Alla inlägg under februari 2010

Av Lena Carlsson - 14 februari 2010 18:57

Sådärja! Jag tog bara en liten tur ner i källaren, tvättmaskinen dundrade så jag trodde att den var klar, men det var den inte. Den dundrar när den centrifugerar, för är det som den tycker, mycket i den så traskar den iväg över cementgolvet under tiden. Men man ska ju fylla den för att vara miljövänlig? Det är inte ens någon tung tvätt idag, mest för att jag inte hade någon ren bh faktiskt så många såna! Ja, och så lite utfyllnad, ha-ha!    

Ser ni på OS, gott folk? Jag steg upp 03:00 igår och såg invigningen, det är ju liksom nödvändigt. Vid 05:00 tänkte jag hämta tidningen och ta kaffe och smörgås i sängen ihop med den, men naturligtvis kom den en timme senare bara för det. Fast jag gjorde det jag tänkt, sen sov jag några timmar. Senare på dagen skulle jag ha tag i benfri märgpipa - i mina öron låter det som benfri benpipa! På Norremark fick jag tag i ersättaren bog. Jag skulle göra brasilianska rätten Fijoada (Fia o Ada), som innehåller som sagt nötbog, rökt samt rimmat fläsk, bönor, chorizokorv samt grön paprika. Den skulle koka i 2 1/2 timme (skratta månde e.on) Och så skulle jag köpa en glödlampa till min nya fönsterlampa i köket, köpte en såndär "energy saver", men den var för stor. Inte i sockeln men för övrigt. Så jag fick inte över röret.

Sen skulle jag se OS samt Melodifestivalen. Fast jag sov bort 4 låtar... Jaja man kan inte vara uppe dygnet runt. Till min förtret skulle puckelpist komma mellan midnatt och morgonen, så jag orkade inte hålla mig uppe. Så jag kände mig rätt besviken när jag la mig.

Idag bjöd jag Svenssons på Fijoada, inte vet jag om de blev gladare för det men jag blev det i alla fall. Sen gick vi en runda i skogen. Sen åt vi semlor.

Av Lena Carlsson - 14 februari 2010 09:02

Min Alla

 
Av Lena Carlsson - 12 februari 2010 15:37

Jag skulle bara slå ett slag för botox. Är det inte så att man slätar ut rynkor med det, det är det va? Ja, jag ville bara säga att naturligtvis är det innan väl testat på djur. På så sätt att de lite långsamt kvävs till döds av botoxet.

(Källa: Forska utan Djurförsök).


Av Lena Carlsson - 12 februari 2010 15:00

Nej poulsen, jag skriver inte när jag inte har något att säga. Eller snarare, något som kan sägas här. Annars finns det naturligtvis mycket som händer på jobbet, men det blir så tokigt att vädra här. Jag tog förresten snitzel på Caféboden! Med rödvinssås.

Nu är bara värsta sämsta vädret här. Iskalla vindar, och det är inte lite blåst heller. Himlen är järngrå = mer snö att vänta antar jag. Åh, jag är så trött på att frysa!! Och förra räkningen från e.on gick på över 5000:-. Trots det har jag petat igång ett element nu, det blir så kallt annars när det blåser så. Faktum är att det är så kallt, att Filippa    vände i dörren förut! Hon gick ut, viftade på svansen och gick in igen!

Jag har tänkt bjuda Svenssons på middag i helgen. På ett eller annat sätt. Beror ju lite på hur de har det med. Något brasilianskt som heter Feijoada. Ingår en hel massa i det. Vet inte om allt finns att få tag på här, annars får jag väl smyga in till stan imorgon bitti igen. Jag var in en runda idag, för jag behövde två plastmappar: en till alla papper om bilen och en till alla papper från Attendo. Man kan ju inte fylla den vanliga pärmen redan i februari.

Nu ska jag snart trotsa vädret och ge mig ut i det för vidare färd mot P-ås. Tänkte ifall de är sugna på varsin semla, så kan jag bidra. Så ska jag hälsa på deras   samt 4   . Jag är bara så kaffesugen nu, frågan är om jag uthärdar ända tills jag kommer dit, eller jag ska ta "en lille kopp" nu. Nåja, det ska väl sittas uppe och ses på tv inatt med. OS-invigningen. Tur man är ledig imorgon...

Av Lena Carlsson - 7 februari 2010 12:30

Jaha, då börjar jag med att hälsa poulsen välkommen tillbaka till hit! Nu ligger du många inlägg efter, och jag förväntar mig naturligtvis massor av kommentarer! Ha-ha!   Ser du, jag hedrar dig med en "dam-detektiv"!

Såg ni melodifestivalen igår? Jag hoppas verkligen att det inte var nån av mina bekanta som ringde och tokröstade på "Road salt"? För det första börjar vi väl få nog och övernog av just vägsalt, och för det andra så gav låten mig vibbar av "jag-mår-skitdåligt-och-vill-bara-ligga-i-sängen-med-täcket-över-mig". I det läget tror jag nog att den låten är riktigt bra! Den är kanske inte alls dum på rätt ställe, men melodifestivalen var verkligen inte rätt ställe enligt mig. "I did it for love" däremot var given att gå direkt till Globen däremot. Men det gjorde den naturligtvis inte bara för det.   .

Nu har mina fåglar ljusgröna gardiner i sina fönster. Får jag säga det själv så...blev det rätt vårlikt! Fast det är kanske tur att fönstren är så tätade som de är... Bakom den ena gardinen jag tog ner, hittade jag en halvdöd krukväxt. Hällde på massor av vatten, men utgången är inte given än. Så visst är det bra att byta gardiner ibland! Även de andra rummen har fått nya, alla i grönt utom sovrummet, de är vita med bruna ringar på. Ljusare i alla fall! Efter detta ska jag gå en rond med kylskåpet, sen är det bara röjningen av källaren kvar, ha-ha! Ja, och så riva ner sista snön från taket över uteplatsen. Ser förresten att Erna och Roland med har börjat krafsa ner snön från sin uteplats. Så har jag ändå inspirerat någon!

Av Lena Carlsson - 6 februari 2010 18:32

Ledig helg, och jag har ägnat mig åt att städa. Jag måste ändå ha golvet i köket och på toa så rent som möjligt till golvläggare Rooth kommer, och varför då inte ta riktigt ordentligt överallt. Mattorna åkte ut i snön i några timmar, de fick pisk och hej vad snön blev smutsig där de legat! Det var verkligen behövligt!

Igår jobbade jag till tre fast sen hade vi sorts möte med nya chefen och en person till från Attendo. Lite krismöte sådär, vi pratar ju långt ifrån samma språk än. En uska från Linköping har varit hos oss en vecka nu (vilket gör att jag helt plötsligt tänker på östgötska ist f småländska, men det går väl över), och hon hade sagt att vi jobbar för långsamt. Samt en annan grej som vi inte heller delade åsikt om. Så nu var vi lite på bettet men det var Attendo med förstås. För vi vill ju ha mer personal, nu gick det ju bort en till när Empan slutar, men de anser då utifrån vad deras uska sa, att vi inte behöver fler. Så man hade lite ont i huvudet och var lite lagom slut när man kom hem igår. Vad händer då?

Jo, ända ut, innan jag ens kommit fram till källardörren, hör jag mitt brandlarm tuta! Får panik naturligtvis, får upp dörren i alla fall och slänger sakerna runt mig i källaren innan jag rusar upp. Ser för mig hur hela övervåningen står i lågor med bolmande rök. För visst luktar det rök?! Eländes spektakel...vad vad vad var det jag gjorde på morgonen som orsakade detta? Hur länge hade det pågått?

Och varför detta just idag!

Det brann inte någonstans. Vad som än fått igång brandvarnaren så inte var det eld och rök i alla fall. Jag fick tyst på den, men det tog bra länge innan jag hämtat mig. Och när jag gjort det, kunde jag inte hitta mina dörrnycklar. De hade jag ju hivat ihop med det andra. Så det tog en stund till, innan jag hittat dem.

Men det var en förfärlig tur att det inte brann i huset.



Av Lena Carlsson - 2 februari 2010 14:19

Idag inledde jag min dag med att skoja med en pensionär. Ha-ha, får man göra det? Jag lurades inte, jag bara förteg endel. Hon behövde skjuts till jobbet och jag körde dit, utan att säga att det var ledig dag för mig. Men de skjutsade mig i snöoväder för lite sen, så nu är vi kvitt, Brittatorpar'n!

Mina ärenden i stan gick bra, men jag blir sur på att vinterstövlar nuförtiden inte håller vätan ute! Varför gör de inte det?   . Så roligt är det inte att gå omkring i snö och minusgrader med blöta strumpor! Sen när jag väl kom hem, och fick av mig dessa blöta sockar, kom jag på att det är riddag idag. Stön liksom! Känner inte för det, inte just nu i alla fall... Men har jag väl fått torka upp så ändrar jag väl mig.

Jag läste mitt nya schema igår, och det såg inte alls farligt ut! Så nervös som jag varit för det! Men sen visade det sig att jag fått en annan persons schema, en som bara jobbar 77%. Förstås. Men vi har sagt till. För inte vill jag jobba ett tufft 90%-schema och få betalt för 75%!     . Nänä, man får inte bara tänka på nöjen!

Usch, nu måste jag diska. Sen känner jag för att lura tuppen. Varför gör man aldrig det när man är ledig? Nejdå, man ska vara så duktig och göra en massa! Behöver dammsuga med ju, och det vore rätt uppfriskande att hiva ut mattorna i snön. Det brukar de gilla. Bara lite extraarbete att springa i källartrappan med dem, tror de får åka ner av egen kraft faktiskt... Usch vad trött jag blev nu bara för det. Tänk om man tillhörde de där som blir trötta prick klockan tio varje kväll och inte förr...

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards