Alla inlägg den 27 maj 2012

Av Lena Carlsson - 27 maj 2012 19:23

Usch vilken tråkig dag detta har varit. Ja, den började  bra, den kunde inte ha börjat bättre! Jag steg upp i ottan riktigt, för att plocka konvaljer och sätta på kyrkogården, det är ju Mors dag. Halv sju hade jag fixat kaffe och smörgås och var redo att ge mig iväg. Mot B-ås Gård med språng! Tänkte börja där, och sen köra vidare för att fika i nån trevlig skogsbacke... Men när jag klev ur bilen gol göken, så jag fikade redan där och då. Så blev det gökotta också! Sen plockade jag konvaljer, och så körde jag till andra sidan sjön, Ringstorp, för att ev hitta gullvivor. Gick en väg där jag har för mig att jag hittat förr, men det var fel det. Däremot fick jag en härlig promenad, det var iofs nerförsbacke men det var lagom varmt och jag ville aldrig sluta gå...

Uppe igen så gick jag en bit längs vägen, jo där fanns gullvivor men herregud vissna... Jaja då var det så. Men gick vidare ändå, för det var fortfarande lagom varmt och man ville aldrig sluta gå...! Egentligen såhär i efterskott, varför gjorde jag det då och körde hem? Varför?

Sen käkade jag frukost, den där smörgåsen hade jag väl sprungit av mig vid det laget! Och sen, trots vädret och till all skam, gick jag och la mig och sov lite hackigt till middag! Mellan hägg och syrén gjorde jag detta!!!

Men sen har dagen varit seg och tråkig, som sagt. Inget kan man ju göra, jag menar alla människor är upptagna med att fira Mors dag på allehanda sätt. Och jag hade ingen lust med att måla eller något, nån dag mellan hägg och syrén måste även målaren vara ledig! Helst hade jag nog velat köra ner till Blekinge, det är nog där skon skaver mest... Varför gjorde jag inte det då? Jaa, säg det. Jag toklängtar ju dit, och samvetet gnager fett när det är storhelg och detta vädret. Fast det har lite med bilen att göra också. Ena framdäcket, som för övrigt är nypumpat, ser lite plattare ut än de övriga. Så jag vet inte om jag vågar köra så långt, tänk om det blir punka.

Jag saknar också överlag att inte ha någon sommarstuga (OK jag har ju en fjärdedels), det är inte som de säger som aldrig haft vare sig stuga eller husvagn: "det är väl skönt att slippa, tänk så mycket arbete det är!". Tänk att ha ett litet torp "på armlängds avstånd" från B-ås...

Trött är jag med, har farit runt som ett troll i trädgården sista tiden. Men vad gör man när ens släktingar nagelfar trädgården, och sen erbjuder sig att komma hit och fixa allt? Dvs allt som de tycker behöver göras, inte som jag vill ha det! Då måste jag ju ila runt och göra allt så fort som möjligt! Är bara så. Som t.ex den där stålborsten jag köpt för att få bort gräset mellan plattorna. Enligt reklamvideon i butiken är det borsten som ska göra det jobbet, haken är till för att ta stenar. Nejdå sa släkten! Det är haken du ska köra med. Och sen visade de mig hur bra det gick när de gjorde det. Ja, utöver det faktum då, att de krafsade där jag redan var klar. Men iaf. Naturligtvis hade inte jag  fattat något hur man skulle göra. (Är det det som kallas "attityd" i 112-programmen?). Jag gjorde fel!

Börjar fundera på min enda semesterplan med... Det är väl med det som med allting (mycket då) annat: folk kommer att säga att jag inte klarar av det. Denna våren har varit full med det: jag har sagt min senaste plan, och folk har svarat att det klarar jag inte. Hela tiden faktiskt (nåja, något undantag).

Glass är jag med sugen på i denna värmen, men då blir jag ännu tjockare och större. Får bli vatten.

Nej om man skulle dra nåt gammalt över sig. Eller ta en kopp kaffe och gå ut med den. Vill helst ut till sjön, men då var det ju det där med framdäcket... Ska fixas imorgon bitti hoppas jag! Fast kanske, en halvmil är inte så långt, det kanske man kan chansa... Vill sitta med benen i vattnet eller nåt sånt, haha. Whatsoever, slutar tidigt på tisdag samt eldig, nej jag menar ledig!!!! onsdag - torsdag. Är däcket riktigt så kan jag väl pipa ner till Blekinge då! Det hoppas jag att jag kan. Och se gräset växa, och veta att det inte är mitt! Däremot om det kommer en massa regn framåt så det blir kantareller, då är de mina däremot. Konstigt så man kan dela upp det va!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards