Alla inlägg den 22 september 2010

Av Lena Carlsson - 22 september 2010 19:25

Igår gjorde jag just ingenting, bara tänkte på vad jag kunde  gjort. Å andra sidan var det min lediga dag efter helgen. Jag var en svängom in till stan och handlade ihop till en lammgryta av något slag, svindyrt blev det. Väl hemma fixade jag med det och så satte jag det på kokning, skulle koka i 2 timmar... Ja, och just när det kokat en halvtimme, ringde Birgitta V och ville ha med mig ut i skogen för att plocka lingon och blåbär! Är det inte typiskt? Fast det dröjde innan hon kom, och jag stängde av grytan först när bilen stannat utanför.

Att plocka bär var sådär enkelt, lingonen OK men blåbären sa ju bara slafs när man tog i dem... Jag fick ihop 9 dl lingon och nån halvliter blåbär som inte sa slafs. Otroligt ledbruten samt präktigt hungrig  åkte jag hem. Men det hjälpte inte att vara hungrig, grytan skulle koka en timme till, punkt slut. Efter det skulle man tillsätta torkade fikon, aprikoser och krossade tomater, och så skulle det koka 20 min till! Vid det laget, var jag knäsvag. Men  då var det ju klart för att ätas!

Senare på kvällen hittade jag den halva tetran med tomater, som blivit stående framme. När jag skulle sätta in den i kylen, tappade jag taget och den for i golvet. Är det någon som vet hur högt nånting sånt kan stänka?? I taket fick jag en fläck! Utöver allt jag fick över mig själv, och så blev det golvmoppning...

Nu ska jag hälla upp lingonen i burkar (nu ser du famoja vad jag har alla glasburkar till!), sen ska jag värma käk som jag ska äta i sällskap med de i "Halvåtta hos mig". Mums på er!!

Presentation

Välkommen till mig!

Omröstning

Hur tidigt ska man göra sommarplaner?
 Från ena sommaren till den andra
 Ett halvår innan
 En månad innan
 Sommarplaner??
 Samma dag!
 Aldrig eftersom hemma är bäst

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Lena Carlsson


Ovido - Quiz & Flashcards