tid där istället, så slipper jag lämna samhället och krångla med parkeringstid i stan. Iddes jag detta? Nej igen. Men jag ringde i alla fall. Så om en vecka ska kalufsen kapas med några centimetrar. Egentligen är det bara luggen som behöver upp ett stycke, men om det nu kostar 60:- sådär, så varför inte ta ett helvarv när man ändå sitter där.

Idag har jag bara så ont i vä lillfinger, svullet är det med. Den minsta stackars fingern! Igårkväll hälsade jag på en tant som tycker att jag inte varit där på länge, vilket är rena rama sanningen. Men det kändes lite dumt och konstigt, tanten var sig inte lik. Visserligen är man 91 år så har man rätt att vara konstig, men då ska man inte vara det bara så på en gång. Jag kom liksom av mig och glömde allt det där jag skulle berättat om. Aja vi får se hur det blir nästa gång. Alla måste ju bli gamla en dag (nej, inte jag naturligtvis! Men andra).

Nähä, om jag skulle rycka upp mig och sätta på kaffe då. Idag har jag förresten satt sprätt på två ägg: det ena åt jag upp kokt och det andra delade jag. Gulan smetade jag in i håret och vitan i ansiktet. Sägs vara sååå nyttigt! Så håret är tvättat två gånger om, nosen med förresten. Jag menar, om jag skulle råka till att se ren ut som omväxling,    !

Av Lena Carlsson - 18 mars 2010 16:11

Jaha...så var jag här igen. Har inte skrivit på minst tre dagar, det har varit försent eller så har jag inte varit hemma. Vad masigt det är att vara borta varenda kväll! Och i morgon kväll jobbar jag, precis som lördag, det är lite jobbigt så faktiskt emellanåt. Igår var det kören, jag blev bara så trött på hela alltet när jag stod där... Varför ska jag vara med och öva när jag ändå jobbar när vi ska sjunga? Denna gången, nästa gång, den 13:e juni... Bara en gång denna terminen kan jag vara med! Så varför öva och klämma i? Ingen mening, jag kan sångerna något sånär, det räcker för framtiden. Och hur tråkigt är det inte att jobba varannan helg? Eller helger överlag, finns det verkligen inget annat jobb till just mig, där jag slipper helger.

I tisdags kväll kom det ingen ersättare när jag skulle gå hem, så då stannade jag kvar. Man lämnar inte en ensam sådär. Sen fick jag gå ner och ta reda på vem som skulle kommit vid 16:00, det visade sig att de inte ringt in någon. Så när jag kom hem var jag både trött och uppstressad, och då skulle jag till stallet! Kändes verkligen som att det hade kvittat! Men iväg kom jag, sa till Nina att "vi tar bara en väldigt kort och lätt ridtur". Det höll hon med om, hon tyckte att fem minuter räckte! Jamen, tio minuter då? Du sa ju en kort tur! Vi skrittade mycket och travade lite (väldigt lite), sen vände vi rätt upp och när vi nästan var klara med det så gjorde Nina en bakdelsvändning alldeles av sig själv! Sådär, nu hade vi gått dressyr med! Ja, och efter en kvart klev hon med stora raska steg in och ställde upp sig på medellinjen! Måste säga, att hade jag inte varit så vissen till sinnes så hade jag skrattat åt henne. Sett ur hennes synvinkel: hon hade skrittat, travat, gjort dressyr, skrittat av sig...vad mer fanns att förvänta? Jag var rätt glad att jag var ensam i stallet just då, så ingen noterade hur fort vi kom in igen!

På jobbet får vi inte välja vilken semesterperiod vi vill ha, vi blir placerade om jag och några till har fattat rätt. Och vi får inte boka resor eller dyl förrän vi fått semestern beviljad. Tur man inte har några semesterplaner i år, med andra ord. För hemma får man väl vara hoppas jag? Och i Blekinge? Och jag hoppas att jag får prata fritt hemma med mina undulater. Men det är inte säkert...kanske bäst att be om lov innan. Och att spela musik i bilradion...kanske inte heller. Jag har ju fått bassning för det förr.

Av Lena Carlsson - 14 mars 2010 14:16

Jaha, det var väl det jag visste! Inte undra på att det är knas på jobbet, jag är ju där! Det är mitt fel, nu är det bevisat enligt msn! Asså, jag har gjort en test på vilken utbildning jag borde gå, den var ju verkligen inte tänkt för åldringar utan för ungdomar men det var kul ändå, och de kom fram till att jag hör hemma i samma fack som Estetiska Eva. Jag borde bli något inom konst, foto, bild, musik, teater (ja tack), dans (nja), florist, inredning (nja), mode (nej), textil, smide (vem vet?), metall eller trä (huvud).

I andra hand Naturnära Nina, såsom bonde eller med djur och natur på annat sätt. Vårdande Viktoria kom till all skam först på tredje plats...  

Aja. Jag har bara gått ett helt liv och varit felutbildad. Först kontor, liksom har jag nånsin satt min fot på ett kontor? Svar nej! Och sen vården då som sagt.

Och så funderar jag på vad jag ska göra när jag fyller. Gunilla G hade varit på dans, och blivit uppkallad på scenen och fått sjunga 3 sånger medan publiken dansade. En av dem var "Leende guldbruna ögon", och så två liknande. Men hon hade ju tänkt söka till "Körslaget", det är skillnad det. Jag fick en idé för egen del idag, men den passar nog bara mig kom jag på sen. Så fort man får en idé, kommer man på någon som det inte passar. För ifall det skulle råka komma någon den dagen alls, alltså! Senaste idén har hästar inblandade. För det vore kul att se vissa somliga på en islandshäst, moa-ha-ha! Eller hur famoja? Ja, ska nog ta mig en tur ut på nätet, finns naturligtvis en massa idéer där åt mig, som ligger inte alltför långt bort! Hi-hi!

Av Lena Carlsson - 13 mars 2010 16:21

Åh vad kul, idag kan jag blogga igen! Igår var det stenkört, att maila likaså. Hmm, nu kan man ju undra vad jag hade att säga igår? Men men , det är historia som Gunde Svan lär ha sagt. Nu lär jag förresten få vara snäll här hädanefter, för nu har Shema fått adressen med. Hon ska också börja blogga, fast hon inte får det för sina barn, de tycker hon är mogen för facebook istället.

Igår skulle förresten Shema och jag åkt till IKEA, men jag fick aldrig tummen ur, så det blev inget. Hon var dock inte sur för det utan bakade istället ett hundratal bullar, några vetelängder, en sockerkaka och ett otal muffins. Se där så duktig istället för att slösa bort pengar. Jag bakade men inte förrän kvällen, först var jag på Jysk och försåg sängen med nya kuddar och lakan, istället för alla lakan som IG fått. Sen bakade jag Frukostbröd (som man plattar ut över plåten och skär i 8 bitar) och Marions halvgrova limpa.

Idag började jag dagen med morgonsamling i Sandsbro! Nåja, IG och jag var med på Kvinnofrukost i Sandsbro. 70 kvinnor var där sammanlagt, de flesta äldre än jag om man får säga så. Det serverades 2 sorters (hembakt) bröd + en sorts tekaka, ost och vitmögelost, korv, köttbulle på tandpetare + gurkskiva, 2 sorters marmelad, ägghalva, Kåsebergasill, två sorts groddar varav en var trassel (som IG kallade skägg), samt sån "efterrätts"-kex, apelsinklyfta och cocktailtomater. Samt kaffe och juice förstås. Det var lite modell julbord, man åt och åt... Sen var det en präst som pratade i en halvtimme, och så fick man ställa frågor. Alltihop tog två timmar. Sen åkte man hem igen. Utom jag som alltid är avig, jag for in till stan igen i lite ärenden. På hemvägen köpte jag en vetelängd och så smet jag upp på jobbet och bjöd dem. Såg sen fram emot att få komma hem... Men hann inte mer än hem förrän jag blev bortbjuden igen! Ack ja... Nåja man sparar ju mat hemma, fniss...

Av Lena Carlsson - 9 mars 2010 16:52

Hurra! Idag har jag sett årets tre första snödroppar! De står nära väggen till badrummet. Jag tycker de ser lite förskrämda ut, men de står där tätt tillsammans i alla fall. Idag har det varit soligt och fint, inte varmt i luften men solen värmde skönt. Jag tog en liten promenad.

Idag är det en vecka sen det där lattjo mötet. Och imorgon har vi ett vanligt p-möte, då ska vi fortsätta på temat, vi skulle tänka på det i mellantiden. Så frågan är vad som ska sägas där. Vad jag ska stå till svars för denna gången. Det stod i mitt horoskop för denna veckan, att på jobbet skulle jag vara tyst. Jaja, jag får väl tiga och samtycka.

Nu har jag blivit anmäld till en Kvinnofrukost på lördag ihop med IG. Jag tycker att vi kan säga till de andra att vi på något vis ska äta frulle ihop, men inga detaljer. Det kan de gissa på, de som ändå undrar varför man ska ha kommunikation.

Jag har gett bort en massa lakan till välgörande ändamål som det så fint heter, så nu börjar det bli ont om i förrådet! Så nu får man väl rätt fixa nya. Ser några tjusiga i en katalog här...ett knallrött kanske? Och något vårgrönt, ja! En ny kudde behövs med, de håller inte i evighet konstigt nog. Får bli en tur till Jysk i helgen kanske... Men säger bara en sak: vägrar dun!! Jag skulle få mardrömmar av dun! Nu ska jag upp till Nina och se vad hon säger.

Av Lena Carlsson - 8 mars 2010 19:16

Enligt IG, så har AMF manat henne till att gå ner till chefen och prata illa om mig. Det är också tvärtom, när jag var på medarbetarsamtalet, skulle jag passa på att prata illa om IG. Vi har varit bulvaner! Är det sånt som stärker oss som medarbetare?

Av Lena Carlsson - 8 mars 2010 18:20

Jaha, så var då helgen till ända, det där med att jobba varannan helg har jag kanske inte haft så ont av än. Fast visst, som de säger, jag är singel. I varje fall så gick AMF och puffade på mig de två timmar vi jobbade ihop igår, sådär som kompisar gör.

- Åh vad skönt att du kom! Jag har varit så spänd och haft riktigt ont när jag jobbade med IG.  Du vet hur det är! Men nu släppte det när du kom. Det var verkligen skönt att du kom! Nu kan jag vara lugn igen.

Människan tycks på fullt allvar tro, att jag redan är redo att glömma vad som sas på mötet. Vad hon själv sa. När jag kom ner för att rapportera på kvällen var Inger där, hon skulle jobba natten på en avdelning. Hon hade redan hört om läget uppe hos oss, och ville höra mera. Så jag satt med uppe på B till halv tolv! Det var riktigt skönt att sitta på jobbet på natten och inte behöva göra något! Vi får se framåt helgen, då är jag treledig, men om Inger jobbar...

Nu funderar jag på att sticka till P-ås. Lika bra att involvera hela skyddsnätet.

Jag är helt otroligt sugen på köttfärspaj!! Vad gör man åt det? Apropå det, så skulle jag lämnat igen en bytta i B-torp idag, men det kom jag ihåg först i Eke. Och då ville jag inte vända precis.


Av Lena Carlsson - 6 mars 2010 17:50

Idag åstadkom jag en liten lustighet i alla fall, på hemvägen. När det är sånthär väglag kör jag runt ut på stora Växjövägen, och idag gjorde jag med det. När jag kommit ut såg jag att det kom två bilar från Växjö i hög hastighet bakom mig. Naturligtvis kan man då anta att jag raskt smet in i högerfilen så de smidigt kom förbi mig, men detta var inte en sån gång. Utan jag trampade ner gasen och hoppades på att hinna fram till enfil innan  de kom ifatt mej. Jajamen! Så de fick vackert hålla sig bakom - väldigt nära bakom - en hel kilometer!

Vill påpeka, att jag kom upp i 100 km/h, så jag var inte till hinders på så sätt!

På jobbet var det med AMF till klockan två, och sen IG i två timmar. Imorgon blir det tvärtom. Jag höll inte så mycket distans till AMF idag som igårkväll, men man kan säga att IG och jag hade mycket att prata om. Det var det jag skrev om igår helt enkelt. Försvarstalet. Det visade sig att Poulsen hade sagt till IG, att nu kokar hon nog ihop ett försvarstal. Jadå. AMF söker förresten redan nu efter, om det är någon dag nästa vecka som vi kan åka ihop. Jag skulle inte tro det, va! Nånstans måste jag markera! Visst kan hon åka med mig hem från p-mötet men kanske att jag inte ska direkt hem... IG sa, att på detta p-mötet kanske vi blir både manglade och hopknycklade.

Jag kan inte förstå, hur AMF kan sitta på mötet och ge mig skulden för att all personal och en hel avd är nedtyngt, och sen 4 dagar senare tro att jag glömt allt och kan jobba på som vanligt! Jag kunde lika gärna ha varit sjukskriven och sönderbruten! Jag rentav borde varit det! Hm...tur vi är två skamfläckar!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards