Alla inlägg under november 2011

Av Lena Carlsson - 7 november 2011 19:02

Idag fick jag nya numret av Allt om mat. Där i stod en massa, och jag antar att det är bara början, av allt som måste tillagas till jul! Det var sillinläggningar utan dess like, godis, plockmat, kakor, bröd...

Men jag jobbar hela julen! Och vips finns det fördelar med det med.

Jag slipper laga en massa julmat som jag sen inte hinner äta undan. Jag behöver inte vela: ska jag pröva det där nya och det där?

Jag slipper koka en massa sorters julgodis, som jag sen får äta upp det mesta av själv ändå.

Det är naturligtvis inte detsamma som att jag inte kokar något alls. Men det blir det lilla...

Jag behöver inte grunna på att försöka göra egen korv.

Och jag slipper baka en massa sorter. Bara det som jag absolut vill. Jag undrar hur de där saffransmazarinerna är t.ex Ibland lägger de ut recept på saker med saffran i, som verkligen smakar bläh i verkligheten! Jag vet, man säger inte så, men det passade mig just nu! Jag tänker inte baka lussebullar, de går ändå inte åt. När jag vill ha en kan jag köpa en eller ett par. Pepparkakor är inte riktigt bestämt än...kul att baka är de, men hinner jag äta undan dem? I så fall får jag nog baka dem redan nu kom jag på!

Tänk förr, och nu menar jag typ 60-talet! Så många sorter som skulle bakas, den halva grisen eller hur mycket det nu var skulle tas reda på, det skulle vrålstädas, all koppar och silver skulle putsas... Så duktig är man inte längre, det vill säga inte jag ialla fall.

Fast sill ska jag lägga in, men det kan jag ju alltid göra redan nu och så lite närmare. Sill går ju alltid att äta. Och så ska jag baka eget bröd, det var två fina recept. Men det kan jag också göra i förväg. Och så ska man ju ha pålägg trots allt, nja, endel jul blir det nog hemma hos mig med! Inte så mycket bara...

Av Lena Carlsson - 6 november 2011 18:13

Igår kväll hade jag inget att göra, var erbjuden att komma upp till P-ås ett andra varv för att äta kvällsmat, men tyckte att det ändå fick vara någon måtta. Sen kände jag mig rätt ensam och hade inget att göra bara för det. Men sen gjorde jag en ansiktsmask innehållande grahamsmjöl, olivolja och gurkmeja, och om inte annat så har jag ny färg på två av mina handdukar! Gurkmeja, utsmetat i ansiktet alltså, ska vara bra mot rynkor, så det är väl verkligen hög tid att börja! När tiden gått, skrubbade jag bort det med salt. Efter en sån behandling är man inte bara ren, utan även ganska öm i skinnet.

Sen fick jag tvätta håret, för det hamnade ett och annat däri med. Vill också påpeka, att jag slängde iaf ena handduken i tvättmaskinen direkt efter användningen! Men den var lika knallgul när den kom ut... Aja.

Ett inlägg som var med på fejsan idag: hunden blev just livrädd för sin egen skugga och sket på sig i sängen. (Källhänvisning: Hanna O). En sån typisk Hanna-grej liksom!

Idag på morgonen när jag satt med min kaffekopp och levande ljus, kom jag att tänka på en grej som jag tänkte skriva om här. Men nu skulle jag tro att jag redan skrivit om det förr. Så det får vara.

Vet du en sak förresten Britt i Älmhult: igår kväll drack jag en kopp te. En likadan såndär glaskopp som du fick i. Det du! Under tiden löste jag korsord. Sen tog jag en kopp kaffe, så jag skulle känna igen mig.

Även idag har jag nosat runt på fejsan-inlägg som jag inte har med att göra. Hi-hi-hi! Själv skrev jag om diverse hemligheter med igår, men det gjorde jag för hand i dagboken! Mo-ha-ha-ha!

Idag gjorde jag festmat som jag skulle haft igår: fläskfilé med äppelsalsa, rostbiff med balsamicosirap och rotfruktsgratäng. MUMS MUMS JÄTTEMUMS. Festade på detta framför reprisen av "112" från i onsdags.

Och imorgon är det jobb som vanligt, med Poulsen. Aja.



Av Lena Carlsson - 5 november 2011 18:00

Igår kom äntligen de i Älmhult hit! Det har jag väntat på typ 1 1/2 år. Men som alla vet, den som väntar på något gott osv... Min nya, värdefulla, rosa halsduk var klar för leverans, och jag förväntade mig självklart att få den levererad till dörren! Är ju inte säkert jag orkat bära hem den från ICA om jag fått den som paket... Och värdefull för att köpet av garnet ju gav ett bidrag till rosa bandet. Önskar så att jag kunde lägga ut den som foto här!!

Jaja, en dag kanske jag lär mig... Eller jag menar en dag kanske jag vågar  lära mig det!

Det kan inte hjälpas... Men vad roligt det är att gå in på andras facebook-sidor, alltså inte vännerts utan dem jag inte känner och inte har med att göra! Står ju saker där med! Nu vet jag t.ex att grannens dotter är hemma över helgen från storstan, jag vet också hur hon tog sig hit. Om det var tåg, buss, bil, blandat.....

Visst finns alla skäl att lägga ut en sån diskussion med sina föräldrar, som läsning åt hela världen!

Nu ska jag tala om för alla hugade, och tjuvläsare, att jag var dum idag på förmiddagen. Det var så fint väder, men hann jag ut, nejdå. När jag väl ryckt upp mig och var i färd med tandborstning och påklädning, ringde de i P-ås och frågade om jag ville komma dit på middag? Och dålig karaktär som jag har, sa jag ja. Tja, och sen gick hela eftermiddagen där! Inte för att det var något ont i det, många är bortbjudna en sånhär helg, men det blev ju inget räfsat och fixat i trädgården. "Alla andra" grannar var ute. När jag kom till P-ås var dessutom Kennert ute och räfsade löv, för att spä på det ytterligare. Så nu har alla gjort klart - utom jag. Hoppas det regnar imorgon eller hur? Jag måste räfsa i Lenhovda med en dag dessutom.

Inget bra på tv ikväll, lika så bra det! Man får väl lösa korsord eller något annat stärkande.


Av Lena Carlsson - 1 november 2011 12:58

Som vanligt har jag då klarat av en helg till! Mina helger är rätt smarta egentligen: den tunga avslutas med p-möte, då får man ju sitta ner och jag höll på att säga vila, men man behöver inte vara på hugget för jag menar de andra i personalen är ju fullt kapabla att ta hand om sig själva! Ja, det var Poulsen igår då, men det visade sig vara kaffebrist. En nog så allvarlig krämpa... Och den andra helgen är min lätthelg!

I helgen har jag som sagt fått 56 meter häck borttagen, hurraaaaa, och idag känner jag en viss lust att fortsätta rensa i trädgården. Så varför sitter jag här då?

Men man måste ju se vad som har hänt i fejan över helgen t.ex Och så går tiden... Hanna O chattade om att hon ska plugga idag...ikväll...inatt...nångång ialla fall. Hon läser till undersköterska.

Såg idag att det är ynkligt med färg på husets ytterväggar. Jaha, och så har vi vårens stora utgift på plats också! Invid dörren såg man dessutom att huset en gång varit blått! Blått! Hade jag aldrig kunnat tro! Men denna gång ska Rooths inte få ha någon talan, denna gången ska det vara med grönt inslag! Huset skiftar i grönt, fast jag blivit överbevisad att det är gult.

Och så ska jag ut till B-holm och fixa granris till kyrkogården också.

Återigen, varför sitter jag här då?


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards