Alla inlägg den 24 juni 2012

Av Lena Carlsson - 24 juni 2012 23:11

Nu är det namninsamling på fb, samma som jag gjorde på egna fötter för några år sen. Man kan, om man är hugad, gå in på www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp, och se hur det går till på de kinesiska pälsfarmarna, när de flänger katter och hundar.

Jag känner igen den adressen från när jag själv, som sagt, samlade namn mot, ja, det var nog Kina faktiskt! Fördelen jag hade med mig då, var att det visats på tv. 500 namnunderskrifter ska de ha, jag kom upp i 300 nånting.

Men inte alla skrev under. För det första finns det ju folk som aldrig skriver under någonting, vad det än gäller (hur klarar de sig igenom livet egentligen?). Sånt är inget att göra åt. Sen fanns det de, som trodde att jag inte visste vart jag skulle sända namnlistorna sen. Att alltihop bara var ett påhitt av mig. Åter andra sa att det var fel att samla in namn så, för det där tillhörde Kinas kultur och den fick man inte röra!

Ja ni. Det är ju så, ofrånkomligen, att de onda klarar sig pga att de goda är så goda. De goda är på ren svenska dumma! Tolka det hur ni vill!

Nu går vi över till hur jag själv behandlar vissa djur... Igår kväll, när jag kom hem från jobbet, var det för varmt inne. Så jag öppnade sovrumsfönstret, och sen satte jag mig vid datorn och tiden gick! När jag sen skulle stänga, tittade jag ut. Och se där: upp för väggen kröp en mördarsnigeldjävel, bara några dm kvar till fönstret! Jag stängde kvickt som tåget, men tanken på att den skulle krypa upp på fönstret och slemma... Så jag ner i källaren och hämtade upp ett kvastskaft (borsten har lossnat). Sen öppnade jag fönstret igen och klippte till snigeln så den flög ner i gräset igen. Det var med äckligt. Sen kom tankarna: tänk om jag har någon inne redan, som var snabbare än den där?

Men än har jag inte stött på någon, tack och lov.





Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards