Alla inlägg under september 2010

Av Lena Carlsson - 14 september 2010 19:48

Har egentligen ingenting att säga idag, mer än att det regnar ute. Inte just nu kanske, men förut idag och när jag kom hem iaf. Skönt det! Då växer svamparna och gror. Igår kom Lisa till jobbet och visade upp en halv papperskasse med kantareller. Sånt tycker jag inte att man ska visa sina stackars medarbetare. Särskilt inte såna medarbetare som Ulla O och jag, som aldrig hittar kantareller, med mindre än att man praktiskt taget trampar på dem, som jag sagt! Men detta skrälle till människa, hade hittat "ett hav" av gula kantareller. Usch !!

Inger ville bjuda mig på middag i stan. Jag sa förstås att jag är ledig onsdag - torsdag denna veckan. Fast då visste hon förstås inte... det gör hon aldrig eftersom de kan ringa att hon ska komma och jobba! Och eftersom hon bara jobbar nätter så sover hon på dagarna. Så hur ska man veta... Människan är ju ändå pensionär, hon behöver inte fäkta så efter pengar och arbete att hon inte kan avsätta en dag till andra människor. IG sa detsamma, hon brukar i sin tur bli bortbjuden dit på kaffe - fast Inger vet aldrig vilken dag det ska kunna bli, eftersom de kan ju ringa från jobbet...! Vad säger du Poulsen, du som bara har två år kvar. Där ser du hur det blir! Nej hörni, nu börjar Idol, det är viktigt det. See ya another day!

 

 

Av Lena Carlsson - 12 september 2010 18:23

Jaha, då var det söndag... Igår kväll var jag i P-ås, de ringde för de skulle grilla så jag blev inbjuden om jag "inte hade annat att göra". Nej, det hade jag ju inte. Eller jo, men man är väl förhandlingsbar...    

Har jag varit duktig och ihärdig idag då? Nej minsann har jag det, istället körde jag till Älmhult och gick på IKEA. Jag hittade på Internet att de hade runda speglar i lagom storlek och till hyfsat pris. Och så kunde jag få tag i ett nytt pennskrin samt en tidskriftsamlare, båda två av märket "Dokument". Se där, nu fick vi med lite reklam också! Jag har så många tidningar som jag inte vet var jag ska göra av, nu blir jag väl av med endel iaf!! Ja, eller om jag nu ist ska ta den där högen som ligger jämte datorn och som är ivägen hela tiden...

Fast spegeln var mitt stora ärende! Och såna kan man inte skicka efter. Så nu har jag äntligen en rund spegel framför handfatet! Lite maritimt ska det väl vara på ett sånt ställe tycker jag... Kan jag ha havsgrönt badrum så... Jag har letat rätt länge efter en rund spegel som inte var för stor    , alla tycktes veta var de fanns utom jag. Nu har jag bara en idé kvar, men den är hemlig för den är så löjlig...


Jag körde vägen om Rottne först, var ju skyldig Inger en hundring efter kräftorna. Hon skulle ha middagsgäster, annars hade hon följt med. Synd! Hoppas inte de arma middagsgästerna fick veta det nu, hi-hi... Eftersom hon nu inte var med, tänkte jag hälsa på mina kusiner i Ä-hult, men de var inte hemma. De var i mina krokar!! Så kan det också gå.


Av Lena Carlsson - 9 september 2010 13:20

När jag hade lagt mig i fredags kväll, satt jag och läste en stund. Rätt som det var kom det något springande över golvet. Något med långa ben, en rask spindel! Usch! Den var modell stor, om än inte så stor som den på källarväggen för en tid sen. Den gömde sig mellan mina inneskor. Ja, det var bara att stiga upp igen, och det gjorde jag inte med gott hjärta eftersom jag hade ett 11-timmars jobbpass dagen därpå, och tog Gunde - jag menar Gud! - i hågen och fångade spindeln i en stor glasburk. På med locket, och sen ska man ju ta dem minst 30 meter iväg. Annars kommer de tillbaka lika fort. Så denna spindeln fick åka bil, upp till Lilla Heda. Det var sisådär lattjo att stiga ur bilen i kolmörkret mitt i skogen, men bilen har ju faktiskt både helljus och lyse inne! Klockan var över midnatt när jag kom hem, och jag skulle stiga upp kvart över fem nästa morgon... Ja ja.

Jag trodde då, att det var samma en som jag slängt ut tre gånger förut. Men nu vet jag inte... för nu har jag en likadan i köket! Den stod mitt på plastmattan, och inte vet jag hur länge den stått där, för den var väl kamouflerad kan jag säga! Så nu har jag en glasburk (samma!) över den, och så fort brödet är klart i ugnen ska även denna spindeln få en åktur. Till Rödje eller så, nånstans i skogen där.

Eller är du intresserad, famoja, eller Poulsen?

Av Lena Carlsson - 9 september 2010 08:21

Igår var det reportage i radion från ett katthem i stan. Utöver sommarkatter, så berättade de vad endel katter varit utsatta för, innan de kom till detta hemmet. En kattfamilj bestående av mamma och pappa katt samt deras 5 ungar, hade varit utsatta i en kartong. (I byn Eke hände det också för några år sen, då sattes mamma katt med ungar ut i en kartong mitt i vintern). En annan katt på hemmet, hade använts som fotboll. Just nu är katthemmen i stan fulla.

Från fulla är steget inte långt till fylla. Rotfylla tand t.ex Det fick jag gjort igår, tog en timme precis! Skulle inte tagit så lång tid, men den pigg av gummi som de satte dit, och dessutom hade värmt så den skulle fastna, hade kommit snett så de fick bända loss den igen och börja om. Då var det inte helt roligt att vara jag. Jag gjorde ju en provisorisk lagning i somras, så ha-ha denna borrade de bort nu, och fyllde hålet igen! Mycket ska man vara med om...

Och så har jag röstat! För jag jobbar den nittonde. Skönt att ha det gjort, det såväl som rotfyllan!! Eller att det där larmet på jobbet kom till rätta, som jag hade slarvat bort. Eller inte slarvat bort kanske, bara försökt skicka iväg på lagning. Men det kom aldrig fram, så när jag gick hem för dagen visste ingen var det var. Fast sen var det 2 präktiga människor, som lagt det i förrådet. Jag letade visserligen efter det i förrådet men inte tillräckligt noga antagligen. Man kan ju undra vad de tänkte om mig, som la ett larm bland det som skulle skickas iväg, istället för i förrådet? Aja huvudsaken det hittades!

Jag undrar ofta, och nu med, vad den tänkte på som la vårt arbetsschema. Varför just jag alltid ska gå till 16:00, och inte de andra? De går hem vid tre! Det gör aldrig jag! Jag menar, är jag så mycket bättre tror hon att jag behövs där så mkt mer. Eller fick hon intrycket att jag är så lat, att jag behöver vara där mer än andra? Lika så min ena helg, är fredag-lördag-söndag-måndag-tisdag (varav tisdag 7-16). Åter igen, är jag så himla bra och effektiv (säkert! ha-ha!) att det inte kan vara av med mig - eller som sagt så lat att jag minsann... Ja, blir spännande med nya schemat, som AMF ska vara med och lägga. Och vi får skriva upp vad vi önskar. Ha-ha återigen: måndan efter nämnda helg jobbar jag 16 - 21, och så har jag 4 timmar för lite inlagda på hela schemat. Kanske kunde jag lägga dem på den måndan?

Nu önskar jag mig regn, så att svampen växer! Den ser torr ut nu.



Av Lena Carlsson - 6 september 2010 15:03

Idag tog det tre kvart att ta sig in på denna sidan! Aja, trägen vinner. Vad var det jag skulle säga nu då? Om en timme börjar jag jobba, hög tid att sätta på kaffe, så det gäller att jag tänker kvickt, ha-ha-ha!

Det är bara idag och imorgon kvar av helgjobbet. Idag fick jag stiga upp tidigt för att speta ut till L-holm och hämta 4 tjog kräftor åt Inger. Sen åt vi frukost ihop, alltså Inger och jag, inte kräftorna och jag! Efter det var det rätt skönt att åka hem och lägga sig igen! Ställde klockan på ringning halv två. Trött ändå, men...

Imorgon jobbar jag hela dagen, 7 - 16, sen är jag ledig onsdag... fast då har jag tid hos tandläkaren vid åtta på morgonen. Nöjena hopar sig... Tänkte få tid att fixa till i trädgården så grannarna slipper skämmas över mig, inte bara tid till att sova jämt. Men det ser inte så hoppfullt ut just nu. Fast jag är ledig till helgen förstås.

Av Lena Carlsson - 3 september 2010 14:08

Ja, som jag säger: då var vi där igen. Det finns två nya sätt att döda sina valpar på, iofs beroende på vad man hade tänkt dem till.

1) Det nyaste finns att se med instruerande bilder, på msn. Hon kastar helt sonika sina valpar i floden! Och det är inga dåliga kast hon gör. Man kan egentligen fråga sig varför, ist f att sälja dem och göra pengar. Det står i msn att "det skapade ett ramaskri" - frågan är om inte valparna redan drunknat då?

2) Detta har jag tänkt skriva om ett tag, men det har inte blivit. Men 1989 fraktades 100 valpar med båt till Sverige. De förvarades i en container där det inte kom in tillräckligt med luft. Valparna skrek så det hördes över hela båtdäck, så personalen tejpade igen lufthålen (för att de inte skulle höras, kan man anta), utom några av en femkronas storlek. 79 valpar kvävdes ihjäl, men de 21 som råkade befinna sig vid ett lufthål klarade sig. Deras destination var Astra för att bli försöksdjur, men då ramaskriade folk så pass, att de fick bli vanliga familjehundar istället.

Får väl avsluta med en liten trudelutt då: en gång förr i tiden (nångång när min mormor var barn) skulle en bonde dränka sin katt. Sagt och gjort, ner med katten i säcken och iväg till sjön. I med säck och skrikande katt, plums!

När gubben kom hem, satt katten på trappan och slickade sig. Då fick den leva.


Av Lena Carlsson - 2 september 2010 13:14

Idag har jag plockat årets första plommon! Det var sött och släppte kärnan. Mums! Där lurade jag getingarna, :-D!

 
Av Lena Carlsson - 1 september 2010 17:59

"Ingenting är omöjligt!" Jojomen, detta kära Gunde:

1) få mig till att gå ut och t.ex klippa gräsmattan, fem minuter efter att jag kommit hem från jobbet

Först ska jag ju känna efter om jag är trött.

2) få mig till att börja motionera medelst löpning.

Däremot gärna en rask promenad, det är skönt. Fast inte just idag!

3) få mig till att sova länge en ledig dag

Bedrövligt men sant, jag vet inte hur man gör!

4) få mig till att cykla ifall jag ska till skogen och plocka bär /svamp.

Bilen finns ju! Ifall det blir dåligt väder i en hast. Eller om jag blir trött i benen.

5) få mig att avstå en kaka till kaffet (hemma)

Däremot ute bland folk kan det gå bra (dubbelmoral). Men varför inte unna sig, man vet inte hur länge man lever.

Ja, och sådär kan jag nog hålla på en stund. Och en annan sak när jag ändå är på gång: nästa tisdag - onsdag pratar man med mig på egen risk! Då har jag jobbat 9 dagar på rad, då är jag kanske inte att leka med... Fast onsdagen, min enda lediga dag efter denna radda arbetsdagar, ska jag till tandläkaren kl 07:55. Kul va??

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards