Alla inlägg under september 2009

Av Lena Carlsson - 16 september 2009 10:03

Just nu håller jag på att koka kryddig plommonsylt. Man kokar plommon, kanelstänger och hel nejlika tills plums'en är mjuka. Jisses folks, vad här doftar väl just nu!

Jag vet inte riktigt vad man har sån sylt till när det kommer till kritan, men det vet alltid någon annan. Till mat antar jag, inte till pannkakor i alla fall. Det känner jag på lukten!

Det blev ingen Ramona-tid igår. Jag kom upp försent, det började skymma. Och vad mera, de gick i en ny hage, fyra stycken hästar skulle gå i en jättehage. Grejen är att jag hittade dem aldrig. Jag gick över ett stort fält och så runt hela denna stora hage...inte en häst. Inte en! Och jag stannade fem gånger för att lyssna - man kunde hört en knappnål falla! Så var var de?? Fyra stora hästar, varav en ardenner, och inte ett hovstamp, inte en frustning! Den enda förklaring jag kom på, var att de helt enkelt tagit natt och somnat nånstans.

Av Lena Carlsson - 15 september 2009 04:48

Usch, jag har inte sovit en minut inatt. Energiska personer kliver då upp istället för att ligga och dra sig, och uträttar saker. Det har inte jag gjort, så nu är klockan kvart i fem och jag måste strax dra igång. Jag har inte bakat bullar, bytt gardiner eller städat. Rosrot, om jag ringer till dig när jag skrivit klart detta, kommer du ilande då?

Där min väntade släkting bor, äter man inte köpt fikabröd. Aldrig någonsin. Det ska vara hembakat!! Där bor en dam som bakar åt affären. En gång när vi var i Blekinge tänkte jag köpa vetebröd som var bakat i Danmark. Tror ni det gick? Bakat så långt borta, utomlands, nej det gör man inte!! Hembakat ska det vara! Så nu ska jag göra hastbullar, det klarar jag ju av utan jäst.

Städa, dammsuga, var heller ingen idé förrän jag bakat färdigt. Det är mycket socker på köksgolvet t.ex Och undulater "skräpar ner", så runt dem måste jag också ta. Helst ini buren också, skulle behövas.

Ja, och så har jag fortfarande sommargardinerna uppe. Hörni! Sommargardiner! Med blommor på!

Igår skulle jag ha kokt plommonsylt samt plommon-och äppelmarmelad också. Det gjorde jag inte heller. Jag la nog lite för mycket tid på att hitta fyllningen till kycklingen. Den är å andra sidan stekt!! Otroligt, ja jag vet. Jag bakade en plommonkaka och en äppelkaka igårkväll, samt då stekte färdigt kycklingen. Det är så nervöst med kyckling, de blir farliga om de inte är välstekta. Bättre då låta den valsa två gånger. Dessutom blir såsen nyttigare, för idag kunde jag ta bort det där fettet som blir ovanpå. Det har jag lärt mig av en kvinna som haft hjärtinfarkt.

Jesses, jag har en duk kvar att byta med. Det är blommor på den med. Jag har 4 timmar på mig, håll tummarna... Äh, det gör ni som ni vill förresten!

Av Lena Carlsson - 14 september 2009 12:21

Imorgon kommer min farbror hit som sagt, och idag måste jag ge mig ut på "matjakt". Ska ha tag i en stackars mördad kyckling, blommande ljung, enris med bär på, rönnbär, samt nypon. De sura vildäpplena har jag redan på plats. När jag ändå pallade dem (nej, det gjorde jag inte!), tog vi  varsitt blått plommon i trädet bredvid. Tala om dolda kameran: gode tid så sura!!

Jag undrar hur jag ska få ihop morgondagen: släkting kommer, Ramona-tid ska det finnas och så tänkte jag mig ut till Rödje för tantgruppen ska hoppa. Eftersom jag inte vågar hoppa själv så är det alltid inspirerande att se andra göra det! Oskyldig...

Idag vill Majvor på jobbet ha plommon av mig. Jag tänkte igårkväll när jag plockade dem, att hon kunde kommit hit själv och gjort det. Av den orsak att det var så rasande många sniglar på marken, just där jag var. Hyggligt tänkt av mig va?

Jag var ute på nån recept-sajt förut, tänkte om det existrerar något recept på äppelsylt. Då hittade jag ett recept på havregrynsgröt. Men herregud, havregrynsgröt! Stod dessutom, att det var väldigt mumsig med äppelsylt till . Men det fanns som sagt inget recept på det.  Kanske de menade äppelmos. Plommonsylt fanns däremot, så nu ska jag ut och plocka det. Hoppas snäckorna är hemma och vilar nu. Jag kraschade två stycken igår, äckligt är det...

Av Lena Carlsson - 11 september 2009 10:52

Idag är det ännu en solig och vacker höstdag. Men idag jobbar jag, börjar klockan 13:00. Det finns två totala fel med den turen: man ska ha ätit sin middag/lunch innan man kommer till jobbet, vilket innebär att man måste äta frukosten i vanlig tid, och så finns det ingen rast inlagd. Från 13:00 - 21:15. Rasten ska tas halv tre. När man kommer ska man direkt börja städa, sen tar man en halvtimmes rast. Så kör man sträck 15 - 21:15! Snacka om planering!

Dessutom stiger jag inte upp 05:15 en sånhär "halvledig" dag, bara för att äta frukost. Och sen lägger mig igen. Har jag stigit upp så har jag. Jaja, man får väl lära sig att klämma i sig en mindre brunch kanske. Eller ändra arbetstiderna, det är snart p-möte...

Och när jag ändå är igång med arbetstider: jag och de flesta med mig har en treledighet på fem veckor. Och sen finns det en person, som schemabyte efter schemabyte har två 3-ledigheter och en 4-ledig helg! Är sånt schysst? Å andra sidan går hon i pension nästa år tror jag, då slipper man hänga upp sig på det, man får se fram emot det...

Igår eftermiddag var jag och Ramona ute en tur, sen skulle jag lämna noter i Pilås och blev kvar där. Så när jag kom hem doftade håret både häst och lagård (ko), mmm....

Av Lena Carlsson - 10 september 2009 14:02

Igår kväll tog jag in mitt påslakan från tvättsnurran, och när det blivit varmt så bäddade jag med det igen.

Idag är det 20,5 grader varmt ute, men ändå inte för varmt för det är den friska höstluften. Jag är ledig.

Bara så att ni vet.

Av Lena Carlsson - 9 september 2009 14:39

Äntligen har jag kommit in här på det nya! Det tog sin tid, är man oteknisk. Idag är det sommarväder ute, jag har tagit in plommon och gjort plommonmarmelad med citron och ingefära, och så har jag utnyttjat vädret genom att hänga ut två maskiner tvätt  Cool! Ramona var upptagen igår, hon skulle vara sällskapsdam åt den yngre Ramona, och det var osäkert vad yngre Ramona sa om att bli lämnad själv i hagen. På så vis fick jag kvällen fri att sticka till Rödje istället. Dessvärre hade en häst ringorm där, det är därför jag tvättar hästkläderna idag.

Det börjar molna på nu, så jag får nog se upp lite med tvätten. Unnar inte Bladhs nöjet att det regnar på den. Om det är väder imorgon, funderar jag på att gå den där ridleden-rundan som jag skulle ridit i somras. Så himla långt är det väl inte från Libbhults ängar till Klavreström! Frågan är däremot hur jag ska gå tillbaka: banvallen eller vägen? Det är ju smartast banvallen, då landar jag i Lilla Heda och det är inte så långt tillbaka upp till Libbhults ängar för att hämta bilen. Bara hiskeligt mycket uppåt.

På tisdag kommer min farbror hit, han vill röja upp i trädgården. Tycker visst att jag inte gör det så flitigt? Vadå, jag gör det i min takt bara! En granne, Sonja, brukar påpeka att jag har mycket att klippa ner på hösten. Till folks förtret gör jag inte det på hösten. Gissa att det glos, kan jag säga  Förvånad! Men till min stora förtjusning läste jag i en trädgårdstidning förra veckan, att man ska klippa ner på våren! Samt lägga klippet som gödning på stället, det syns inte när det gröna växt upp. Ha-ha, än en gång fick jag rätt...

Av Lena Carlsson - 7 september 2009 17:29

Egentligen har jag ingenting att skriva om idag, men när jag nu ändå satt igång datorn... Och egentligen gjorde jag det bara för att ställa en fråga via mail: vad kostar ett paket cigaretter? För jag tänkte börja lägga undan så mycket pengar, om inte annat så åtminstone en gång i veckan. Jag kommer inte att skratta just nu, eftersom den stackars ekonomin fortfarande flämtar efter luft efter semestern, men jag kommer säkert att skratta nästa sommar! Endel säger, att när jag nu inte röker så lägger jag ändå pengarna på annat. Ja, just det! På annat! Pengar ska flyga och rulla, inte ryka!

Läste några spartips i en tidning. Endel kan jag följa, endel har jag rentav kommit på själv (jamen, hur svårt är det, för mig alltså?), och endel...eeh...följer jag till husbehov! När jag själv vill! Man kan inte vara ståndaktig och vända på kronorna jämt. Man borde göra det, men, nej. Och sluta röka slipper jag ju!

Därmed inte sagt att jag inte har en enda last. Men inte just den.

Av Lena Carlsson - 6 september 2009 16:34

Idag är min stackars dator trött! Eller också tar den söndag, och menar att man ska helga vilodagen. Varje litet klick tar 3 minuter att utföra (jag tog tiden). Å andra sidan har jag haft ungefär samma hastighet själv denna helgen, det har inte hänt mycket alls. Om 20 minuter är det Lyxfällan, så det gäller att jag börjar stänga av datorn i tid, ha-ha-ha!

Nu har de i alla fall fått en påse äpplen och en påse plommon i B-torp. Men var de hemma när jag kom körandes i regnet? Nejdå!! Har jag hört av dem alls? Nej nej!

Vädret är soligt och fint ute, jag borde vara där och klippa gräs. Men man får verkligen tänka på omgivningen: de var på Braås-dagen igår och har kanske ont i huvudet idag. Då riskerar jag att hamna i Grannfejden om jag sätter igång gräsklipparen! Trots att jag inte var på dansen igår blev jag i alla fall bortbjuden! Jag hade just fått fart på tvättmaskinen (ja, jag är tråkig, jag vet!), men när de nu ringde...ja, då låtsades jag strömavbrott och drog ur sladden. Sen fick jag sätta igång den igen 23:30... Nå, är det inte billigare på natten? Jodå. Det gick bra. I annat fall bor jag ju granne med Elbyrån, / :-D /, så vadå. 

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards