Alla inlägg under oktober 2010

Av Lena Carlsson - 18 oktober 2010 18:21

Jaha, så var jag tillbaka på jobbet efter denna himla förkylning! Hostig men faktiskt pigg och utvilad. Det gick bra idag jämntöver, inte allt gick på räls förstås men det är ju människor vi jobbar med. Och de har ju sitt sätt att leva livet, även om det inte går som vi  vill i personalen...

När jag kom hem hade prästen ringt och pratat in ett meddelande i mobilen. Han sa att kören har upphört eftersom vi är så få, endast 4. Sen ringde vår nya körledare Maria och sa samma sak. Det är ju så tråkigt, nu när vi fått en bra körledare! Fast å andra sidan är det den sjunde i rad. Och som sagt, en kör kan inte bestå av fyra personer varav 3 altar och en ensam sopran. Det märkte vi ju nu, när den där sopranen blev totalhes. En kör kan ju inte bestå av endast 3 altar. Visserligen skulle Gunilla glad komma med i mitten av november, men sen är vi opålitliga på andra sätt: sopranerna jobbar inom vården = även kvällar och helger, en alt jobbar inom handeln och har sina arbetstider för sig.

En gång hade vi en kör på jobbet, körledare var en sjuksköterska. Så slutade hon, och kören låg nere. Så kom en ny ssk som kunde spela piano, kören återuppstod igen - men nu har hon med slutat. Ja, det har varit mycket av den varan i höst: folk som man just har vant sig vid att de ska finnas där, har slutat. Känns som man står och flaxar och inte kommer någonstans.

Av Lena Carlsson - 17 oktober 2010 15:07

Håhåjaja, solen lyser från klarblå himmel och jag är ute i trädgården och röjer! Jaha, säkert!! Grannarna är ute men jag är fortf förkyld, jag är ju för tråkig, host och rassel men framför allt trött! Det borde jag väl inte vara efter 5 dagar hemma, jag borde ju vara utvilad? Ja, visserligen har jag, när jag nu tänker på det, varit trött en längre tid, på dagarna, men man sover ju på nätterna kan man tycka. Och när jag jobbar kvällen kan jag ju inte lägga mig förrän jag kommer hem iaf.

Så usch, jag ligger / sitter inne och tänker på allt jag har att göra: trädgården, stänga för vintern i Blekinge, storstäda inomhus, storröj i källaren... Det där i källaren skulle jag gjort i somras på semestern, men det var för himla varmt!

Igår var jag till all skam på rock-konsert! Får man vara det när man är hemma och sjukskriven???  Jaa... för denna var i kyrkan! Domkyrkan till och med! Det var "Touch of a King" om Elvis Presley och den gospel han sjöng. Var en sångare, musiker samt 4 körer. Väldigt mäktigt! Och man fick gärna sjunga med! Sen när jag kom hem skulle jag laga mat. Hade jag då ädelost hemma, nej självklart inte. Så fick ge mig ut igen till en kvällsöppen affär. På vägen dit satte jag på bilradion, och vad spelades där, jo ännu mera rock!! Det var "Come on let's twist again", "Hippy hippy shake", you name it... Härliga toner, jag fick lust att dansa. Får bli en annan gång!

Undrar om jag ska ta mig i kragen och gå ut en runda trots allt. Så har jag inte dåligt samvete sen när solen går ner. Samla på mig D-vitamin. Se hur fint alla andra har det i sina trädgårdar... I morgon ska jag jobba heldag, 7:30 - 16.

Av Lena Carlsson - 15 oktober 2010 13:40

Ja, nu är klockan runt halv två på eftermiddagen, för en halvtimme sen blev jag klar med frukosten. Nu gäller det, tänkte jag, att ila så att jag hinner med förmiddagskaffet före eftermiddags - detsamma! Ho ho, hi hi! Ja, hostar man till sent på natten och börjar om vid halv fem på morgonen, så måste man ju sova ikapp någon annan gång. Jag hade velat haft en croissant till morgonkaffet, men då måste jag ju ta mig till stan först, Norremark iaf, och jag är ju hemma och sjuk...? Det finns ibland att köpa i grannsamhället också, men dit är ju otänkbart. Garanterat att man möter nån från jobbet. Vi får se framåt dagen, ursäkta kvällen...

Solen skiner från molnfri himmel, jag borde inte sitta här utan gå ut. Skulle vilja gå en skogspromenad, men vem vågar det första veckan på älgjakten. Fast det skulle nog vara nyttigt, jag går här och undrar vad jag ska andas med: just nu är halsen bra för all del, men förut var den rasslig och skramlig på alla vis, och näsan helt igenkorkad. Det är nog frisk luft som fattas dem.

Av Lena Carlsson - 14 oktober 2010 10:49

Har just "suttat" i mig en Vicks blå (reklam). Gjorde bättre än jag trott. Just nu kan jag säga att tillvaron är kladdig och äcklig, förkylningen har först nu efter en vecka, rivit igång, så nu blir det att vara hemma över helgen. Jag och A-C Svensson skulle gått på konsert i Domkyrkan på lördag, men det kan vi glömma båda två, jag har mitt och är pga snuvan lite halvdöv dessutom och hennes man är sjuk och de har inte fått provsvaren än. Och valde jag återbetalningsskydd på biljetterna, nej det gjorde jag inte.

Har jag skrivit om, att första sjukdagen ringde det en försäljare? Han läste upp sitt ärende, de har ju en viss ramsa de ska följa, men jag har gått på den niten förr och sa nej. Han blev helt perplex och frågade varför, sen läste han upp sin läxa igen. Och igen. Sammanlagt läste han upp samma visa 5 gånger. Eftersom jag var halvdålig hade jag inget tålamod, så de två sista gångerna tryckte jag ner klykan för att bryta samtalet. Det gick inte!! Det var nästan otäckt, samtalet gick inte att bryta genom att lägga på luren! Till slut blev jag så arg, att jag la på ändå. Det ringde många korta signaler, så jag drog ur jacket.

Igår var jag i stan på apoteket. Sen tyckte jag, att jag kunde unna mig något smaskigt, har varit så mycket på sista tiden... Så jag satte kurs på Hennings, men vem stöter man på halvvägs dit om inte Rosrot. Fast jag kunde ju visa min apotekspåse! På vägen tillbaka såg jag, att Smaskelyckan hade bakelser med rosa bandet på, det var synd jag inte såg dem innan. Hade varit en god gärning! Å andra sidan, fick jag ett rejält hostanfall av den där godbiten jag unnade mig.

Nu ska jag repa mod att ringa jobbet och sjukanmäla mig. Rosrot vet det ju redan, men frågan är vad chefs-Maggan ska säga.

Av Lena Carlsson - 10 oktober 2010 04:22

Vaknade klockan tre nu inatt, och sen har jag legat och snurrat varv på varv. Får ingen ro pga förkylningen. Den har ju inget att säga egentligen, jag mår bara likadant hela tiden! Halsen känns likadan, jag är hes som en kratta, och hostan är nån sorts torrhosta. Tog hostmedicin igår, tar förstås ett tag innan den hjälper.

Steg upp förut och plockade in den rena disken, blev inte ett dugg tröttare. Tänkte om jag skulle lösa korsord eller "ligga och tänka på något roligt". Blev det sista, man vill ju inte ha tänt om nätterna så folk tror att man är typ mörkrädd...

Men det lilla roliga jag fick tag i, blandades med allting annat, mest allting jag borde göra men banne mig inte orkar! Så trött är jag ju!! Och vissen... Funderar allvarligt på en smörgås och kaffe, men "man ska ju inte äta om nätterna, då blir man tjock". Eller som i mitt fall, tjockare...

Nu har jag väckt mina oskyldiga fåglar med. Annars sover hela samhället. Ordentliga människor. Lägger sig när man ska och sover till dess det är rätt dags att stiga upp. I morgon måndag ska jag jobba kvällen, och tisdag heldag fast med p-möte hela eftermiddan, bingo till detta. Kommer jag att orka detta, nej inte egentligen. Tur jag är ledig onsdag-torsdag...fast sen jobbar jag helgen. Bingo dubbelrad! Har den fördelen att när man jobbat sover man iaf på nätterna! Nu kom förresten en granne hem, trevligt, då är vi två! Såg nästan ut som en taxibil, han kanske kör det och har jobbat natt (de är nyinflyttade). Måste ju iså fall vara skönt att gå av, och få gå hem och dråsa i säng, precis efter vargtimmen!

Ja, vargtimmen är som den är. Då sover man som allra bäst - eller är man som mest vaken. Får väl vara glad att jag är ledig iaf, får sova när det blir dag. Nu ska jag inte traggla här mer, det blev längre än jag trodde för det dyker upp en massa hela tiden, jag ska kanske, fast det är fult, ta något att äta ändå. Så får jag vältra mig i dåligt samvete och rulla dubbelt så många varv. Ger ju kanske nån sorts motion iaf!

Av Lena Carlsson - 9 oktober 2010 11:21

Livet är lika tjurigt idag, hes, hosta och snuva. Kören blir inställd imorgon pga att det på sin höjd kommer två altar! I bästa fall!! För den ena altens man är sjuk, så hon vill hellre vara hemma. Har ringt Jenny så hon vet, nu är det bara kruxet att få tag på körledaren!

Ute är det sol och bästa vädret, funderar på att ge mig ut en trask. Frisk luft skadar inte, ens om man är förkyld! Gör snarare saken bättre... Daglig utevistelse brukar ju stå i pappren även om man är sjukskriven! Oftast är det ju ens löjliga samvete som hindrar: tänk om jag träffar någon från jobbet, är jag hemma och sjuk så ska jag inte vara ute och ränna...

Som om jag hade tänkt ut och ränna! Nej, men hämta hög och klar höstluft! Frisk luft i nosen!

Usch, det är så tradigt att vakna med halsont ännu en dag... På så vis har det inte hänt någonting från igår till idag. Men jag är inte alls så trött idag, å andra sidan! Kan ha att göra med vädret med förstås. Men jag gjorde nog rätt som stannade hemma igår. Mina fåglar gäspar idag, jag glömde stänga dörren mellan tv:n och deras rum igårkväll, så de fick väl höra hela Idol...

Jag undrar om jag la krokben för AMF igår... Tjänster och gentjänster iså fall...

Av Lena Carlsson - 8 oktober 2010 12:31

Ont i halsen, snuvig, trött och allmänt vissen... Ja, sån är denna veckan för mig! För att få nån omväxling, hostar jag lite ibland. Mina undulater är visst lika trötta som jag, sitter som två hösäckar på varsin pinne och tiger. Orkar knappt hålla ögonen öppna! Kanske vi skulle ta en sovstund? Jag har köpt en korsordstidning, kan ju skriva i den så får vi se vart det bär.

Det var regnigt igår och idag är det med mulet, det passar mig bra för då växer svampen i skogen! På söndag ska kören sjunga i kyrkan, jag är ensam sopran, undrar hur det ska gå med min hals? Där finns ju ingen röst? Jag har tigit nästan hela dagen, så visst försöker jag spara på den, men ändå.

Men usch vad trött jag blev nu! Ibland tror jag, att man blir förkyld för att det är dags att slå i bromsarna. Det är första varningen liksom, struntar man i den så blir det värre nästa gång. Det har varit för mycket och man behöver stanna och vila alltså. Iaf är jag säker på att det är så för mig denna gången. Jag behövde stanna hemma och vila, få tid att tänka efter. Vill jag verkligen ha det såhär?

Nej, det är just det jag inte vill! Men det "finns ingen lösning", och det är ju tråkigt. Jo, det fanns en lösning, men den gjorde saken värre för en annan person. Så vill man ju inte! Ego kan man vara hemma, inte på jobbet.

En dag såg jag tre älgar på vägen, en ko med två kalvar. De var jättefina! När jag saktade in och stannade så gick de ut i skogen. Sen stod vi där och glodde på varann! De rörde inte en fena på hur länge som helst, kon såg bara mycket förvånad ut! Det är roligt att se så ståtliga, fina djur på så sätt.

Av Lena Carlsson - 4 oktober 2010 10:38

Jag fick reklam om ett kreditkort av "känt märke", som var rosa. Om jag skaffar det och handlar med det, så går en viss summa till Bröstcancerfonden var gång jag använder det. Fast bara i oktober månad, stod det sen! Varför så lite? Varför inte ett halvår eller så, så det hinner hända något? Om jag nu skaffar det, vilket jag nog inte gör, så tar det ju några dagar innan jag får det. Vips kan vi räkna bort några inköp där från fonden ifråga.

Och ändå, så ska man underhålla kortet med pengar också. Mycket pengar, om man nu ska kunna handla med det. Och till all skam, så underhåller jag inte ens de kort jag har alla gånger...   !

Idag är det sol och blåst, ser så härligt ut att jag tänker ta mig en promenad. För i efm har vi naturligtvis möte på jobbet, och sen jobbar jag. Får hoppas på fint väder på onsdag, kan du fixa det Britt? Då blir det ju så nära Brittsommar som det går! Jag menar, med tanke på att jag bara är ledig onsdag så... Igår kväll var jag ute i svampskogen. Behövs regn faktiskt, många av de nya "hobbarna" trattisar är torra. De som växer bättre till var fina och stora däremot. Behövs liksom lokalt regn bara över dem som växte på vägen!!!     . Jag menar naturligtvis inte på körvägen utan gångstigen i skogen...

Nej folks, nu går klockan ifrån mig. Jag måste sluta om jag ska få på mig kläderna och komma ut i tid. Apropå tid, så om vi behåller helgerna som de är nu, jobbar jag julaftons kväll samt juldagens morgon, annandagen 7-16, måndagens kväll och tisdagen heldag. Å andra sidan jobbar jag heldag Nyårsafton och är ledig nyårsdagen!! Första gången på nio år!!!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards