Alla inlägg den 7 juni 2012

Av Lena Carlsson - 7 juni 2012 20:50

Åh vad jag är uppretad! Jag får modell störtblödning på datorn. Eller vad det nu är, iaf så har jag massor att säga som jag verkligen vill  lägga ut på fb, och så går det inte att komma ut på den sidan!!! Jag har försökt från fyra olika håll så att säga, från mailen då t.ex., men icke heller.

Jag har ju varit och ridit ikväll, en ny häst i L Heda. Amelia heter den, en fjording, och den snälla härliga hästen! Åh vilken häst! Hon är inte så hög heller. Åldern är 20  +, Tanten!

Fast allt började ju förstås bakvänt. Jag hittade hästen i hagen, ihop med en häst som heter Dina, men jag hittade inte grinden. Hon som äger stället har liksom sitt eget sätt att knåpa ihop "grindar" på, med elstängsel då och snurrade trådar bl.a Därför ser det först inte ut som en öppning (de flesta har ju två trådar med två handtag). Men när jag väl klurat ut detta, skulle jag ta ut Amelia - och då naturligtvis smet även Dina ut! Inte kul sånt med okända hästar! Visst hände sånt mej i Rödje med, men då var det kända ridskolepållar. De sprang ner till stallet och in där, that was that liksom. Denna Dina, sprang upp till huset och jagade upp en annan häst i en hage, och denna häst var skadad och fick inte röra sig egentligen. Nu sprang han race efter race i galopp. Ägaren Tina fick tag i Dina och jag fick ta tillbaka henne till hagen, och då började hon fara runt där, för då var ju kompisen inte på plats!

Vad jag ställde till. Dessutom hade jag i hasten ställt in Amelia i första bästa box, och sen fick jag inte upp dörren dit in igen.

Tina föreslog att jag väl kunde rida på banan eller rida ut. Eeeehhh... På en okänd häst? Nej, det blev en ridtur i ridhuset första gången, och sen skrittade vi lite längs vägen (kanske fem minuter). Men Amelia kändes mycket trygg och pålitlig.

Efter ridturen hade jag fått instruktioner av Tina, hur jag skulle slänga in hö i hagen åt Dina, så att hon hade att göra med att äta när Amelia kom. Fast innan jag hann så långt, kom det en privatryttare, som hjälpte mig. Varför inte liksom. Sen plockade jag ihop grejer jag strött runt mig, och körde hem. Ungefär så.


Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards